Butterdejspakker med grønkålsfyld

Butterdejspakker med et fyld af grønkål, citron og flødeost.Det her er et meget godt bud på hvad man kan servere som en del af en tapas eller måske som en lille starter til nytårsaften.

butterdejspakker

Butterdejspakker

 

Her er en opskrift på buttrdejspakker, som er super nemme. Jeg har egentlig bare købt en rulle butterdej, som jeg har skåret ud i små firkanter. På hver firkant har jeg kommet en god skefuld af det her oste-grønkålsfyld. Så lukkes de sammen og bages i ovnen til de er gyldne og sprøde. Virkelig lækkert. Det er absolut heller ikke den sidste opskrift som kommer op her med butterdej. Det er så sjældent vi spiser det og det er egentlig lidt en skam, der er jo virkelig mange muligheder for lækkert fyld. Jeg skal helt sikkert kaste mig ud i nogle skinke, og også de der lunch bite man kan få i Seven Eleven med krydret karry-kylling. Det må jeg prøve selv.

Her får I først opskriften på de her vegetariske butterdejspakker med grønkålsfyld

Butterdejspakker med grønkål

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 1 rulle butterdej
 • 10 kugler frossen grønkål + kogende vand
 • 1 økologisk citron (skallen)
 • 200 g mascarpone
 • 1 fed hvidløg
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom frossen grønkål i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå sådan i 5 minutters tid, til det er tøet op. Hæld og pres så vandet fra.
 3. Imens det ligger i skålen i det varme vand, kan du skære din butterdej ud til 8 firkanter
 4. Kom nu ost, citronskal, revet hvidløg og salt og peber ned til grønkålen. Rør det sammen og fordel over de 8 firkanter.
 5. Luk dem sammen og pensl med et sammenpisket æg
 6. Bag I ovnen i 10-12 minutters tid, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist

Bedøm denne ret

butterdejspakker

Skift gerne ud i fyldet

Du kan sagtens skifte lidt ud i dit fyld i butterdejspakkerne. F.eks. kan du erstatte grønkål med frossen spinat. Du kan undlade citron hvis du synes, jeg synes dog det giver et virkelig lækkert pift til dem. Man kan skifte mascarpone ud med en anden type flødeost eller fetaost. Man kan tilføje bacon, skinke eller lignende hertil. Det er egentlig bare med at være kreativ, der er så mange muligheder for fyld i sådanne butterdejspakker.

 

Andre idéer til tapas og små snacks

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  Hvis man nu kun har “løst” frossen spinat, hvor meget skal man så bruge for at få det svarende til 10 kugler? 😊

  1. Hej Anne. Ej undskyld sent svar, ser først din kommentar nu. Jeg er faktisk ikke helt klar over hvad kuglerne vejer, så det er svært at sige præcist. Men jeg vil gå efter nogle håndfulde og hvis der mangler noget fyld, kan der bare tilsættes lidt mere 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret