Lasagne med oksekød

Lasagne med oksekød i krydret tomatsauce, en monaysauce og plader. En helt klassisk opskrift på en lasagne, som hele familien elsker.  LasagneLasagne med oksekød, en hjemmelavet ostesauce og klassiske lasagneplader

Lasagne – opskrift på en oksekødslasagne

 

Lasagne er en klassisk familieret, en ret som vi får igen og igen. Her hjemme elsker vi nemlig alle den klassiske lasagne. Kombinationen af en krydret bolognese med masser af smag og fylde, en bolognese som gerne må have lov til at stå og simre et stykke tid. Desuden en hjemmelavet monaysauce med en smag af parmesan og muskatnød. Sidst men ikke mindst de bløde lasagneplader som rigtig kan trække den smagfulde sauce til sig.

Lasagne med oksekød

Opskrift til 6 personer

En klassisk opskrift på en lasagne med oksekød. Jeg har lavet min monaysauce selv, det er super nemt. Desuden er den lagt sammen med grove lasagneplader.

Forberedelsestid

25 min

Tilberedelsestid

45 min

Samlet tid

1 time og 10 min

Ingredienser

Bolognese

 • lidt olie til stegning
 • 1 løg
 • 3-4 fed hvidløg
 • 3 store gulerødder
 • 1 pakke oksekød (gerne lav fedtprocent) - 500 g
 • 2 dåser hakket tomat
 • 3 spsk. tomatpuré
 • 3 dl. rødvin
 • godt med salt, peber og tørret oregano og evt. lidt chilipulver
 • meget gerne friske krydderurter som basilikum, oregano, timian eller rosmarin

Monaysauce

 • 1 spsk smør
 • 2/3 dl mel
 • 3 dl mælk
 • salt, peber
 • 1 lille tsk reven muskatnød
 • 1 dl parmesanost

Andet

 • Lasagneplader
 • Rasp til toppen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Start med at lave din bolognese: hak løget, riv hvidløget fint og riv gulerødderne groft. Jeg bruger øko gulerødder, så slipper man får at skrælle dem
 3. Tilføjer du flere grøntsager, skal disse også rengøres og hakkes i ønsket størrelse
 4. Svits grøntsagerne af i lidt olie og kom efterfølgende kødet ved, til det er lettere brunt
 5. Hæld hakket tomat, tomatpuré og vin ved
 6. Lad det simre, gerne i lang tid – hvis du har lidt travlt, så blot et kvarters tid – imens kan du lave din monaysauce
 7. Smag til med salt, peber, oregano og evt. lidt chili hvis du er til det.
 8. Monaysauce: Smelt smør i en gryde, tilsæt melet og pisk det godt.
 9. Hæld stille og roligt mælken ved, imens du pisker løs.
 10. Smag til med salt, peber og muskatnød.
 11. Tag gryden af varmen og tilsæt osten. Lad den smelte og bum! Så har du en monaysauce.
 12. Så er det blot at samle lasagnen. Start med et lag kød, så plader, så monaysauce – om og om igen! Jeg bruger et tyndt lag af hver, så pladerne kun lige dækker, det samme gør kødet. Ostesaucen dækker ikke helt, så tror jeg den bliver lige fed nok. Slut med et kød lag. Drys evt. med rasp og revet ost på toppen.
 13. Kom lasagnen i ovnen. Bruger du friske plader, skal den have omkring 20 min. Bruger du tørrede plader skal din lasagne have omkring 45 min

Bedøm denne ret

Hurtig lasagne

Hvis det skal gå lidt hurtigere med at få lasagnen på bordet, kan du bruge friske lasagneplader. Lasagnen skal nemlig slet ikke bage lige så længe med dem ift. de tørrede plader. De friske lasagneplader finder man ved siden af frisk pasta i køleafdelingen. Friske plader kan også bruges til lidt andre retter end de tørrede kan, nu hvor de kan bøjes. F.eks. til de her lasagneruller. En anden ting som kan give dig en hurtigere lasagne er ved at købe din monaysauce, frem for at lave den selv. Men altså, det tager ikke lang tid at lave den selv og det smager så godt.

 

Lasagne med grøntsager

I min kødsauce har jeg altid gulerødder, løg og hvidløg. Men ofte bruger jeg også andre grøntsager. Hvis jeg alligevel har nogle liggende i grøntsagsskuffen, som alligevel snart skal bruges – ryger de med i baljen! Denne gang røg der 1/2 aubergine med, 1/2 peberfrugt og 1 bakke cherrytomater! Man kan sagtens gemme en masse grøntsager her i, uden at ungerne opdager det. Blomkålsris er f.eks. også nemme at gemme i din lasagne. Man kan også gøre sin lasagne lidt sundere og erstatte pladerne af f.eks. tynde skiver butternut squash, almindelig squash, aubergine eller lignende.

lasagne oksekødslasagne lasagne med oksekød

Kyllingelasagne og andre slags sauce til lasagne

Kødsaucen kan skiftes ud med en sauce af kylling og hakket tomat fremfor oksekød. Jeg linker til en kyllingelasagne længere nede. Man kan også justere lidt i saucen og bruge hvidvin frem for rødvin og tomatpuré frem for hakket oksekød. En anden form for kødsauce, jeg snart gerne vil lave lasagne på – er den jeg bruger i cottage pie.

 

Ostesauce

Monaysaucen kan enten købes færdiglavet (for at spare lidt tid). Eller den kan laves i en glutenfri og laktosefri version. Det har jeg et bud på ovre i denne opskrift.Det er nemlig en ostesauce lavet på cashewnødder. Den er ret meget sundere, så ønsker du en sund lasagne, kan du jo prøve den sauce af.

 

Salat til lasagne

Ellers kan man jo altid lave en salat til sin lasagne, så får man lidt grøntsager på den måde. En salat vi ofte spiser sammen med, er denne gulerodssalat. Ellers er andre simple salater også egnede. F.eks. denne spidskålssalat, denne grønne salat med basilikumsolie eller denne tomatsalat. Det skal bare gerne være salater der ikke fylder for meget i sig selv, uden pasta, bulgur, kartofler og den slags.

 

Andre slags lasagne opskrifter

Personligt kan jeg nok allerbedst lide denne helt klassiske version. Hvad er din favorit? Hvis du er nysgerrige på andre versioner, har jeg en kyllingelasagne med spinat lige her eller en lakselasagne med spinat lige her. Jeg er personligt også meget vild med den med laks, men Mads og ungerne vil altid have den klassiske med oksekød.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Hvor meget vand skal der ved? 🙂 synes ikke at det er nævnt.
  Elsker dine opskrifter! Vi bruger dem meget her i hjemmet. : D
  Vh Maria

  1. Hej Maria
   Åh kan godt forstå du bliver lidt forvirret. Det er fordi at jeg første gang kom vand og bouillonterning i kødsovsen. Men anden gang fandt jeg ud af at det ikke behøves, synes næsten den blev for tynd. Så fjernede det fra ingredienslisten igen – men kan se jeg ikke fik det fjernet fra fremgangsmåden 😉 Så nu skulle den gerne være rettet til.
   Dejligt I kan bruge mine opskrifter, TAK.
   Kh. Julie

  1. Det kan nok sagtens erstattes af vand eller mere flået tomat. Men personligt er jeg vil med rødvin i maden. Det giver en virkelig god smag, og alkoholen fordampes jo 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret