Culottesteg og den bedste nemmeste sauce

Culottesteg – en opskrift på en saftig, mør og lækker culotte. Helt perfekt til gæster sammen med bagte grøntsager, hjemmelavet sauce og gerne en frisk salat.

culottesteg

Culottesteg med verdens nemmeste sauce til

 

En culottesteg, i dette tilfælde en okseculotte er sådan lidt luksus, det er lidt en fredagsmenu hjemme hos os. Hvis Mads bestemmer menuen, står den stort set altid på en saftig mør steg og sauce til (allerhelst whisky sauce). Fordelingen plejer at hedde at han styrer kødet og jeg klarer tilbehøret. Så jeg laver altid en lækker salat og lidt bagte eller stegte grøntsager til

Desuden er jeg begyndt at lave denne sauce til min culotte, da den bare er vanvittig nem, smager vildt godt og så skal der stort set ikke handles noget til den. Win-win

Vi bruger et stegetermometer, når vi får sådan en culottesteg. Derfor er fremgangsmåden her til. Denne steg gav mad nok til 6 personer.

Culottesteg

Opskrift til 6 personer

Opskrift på en culottesteg, som bliver både aftog, mør og smagfuld. Vi har brugt et stegetermometer her til. Som tilbehør fik vi bønnefritter, bagte peberfrugter og græskarfritter samt en lækker frisk spidkålssalat og verdens nemmeste sauce.

Ingredienser

Culottesteg

 • 1 okseculotte (den vi brugte vejede 1,3 kg)
 • godt med salt og peber og evt. paprika eller hvad du ellers ønsker
 • olie til stegning

Sauce

 • 1 lille løg eller 1/2 stort
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1 stor spsk. mango chutney
 • 2,5 dl fløde
 • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Culottesteg

 • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
 • Hvis der er kødsaft på steget, skal dette lige duppes væk med køkkenrulle. Lad stegen tempere på køkkenbordet, så den ikke er iskold.
 • Fjern evt. sener fra undersiden af stegen og rids fedtet øverst på culotten i enten tern eller bare i riller. Pas på med at skære for dybt, det er bare lige i fedt-overfladen.
 • Gnid stegen ind i krydderier
 • Tag en pande frem og hæld lidt olie på. Brun stegen et par minutter på hver side
 • Læg den i et ovnfast fad og kom et termometer ved. Kom stegen ind i ovnen. Når den har en kernetemperatur på 56 grader, skulle den gerne være perfekt saftig, mør og klar. Det tager ca. en lille halv time.

Sauce

 • Hak løg fint og riv hvidløg
 • Kom begge dele på panden, som stadig indeholder det stegefedt kødet efterlod. Rist løg og hvidløg af her i
 • Tilføj mangochutney og fløde og vend det rundt.
 • Smag til med salt og peber

Bedøm denne ret

 

Tilbehørtil culottesteg

Vi serverede vores okseculotte sammen med bønner, peberfrugt og hokkaidofritter – det hele har fået lidt olie og salt, og bagt i ovnen. Hvis du vil have en luksusudgave af græskarfritterne, så prøv denne her opskrift. Man kunne også servere til sød kartoffel fritter eller almindelige kartofler i ovnen. Som salat lavede jeg denne spidskålssalat, den får vi virkelig tit til en steg. Ellers vil jeg også anbefale denne grønne salat, når det skal være tilbehør til kød.

 

Verdens nemmeste sauce

Så var der saucen, den nemmeste i verden vil jeg næsten våge og påstå. Det er lidt hakket løg og revet hvidløg stegt i det stegefedt culotten har efterladt sig på panden. Sammen med mangechutney og fløde. Bum, en mega lækker og mega nem sauce. Du kan også sagtens stege løg og hvidløg af i lidt olie og smør i stedet. Tilsæt gerne en smule paprika også, det smager også fantastisk. Alt i alt en seriøst god og seriøst nem sauce. Udpensler den oppe i opskriften ovenfor.

 

Culottesteg er perfekt til gæster og weekendmad

En culottesteg er jo faktisk enormt nemt at lave, da stegen bare passer sig selv. Det giver god til til at forberede lidt lækkert tilbehør hertil. Det gør det også super lækkert, når man skal have gæster. Så kan man have forberedt det hele inden de kommer, og stegen står bare i ovnen og bliver saftig og mør imens man får et glas rødvin.

 

Sådan kan du bruge dine rester.

Har man rester til dagen efter (det har vi f.eks. altid hvis vi kun er os). Så er der også ret mange muligheder den næste dag. Enten kan man skære tynde skiver ud og lynstege dem igen. Ellers kan man bruge det i en omgang biksemad. Eller blot spise kødet koldt, f.eks. i nogle sandwiches. Jeg har f.eks. et par vietnamesiske sandwich her, godt nok med svinekød. Men skift du bare det ud med oksekødet. Det er jeg sikker på bliver godt. I så fald vil jeg blot komme resten af kødet i marinaden, lade det trække og servere det koldt – uden at stege det igen.

sauce

culottesteg

Jeg håber I kan bruge opskriften. Følg også meget gerne med på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration. Billedet her viser ingredienserne til saucen.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret