Nytårsdessert

Har I fundet frem til, hvilken nytårsdessert I skal servere i år? Her har jeg samlet lidt inspiration, hvis I mangler idéer til hvilken kage eller dessert, der skal kreeres.

Nytårsdessert

Nytårsdessert

Her er alt fra desserter i glas til kager, pandekager og flødeboller. Mange af desserterne kan med fordel laves dagen inden, så det blot er anretning og måske lidt pyntning på selve nytårsaftenen. Jeg håber I kan finde en nytårsdessert som passer til jeres aften.

 

Her kommer nogle bud på nytårsdesserter

Denne her ostelagkage er med en kiksebund, en creme af blandt andet fløde, flødeost, kitkat chokolade og vanilje. På toppen er der små toppe af smørcreme, knust kiks og andet godt. Denne her kage er god, da den kan laves en dag eller to i forvejen. Du kan snildt både lave bunden og cremen i god tid inden, den bliver nærmest bare bedre af at stå. Selve pynten kan du så lave når den skal serveres. Jeg er sikker på folk vil synes om et stykke af denne sag. Især sammen med kaffe-baileys.

Små flødeboller med browniebunde og en let og luftig flødebolleskum, pakket ind i et tykt lag mælkechokolade og og og – karamel i midten. Ejmen mums, siger vi bare. Pynt med guldstøv og du har en glimrende nytårsdessert. Flødebollerne kan laves i forvejen, gerne dagen før. Det eneste man skal være obs på, er at der kan dannes en smule kondens på chokoladen når de opbevares på køl. Men dup det enten af med køkkenrulle, eller betræk dem med chokolade på selve dagen først.

Her er altså også en virkelig god dessert, der er godt med alkohol i denne her appelsinsauce som er lavet på karamelliseret sukker og smør, appelsinsaft (og skal) og en sjus Grand Marnier. Det hele flamberet! Kombinationen af de sprøde og tynde pandekager med en mild vaniljesmag fra isen og så den lidt syrlige appelsinsauce med en snert af alkohol, wauw. Dine gæster vil elske det.

nytårsdessert

En rigtig nytårsdessert, da vi snakker alkohol, chokolade og kiks – serveret i fine champagneglas. Denne her Baileys mousse er super simpel og nem, og den smager så godt. Desserten kan serveres med alt muligt andet end knuste Oreos, f.eks. knuste hjemmelavede cookies, sprøde bagte nødder, knuste makroner eller hvad du ellers har på lager eller har som favorit. Lav gerne din mousse i god tid inden den serveres.

nytårsdessert

Også en meget nem og simpel dessert. Den ser måske ikke ud af meget og den er virkelig også simpel. Den tager heller ikke lang tid at lave. Men jeg er personligt kæmpe meget vild med den cremede og meget bløde vaniljecreme som er dækket af et sprødt lag sukker, der lige skal bankes igennem. Mums!

nytårsdessert

Denne her dessert er nok den mest pyntede og flotte nytårsdessert af de udvalgte. Selve chokolademoussen er enorm nem at lave og kan og skal laves i god tid før den serveres. Du kan sagtens komme Baileys i moussen, hvis den skal være lidt mere festlig. Så kan du bruge opskriften oven for. De her karamel popcorn kan også laves i god tid inden, de kan sagtens gemmes nogle dage. Så kan du jo servere resten i en skål og smide på bordet. Marengstoppene kan undlades, hvis du synes det er for besværligt. Ellers lav dem når desserten serveres, så er de flottest.

En rigtig klassiker, som de fleste kan lide. Der er mange gode ting at sige om en tiramisu, 1) det er nemt. Det kræver virkelig ikke særlig mange råvarer og det kan laves meget hurtigt. 2) det kan laves dagen i forvejen, så det eneste der skal ske selve nytårsaften er at drysse kakao på. 3) der er alkohol i – det er jo altid godt når man er i festhumør og måske i forvejen er rimelig godt kørende på det tidspunkt kagen skal serveres.

nytårsdessert

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til lækker hverdagsmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Find en oversigt over alle mine madplaner her – der er både hurtige madplaner, budgetvenlige madplaner, kaloriefattige madplaner og mange flere.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret