Pølsehorn med chiliost og ketchup

Pølsehorn er en virkelig god idé, hvis man er lidt sulten – men alligevel ikke har brug for et helt måltid. Det er den perfekte madpakke- eller picnicsnack. Det er noget som hitter ret meget hos børn og mænd (i hvert fald hos mine børn og min mand), derfor bliver jeg også pænt populær når jeg bager hjemmelavet pølsehorn. Min opskrift giver bløde og luftige pølsehorn og den er nem at følge. Jeg håber meget I har lyst til at give jer i kast med min pølsehorn opskrift

pølsehorn

pølsehorn
Pølsehorn – min bedste opskrift på hjemmebagte bløde pølsehorn

 

Opskrift pølsehorn

 

Disse pølsehorn er med chiligouda, ketchup, kvalitetspølser og oregano. Jeg synes det er en gudekombination. Dejen er nem at arbejde med, den er blød og elastisk. Pølserne er som sagt nogle af god kvalitet, da jeg synes det gør en verden til forskel. Her plejer jeg at bruge dem fra Aalbæk. Desuden har jeg kommet lidt ost, ketchup og oregano ind i hornene. Dette kan sagtens undlades, personligt elsker jeg det her lille twist. Her er nok til 16 styks.

Pølsehorn

Opskrift til 16

Pølsehorn er noget af det bedste og de her er faktisk de bedste jeg nogensinde har lavet. Jeg tror faktisk jeg vil gå så vidt som at sige at de er de beste jeg nogensinde har smagt. Måske man skal være til det her slags fyld med ost, ketchup og oregano for at være lige så meget oppe at køre som jeg. Min kæreste synes at den klassiske variant kun med pølser (og ketchup) er bedst. Men som I nok kan fornemme, er jeg fan. Det håber jeg virkelig også I bliver når I smager dem.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

1 time og 45 min

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Brød

 • 3 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 50 g smør (blødt eller smeltet)
 • 1 tsk. honning
 • 400 g hvedemel
 • 200 g grahamsmel

Fyld

 • 8 pølser (jeg brugte wiener 80 % kød)
 • 1 tsk. ketchup i hver
 • et drys oregano i hver
 • lidt chili goudaost i hver (kan undlades)

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen ved at opløse gær i vandet
 2. Kom så salt, blødt smør og honning i og rør rundt
 3. Kom melet i lidt af gangen og rør godt, jeg brugte en røremaskine og gav den 10 minutters tid her på.
 4. Kom et klæde over dejen og stil den til hævning 1,5 time på køkkenbordet
 5. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
 6. Når den er hævet, deles den i to. Rul begge ud til store cirkler, som deles i 8 lige store trekanter begge to (16 pølsehorn)
 7. Skær pølserne over, så de er halvt så lange, læg en pølse på hver trekant (i den brede ende)
 8. Kom lidt ketchup over pølsen, drys med oregano og kom evt. et stykke chiligouda ved også
 9. Rul dejen omkring, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med enden nedad
 10. Pensl med en æggeblomme og bag dem i 15-17 minutters tid.

Bedøm denne ret

pølsehorn

Hvordan laver man pølsehorn?

Først skal man lave en dej, som skal røres sammen og stilles til hævning. Så skal den rulles ud, så den bliver rund og skæres i trekanter. Læg pølserne og evt. ketchup, ost og oregano hvis du synes og rul så dejen omkring hornene. Pensl med æg og bag i ovnen. Det er meget nemme pølsehorn.

 

Pølsehornsdej

Min dej til pølsehorn er lavet på hvedemel og grahamsmel. Så der er en smule fuldkorn i. Du kan sagtens bruge udelukkende hvedemel, hvis du ønsker dem lysere. Du kan også komme lidt havregryn i din dej. Udskift gerne endnu mere af hvedemelet med grahamsmel, speltmel eller rugmel for at få grove pølsehorn. Jeg har desuden brugt en røremaskine til min pølsehornsdej, da den gør dejen super elastisk og lækker at arbejde med. Du kan dog også bruge håndkraft, så skal dejen blot æltes så længe du kan. Et tip når man bruger maskine, er at ælte til dejen slipper kanterne.

 

Hvilke pølser til pølsehorn?

Du kan vælge lige de pølser du vil, dog foretrækker jeg altid nogle gode kvalitetspølser. Gerne nogle der har lidt smag i sig, f.eks. nogle der hedder krydrede pølser eller lignende. Du kan også bruge kyllingepølser.

 

Hvorfor lige ost i pølsehorn?

Idéen kom egentlig af noget jeg spiser ret tit til frokost. Nemlig en ristet rugbrød med netop denne ost, lidt ketchup, oregano og så et spejlæg (gerne med noget grønt til). Det er en kombination jeg er ret tosset med. Så hvorfor ikke kombinere dette og lave en opskrift på pølsehorn? Og det virkede lige så godt som jeg havde håbet på og er blevet til verdens beste pølsehorn. Du kan selvfølgelig sagtens undlade det.

 

Kan de fryses?

Ja de kan sagtens fryses. Faktisk er det sådan jeg synes de er bedst, hvis man skal have dem med på farten. Så tager jeg blot en frossen med i tasken, og et par timer efter er den tøet op og blot kold. Hvis man har mulighed for at lune dem, er det dog at foretrække.

Dyp dem i en hjemmelavet ketchup

Dyp evt. i ekstra ketchup, eller sørg for at fyld godt med ketchup i dem. Jeg har også en opskrift på en hjemmelavet ketchup, hvis du skulle have lyst til at prøve sådan en.

 

Sunde pølsehorn

Du kan også lavere endnu sundere version, jeg har f.eks. en opskrift på broccoli spinatpølsehorn lige her. Jeg har også en opskrift på glutenfri pølsehorn her, hvis det var noget.

 

Lignende opskrifter

Mangler du andre små madpakke idéer eller lignende snacks, så interesserer denne opskrift dig måske på veggiedeller eller denne på madpakkemuffins med æg, parmaskinke og spinat

 

Min kogebog

I min kogebog “Hverdagsfavoritter” findes der lige ledes en opskrift på pølsehorn. Faktisk findes der over 100 nemme, sunde og hverdagsagtige opskrifter på alt fra morgenmad til madpakkeidéer, aftensmad og søde sager. Hvis I har lyst til at vide lidt mere om bogen, foregår det her. Hvis man skulle have lyst til at støtte mig og bloggen og eje den, kan den købes her.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Når du tager et pølsehorn ud af fryseren til madpakken, hvordan behandler du det så? Frossen i, optøet, optøet og varmet eller noget helt andet?
  Vh Ann

  1. Jeg plejer at have dem i køleskabet pga. pølsen, dog synes jeg godt brødet kan blive lidt tørt så. Så enten giver jeg dem en tur i ovnen eller på risteren inden de spises. Eller (hvis jeg skal have dem med ud af døren) så tager jeg dem bare ud af fryseren når jeg smutter afsted, så tør de langsomt op i tasken.. 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret