Gyoza med gris og svampe

Her er en asiatisk opskrift på gyoza. Lækre koreanske dumplings med et fyld af hakket gris, masser af smag fra både ingefær, hvidløg, østerssauce mm. De kan sagtens laves vegetariske eller med kylling også. De kan også steges efter de er dampet, så de får en sprød stegeskorpe. Men her en klassisk gyoza dampet og klar til at dyppe i gyozasauce. Du kan jo spise dem som en slags starter eller forret. Hvis det er som et måltid, kan du servere dem sammen med en salat. Jeg kommer med lidt forslag til asiatiske salater nedenfor. Du kan også se en video af hvordan de samles nedenunder opskriften. God fornøjelse i køkkenet.

GYOZA

Gyoza opskrift

 

Jeg havde min niece på besøg forleden, Hun er en haj i det asiatiske køkken. Så hun lavede mad sammen med mig og lærte mig lidt nye retter. Bl.a. disse hjemmelavede gyozaer. De asiatiske lækkerier smager jo så skønt. De kan laves som her, hvor jeg har brugt en dampkoger. Sådan en kan man købe både på nettet eller i asiatiske supermarkeder til ikke særlig mange penge. Jeg stiller den ned i en wok, som jeg fylder vand i bunden af. På den måde stiger dampen op til de her gyoza, der ligger i kogeren.

Fyldet til mine gyoza er lavet på svinekød og ellers med masser af smag fra f.eks. ingefær og hvidløg. Dejen er købt færdiglavet, det er super nemt. Så skal de blot foldes og koges. Prøv opskriften her på hjemmelavede gyoza.

Gyoza

Opskrift til 25 stk.

Her er nok fyld til 25 dumplings/ gyoza. Det afhænger lidt af om det er en forret eller hovedret, og om der serveres andet til ift. hvor mange de rækker til. Men jeg vil mene at der er nok til 4 personer, hvis man f.eks. får lidt salat til. Evt. en nudelsalat eller en rissalat.

Ingredienser

fyld

 • 40 g frisk ingefær
 • 3 fed hvidløg
 • 3 spsk. østerssauce
 • 2 tsk. fiskesauce
 • 3 spsk. sesamolie
 • 4 spsk. soyasauce
 • 3 store spsk. finthakket svampe
 • 400 g hakket grisekød

Desuden

 • 25 stk. gyozadej
 • forårsløg som pynt
 • til servering: gyozasauce

Sådan gør du

 1. Start med at lave fyldet: ingefær skrælles og rives. Hvidløg pilles og rives, og begge deles kommes i en skål sammen med østerssauce, fiskesauce, sesamolie og soyasauce. Hak svampe fint og kom ved.
 2. Kom også hakket svinekød ved og rør det godt sammen
 3. Nu skal dine gyoza fyldes. Tag et stykke gyozadej foran dig og fugt kanterne med lidt vand. Placer en god teskefuld fyld på midten af dejen
 4. Fold først dejen lige over, så fyldet lukkes inde. Så skal de ellers foldes i kanten, se videoen for teknikken. Sørg for at lukke dem godt sammen
 5. Nu skal de dampes. Tag en wok frem og kom lidt vand i bunden, så meget du kan uden at det rører dampkogeren. Den skal nemlig ned i wokken og stå. Det er vigtigt at der er nok vand i bunden, så denne her dampkoger ikke brænder på. Men omvendt må der heller ikke være så meget at dine dumpings eller gyoza koges frem for blot at dampes.
 6. I din dampkoger skal der lægge et stykke bagepapir, som dine gyozaer kan lægge på. Det skal prikkes i en masse gange, så der er masser af huller hvor dampen kan komme op igennem. Så med en kødnål eller lignende stikker du lige en masse huller i bagepapiret og så lægger du det ned i dampkogeren. Placer dine gyoza oven på og læg låget på. Her skal de så ligge i cirka 12 minutter. Hold øje med at der hele tiden er vand i bunden
 7. Server med en dumplingssauce

Bedøm denne ret

GYOZA

Videoer af fremgangsmåden

Server sammen med en asiatisk salat

 

Instagram

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret