Padrons

Kender I de her padrons eller grillede grønne chilier? Det lyder måske lidt stærkt, men det er de virkelig ikke. Jeg var nærmest i tvivl om det er peberfrugter eller chilier. De smager mere hen af peberfrugter faktisk. Men på en pande eller grill med flagesalt, så smager de bare så godt og er perfekte som en del af et tapasbord eller bare som et lille grønt supplement til aftensmaden

padrons

Padrons

 

De kan sagtens laves på grillen uden olie, eller på en pande som her med olie + salt. Det er virkelig et nemt tilbehør, som tager 5 minutter at bikse sammen. Man køber bare de her padrons som de ser ud her (godt nok uden denne stege farve), men som hele grønne chilier i en pose blandt grøntsagerne i supermarkederne. Så skyller jeg dem og smider dem på panden. Nemmere bliver det ikke. Man kan sagtens spise det hele af dem, også kernerne. Så jeg plejer bare at holde i stænglen og bide alt andet af. Mums!

Padrons

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5-10 minutter

Samlet tid

10-15 minutter

Ingredienser

  • 1 pose af de grønne chilier
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  1. Skyl dem og kom dem på en pande med lidt olie
  2. Rist dem af til de har fået godt med farve og drys med flagesalt

Bedøm denne ret

Padrons er lidt en spansk tapas ting. Før jeg selv fandt ud af hvor sindssygt nemme de er at lave, fik jeg dem ofte hvis vi var ude og spise et tapassted. På spansk hedder de Pimientos del padrons, men vi kan også bare kalde dem grønne chilier. Det er så nemt og simpelt, at man knap kan kalde det en opskrift. Nu får I den alligevel!

padrons

Padrons med citronskal eller parmesanost

Jeg plejer blot at drysse flagesalt over dem. Men vilman lige gøre lidt ekstra, så er citronskal eller parmesan ost også et bud. Lige hen over de varme chilier.

 

Server dem sammen med

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret