Løgkompot

løgkompot

løgkompot Løgkompot med frisk timian, det perfekte tilbehør til en hjemmelavet burger eller hotdog

 

Løgkompot på rødløg med honning og frisk timian

 

For en lille månedstid siden var jeg sammen med mine søde Collab piger Emma og Maria, hvor vi spiste lækker grillmad og hyggede. Vi lavede nemlig hjemmelavede hotdogs og burgere, begge i vegetarudgaver. Der var virkelig mange slags tilbehør, bl.a. en ketchup, en remoulade, en bbq sauce, syltede rødløg, syltede chilier, ristede løg, sød kartoffel fritter og så denne her løgkompot. Der manglede bestemt ikke noget, og det hele var selvfølgelig hjemmelavet.

Jeg har linket til de ovenstående opskrifter under deres titel oven for, hvis I ønsker nogle af de andre opskrifter. Så burde det være muligt at sammensætte den helt perfekte sommerlige hotdog eller burger.

Jeg håber I kan bruge opskriften på denne løgkompot. Den er lavet på rødløg, med frisk timian. Den er sød og seriøst god. Et virkelig luksus tilbehør til f.eks. et ostebord eller i en sandwich.

 

Løgkompot

Opskrift til 6-8 personer

Den lækreste søde rødløgskompot med frisk timian. Det perfekte tilbehør til både en ostemad, i burgere eller på hjemmelavede hotdogs.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 3 rødløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 spsk. agavesirup eller akaciehonning
 • 1/2 dl eddike (jeg brugte æbleeddike)
 • 1 lille håndfuld frisk timian
 • smages til med salt og peber

Sådan gør du

 1. Fjern skrællen fra rødløgene og skær det i ringe
 2. Kom olien på en pande eller i en gryde og svits løgene af i nogle minutter, til de er bløde
 3. Kom sirup ved og vend det rundt til det er smeltet.
 4. Kom eddike og bladene fra timiankvistene i gryden og skru ned til middelvarme. Lad det simre gerne under låg i 15 minutter
 5. Smag til med salt og peber og lad det køle af, før det kommes over i en rent glas.

Bedøm denne ret

Her ses en løgkompot på hvide løg, skift endelig til rødløg.

løgkompot løgkompot

Hvad kan løgkompot bruges til

Andre forslag til at bruge denne løgkompot: denne kompot er altså ikke værst at servere til en rykke gryderetter. Det her syrlige, salte og søde twist ved siden af en lun ret er ganske godt. Selvfølgelig også sammen med okse, kikse, pålæg og den slags. Måske som en del af årets julefrokostbord.

 

Brug gerne almindelig løg til kompotten

Den kan også laves på helt almindelige løg, men personligt synes jeg bedst om rødløg. Især hvis man krydrer den med friske krydderurter som timian. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften af.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Måske det kan hjælpe dig til at komme på idéer til hverdagens mange aftener.

Kommentarer

  1. Hej Anne
   Jeg tænker den kan holde en lille uge, måske 5 dages tid i køleskabet 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret