Issandwich med baileys

De her små issandwich med baileys is kunne være et glimrende bud på en nytårsdessert. De kan laves i god tid inden servering, så er det jo så nemt at tage dem ud af fryseren, når man skal have sin dessert. Server evt. med lidt frisk frugt, så har man da en fin lille nytårsdessert.

Issandwich med baileys is

Issandwich med baileys is

 

De her små sandwich is er så gode, men en sprød kiks lavet på mørdej. Inden i er der en slags Baileys is – sådan lidt chokolade ganache på frys. De er pyntet med lidt chokolade og knas fra Bastogne og mandler. Alt i alt en bid der byder på både sødt, lidt salt, knas og blødhed. Man kan jo variere ingredienserne lidt i sin issandwich, så man laver en lys kiks frem for chokoladekiksen. Eller laver om i isen, så der f.eks. ikke er Baileys i. Man kan også pynte dem anderledes. Mere om flere forslag nedenfor. Her kommer opskriften på dem på billedet

Is sandwich med baileys is

Opskrift til 12-14 små is sandwich

Ingredienser

Bunde

 • 250 g mel
 • 30 g kakao
 • 90 g flormelis
 • 1 nip salt
 • 140 g smør
 • 1 stort æg

Chokoladecreme i midten

 • 1/4 liter piskefløde
 • 60 g mælkechokolade
 • 4 spsk. baileys
 • 1,5 husblas

Pynt

 • 100 g mælkechokolade
 • 6 bastognekiks
 • 60 g mandler

Sådan gør du

BUNDE:

 1. Start med dine mørdejsbund: kom alle tørre ingredienser i en skål og smuldr smør ned i. Mos det godt sammen med hænderne.
 2. Tilsæt så æggene og saml dejen med fingrene.
 3. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og sæt på køl i 20 minutters tid
 4. Pres så dine bunde ud med forme, jeg bruger nogle små runde udstikkere der måler 4 cm i diameter.
 5. Bag ved 170 grader varmluft i 6-8 minutter. De skal endelig ikke blive tørre

 

IS:

 1. Kom husblas i blød i koldt vand i 10 minutter
 2. Kog imens fløden op i en gryde. Tag den af varmen, når den koger
 3. Vrid husblas fri og rør det ud i den varme fløde, så det smelter
 4. Hak mælkechokolade og kom det + baileys i en skål
 5. Hæld fløden over og rør det sammen, til chokoladen smelter.
 6. Kom det på køl

 

PYNT OG SAMLING:

 1. Blend mandler og bastognekiks ret fint
 2. Smelt lidt chokolade
 3. Kom “isen” i en sprøjtepose med stjernetyl i enden
 4. Vend nu den ene ende af kiksen ned i den smeltede chokolade og derefter ned i nødde-kikse blandingen og læg til tørre på et stykke bagepapir. Gentag med alle kiks
 5. Sprøjt så lidt is ud på en bund og læg en anden kiks oven på som top
 6. Kom i fryseren ind til servering

 

Bedøm denne ret

Video af issandwich med baileys

Issandwich med baileys is

Andre variationer af Issandwich med baileys is

 

Kiksen

Her kan du undlade kakao og blot lave en klassisk mørdejsbund, som du bruger. Du kan også blende mandler til mandelmel og erstatte noget af hvedemelet. Det giver både en super lækker nødder smag og lidt fedtet konsistens (på den gode måde). Du kan også bage cookies og bruge dil bunde eller gøre det virkelig nemt for dig selv og købe nogle kiks.

 

Isen

Isen kan du også “snyde” dig til og blot købe, det er altså også super lækkert og nemt at købe sig til en is, man så kommer ind i hjemmelavede bunde. Så kan du jo stadig pynte dem som her. Vælg f.eks. en pebermynteis, hasselnødde is eller hak daim og kom i en vaniljeis. Ja, gør som du lyster – det kan næsten kun blive godt jo. Hvis de skal serveres til fest, som f.eks. nytårsaften – så er alkohol jo altid lidt en sjov idé. Derfor blev mine også til issandwich med Baileys.

 

Pynten

Jeg har dyppet mine issandwich i smeltet chokolade og så har de fået et dyp ned i blendet Bastogne kiks og mandler. Her kan du jo starte med at dyppe dem i mælkechokolade eller hvid chokolade. Og så kan de derefter dyppes videre i krymmel, blendede digestive og hasselnødder eller hvad du nu synes.

 

Servering af de her issandwich med Baileys

Server dem som en del af en brunch eller som en lille sød ting til en reception. Dog vil jeg lige slå fast at de skal spises ret meget med det samme, når man tager dem ud af fryseren. Ellers smelter denne her is hurtigt væk. Men et tip kunne være at servere dem på et fad der ligger oven på en skål med en masse isterninger. Så holder de sig kolde og er lige til at snuppe.

Se flere bud på nytårsdesserter

 

Besøg gerne min Pinterest profil

Den er spækket med god inspiration, og jeg har for nyligt ryddet op og gjort det pænt derinde. Så det ville da være super dejligt med lidt nye følgere på det medie også. Følg med lige her. 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret