Grøn salat

Grøn salat, her er en opskrift på en meget simpel og nem salat, som faktisk kun består af salatblade, en dressing og nødder. Den tager vitterligt 5 minutter at lave og den er helt perfekt til weekendmad, en steg, flødekartofler eller noget i den dur. Jeg kommer med en masse forslag til servering neden for. Lov mig at prøve denne opskrift på salat, jeg ved godt den ser meget simpel og næsten lidt kedelig ud. Men det er dressingen der gør hele forskellen.

grøn salat

grøn salat

Grøn salat

 

Jeg har længe gerne ville have denne her opskrift herind, fordi vi selv bruger den igen og igen. Den er så simpel, at det er lige før man ikke kan kalde det en opskrift. Så simpel, at jeg har været i tvivl om jeg skulle dele. Men altså, hvem klager over simple opskrifter? Og en grøn salat passer bare til så mange retter. Jeg har allerede en opskrift herinde på en grøn simpel salat, men den er bare alligevel lidt mere “bøvlet” (den er stadig vanvittig nem) – men man skal blende dressingen til den og den indeholder også lidt flere ingredienser. Den smager super godt, det er ikke det, men jeg har bare længe gerne ville have en opskrift herind på en endnu mere simpel salat.

Grøn salat

Opskrift til 2 personer (måske 4 som tilbehør)

Forberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Ingredienser

Dressing

 • 4 spsk. olivenolie
 • 1 lille spsk. agavesirup eller flydende honning
 • 1 god tsk. lys tahin
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber

Salat

 • 1 pose blandet salat (75 g), gerne skyllet i forvejen
 • 1 håndfuld blandede nødder (jeg brugte mandler, solsikkekerner og pecannødder) men brug blot hvad du har

Sådan gør du

 1. Start med at riste nødderne på en tør pande et par minutter, vend dem undervejs
 2. I mens kan du blande dressingen sammen i en skål
 3. Kom salatblade på en tallerken og hæld dressingen inden og kom de ristede nødder over

Bedøm denne ret

Små ændringer i grøn salat

Du kan blot bruge den bund af blade du har lyst til. F.eks. kan du bruge spinat, grønkål, spidskål, hvidkål eller hvad du ellers foretrækker. Ift. dressingen kan tahin godt undlades, – det kan fås i rigtig mange supermarkeder. Men kan du ikke lige finde det, så drop det bare. Du kan også komme lidt appelsinsaft eller skal i din dressing, eller evt. nogle krydderier. Jeg foretrækker min som den er i opskriften.

Hvis du gerne vil peppe salaten lidt op, så tilføj evt. lidt friske bær. Det gør jeg altid om sommeren. Ellers kunne avocado, agurk, grønne ærter eller grønne bønner være et bud. Ift. nødderne på toppen – jeg synes det skal med, det her chrunch element. Men hvilke kerner, frø og nødder du bruger er egentlig op til dig selv. Du kan også bruge ristede pinjekerner, du kan bruge brødcroutoner eller saltmandler.

 

Serveringsforslag

Som tidligere nævn er denne her salat en genial tilbehørsalat. Den passer til så mange retter, her kommer lidt bud

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret