Kalvemørbrad som medaljoner med baconsvøb

Kalvemørbrad serveret som medaljoner svøbt i bacon. Den perfekte hovedret til aftener med gæster. Medaljonerne kunne også være oplagte at sætte på menuen nytårsaften. Måske du (også) kan være lidt nervøs for at kaste dig over store stege, hvor man aldrig helt kan blive klog på stegetider og temperaturer. Så er disse små kalvemørbradsmedaljoner et rigtig godt bud på et lækkert, og stadig eksklusivt, alternativ.

kalvemørbrad

Kalvemørbrad a’la medaljoner i baconsvøb

 

Her finder du min opskrift på kalvemørbrad serveret som medaljoner med bacon. Det man også kalder tournedos. Opskriften er nem at tilpasse til det antal mennesker, I bliver til spisning. Og så tager kødet kun 20 minutter at lave alt i alt.

Kalvemørbrad som medaljoner

Opskrift til 4 medaljoner

Jeg synes 1 medaljon er nok pr. person, hvis det serveres med kartofler, sauce, salat osv. Men hvis man er meget sulten eller kødglad, så regn med to medaljoner pr. person.

Du kan jo lave dem i den størrelse du ønsker, vær dog obs på at de skal stege længere tid, jo tykkere stykker du skærer.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15-20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 400 g kalvemørbrad
 • 4 stykker bacon
 • godt med olie + smør til stegning
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Puds din mørbrad for det værste fedt.
 3. Skær den ud i medaljoner på ca. 2,5-3 cm tykkelse
 4. Vikl et stykke bacon om hver
 5. Tag en pande frem og varm olie på den.
 6. Steg først medaljonerne på siderne, så hele baconstykket bliver sprødt. Så skal de ellers have et par minutter på hver side, ved ret høj varme, så de lige får stegeskorpe. Tilføj lidt smør undervejs og øs gerne lidt af fedtet op på bøfferne undervejs.
 7. Krydr hver side med salt og peber
 8. Steg dem færdige i ovnen, læg dem i et ovnfast fad og giv dem omkring 10 minutter her, så de varmes hele vejen igennem kødet.
 9. Du kan evt. tjekke kernetemperaturen, den skal være omkring 55 grader, hvis de skal steges medium

Bedøm denne ret

kalvemørbrad

Nem mad til gæster

Måske der er andre end mig, som er mere på tilbehørs- og salat-holdet, end på kød-holdet, når det kommer til gæstemad. Det kan altså bare virke lidt skræmmende at kaste sig over store stege, hvor man nemt kan komme til at ødelægge det ved at give det for meget. Det er jo rarest at være helt sikker på succes, når gæsterne står og venter. Og her er kalvemedaljonerne både nemme, hurtige og rimelig skudsikre. Samtidigt er der ingen bøvl med at time det resterende tilbehør til, hvornår kødet er færdigt, for de tager næsten ingen tid at lave.

 

Hvad kan man servere til kalvemørbrad bøffer?

Som I kan se, har jeg serveret kalvemørbraden sammen med noget grønt tilbehør. Men en helt klassisk menu med hjemmelavede fritter og bearnaisesauce ville også være godt. Gerne med en enkelt grøn salat til. Jeg kan også anbefale en gang knuste kartofler med parmesan og timian, hvis der skal lidt nyt til. Eller måske en gang fyldte kartofler med cheddar, persille og smør. Dette hvidløgsflute med smør, hvidløg og godt med ost er også altid en sikker vinder, når vi har gæster!

kalvemedaljoner

Hvad er forskellen på oksemørbrad og kalvemørbrad?

Efter sigende er forskellen på kalvekød og oksekød, at kalvekødet kommer fra en kalv, som er max 10 måneder gammel. Når du køber kalvemørbrad frem for oksemørbrad, skulle du være lidt sikrere på at få et mørt resultat, og derudover er kalvekødet finere i smagen og mere magert. Så selvom kalvekødet kan være dyrt, kan det godt betale sig at gå efter kalvekødet ved særlige lejligheder.

 

Andre måder at lave kalvemørbrad

Selvom jeg her har skåret kalvemørbraden op og stegt den som bøffer, så kan du også sagtens tilberede den hel. Du kan lave en helstegt kalvemørbrad med bacon, hvor du blot svøber hele mørbraden i bacon og bruner den af på panden efterfulgt af en tur i ovnen. I stedet for at svøbe mørbraden i bacon kan du også blande en smagfuld marinade til kalvemørbrad af olie, hvidløg og godt med krydderier. Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig også lave en kalvemørbrad gryde, hvor kødet skæres i tern og bruges i en simreret sammen med nogle grøntsager og godt med fløde.

 

Idéer til mad til nytår

Overvejer du at servere kalvemørbraden til nytår? Her på siden finder du en hel kategori med masser af forskellig inspiration til nytårsmenuen. Her er både forslag til appetizers, forretter, hovedretter, desserter, drinks og hele baduljen. Hop meget gerne ind og kig, om du kan finde lidt inspiration til jeres nytårsmenu derinde. Mangler du især forslag til tilbehør, du kan servere sammen med disse kalvemørbrad bøffer, så kig nærmere på kategorien med hovedretter.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret