Lakseroulade til nytår

Jeg har allerede en opskrift på en slags lakseroulade herinde på siden, hvor det er en spinatbund, der er yderst, og så en flødeostecreme med laks, der er inderst. Nu har jeg lavet en nemmere og måske mere klassisk lakseroulade, hvor der er røget laks yderst og en ostecreme i midten med masser af dild og purløg. De smager begge vildt godt, men denne her er langt nemmere og hurtigere og måske lidt mere egnet til en forret. Den anden version med spinat er lidt mere mættende og kunne bedre være en hovedret. Men lav denne lakseroulade til nytår som en forret.

lakseroulade til nytår

Lakseroulade til nytår

Sådan en lakseroulade er måske lidt blød i sig selv, og det er til min smag ret meget laks, man får på en gang. Så umiddelbart tænkte jeg, det ikke var noget for mig at lave den sådan her. MEN så prøvede jeg at smide et par skiver oven på et ristet brød og så snakker vi. Det er en virkelig lækker kombination! Så jeg synes klart, at det er mest optimalt at servere sin lakseroulade med flutes eller boller, som man skærer i skiver som på billedet. Rist gerne brødet for ekstra sprødhed som kontrast til den bløde lakseroulade.

Lakseroulade til nytår

Opskrift til 10 små stykker

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

 • 200 g røget laks
 • 75 g flødeost naturel
 • 2 små spsk. creme fraiche
 • skal af 1/2 økologiske citron + 1 spsk. af saften
 • 1 lille spsk. sød sennep
 • 1 spsk. hakket frisk dild
 • 1/2 spsk. hakket purløg
 • et lille nip peber

Servering

 • lidt salat
 • lidt brød
 • lidt citron
 • evt. lidt frisk dild

Sådan gør du

 1. Bland flødeost, creme fraiche, citronskal og saft, sennep, dild, purløg og peber sammen i en skål. Dild og purløg hakkes fint.
 2. Læg et stykke vitavrap ud på bordet og kom laksen på, så den ligger ved siden af hinanden og overlapper en smule. Den må gerne danne en firkant
 3. Smør cremen ud på denne her firkant
 4. Rul nu en ret stram pølse, lad selvfølgelig det her vitavrap slippe inden du ruller en omgang. (se videoen)
 5. Pak rullen ind i filmen og kom på frys, gerne 2 timer eller til den er fast og nem at skære ud.
 6. Pak den ud af filmen og kom den på et skærebræt. Skær i skiver af cirka 2 cm tykkelse
 7. Anret på salat og rist lidt brød til. Skær en båd citron ud til hver og pynt med lidt frisk dild

Bedøm denne ret

Video af lakseroulade

Lakseroulade til nytår

Det er jo helt oplagt at servere sin lakseroulade til nytår – gerne som en nytårsforret. Det er både nemt og hurtigt at lave, og den kan laves dagen inden eller om morgenen den 31. december. Den kan sagtens ligge på køl eller frys i god tid, inden den skæres ud og serveres. Så skal du stå for forretten til nytårsaften, kan du blot tage rullen med og skære den ud ved servering. Læg den på lidt salatblade og server med citron, frisk dild og brød.

 

Fiskeanretning med små hapsere

Du kan også lave en lille fiskeanretning til nytårsforretten og lave portionsanretninger med tre forskellige hapser på. Den ene kunne være et par skiver lakseroulade som her. Så kunne det være krustader med laksemouse eller små mini sprøde toastbrød med laksemousse – og så kunne den sidste være hvidløgsmarinerede tigerrejer.

lakseroulade til nytår

Instagram

Følg endelig med på min Instagramprofil for flere opskrifter, madbilleder og inspiration til sundt og grønt mad.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret