Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse er simpelthen så nemt at lave og så smager det jo virkelig lækkert. Det er en simpel dessert, som kan serveres med en masse forskellige toppings. Jeg har lavet nogle råmarinerede rabarber til toppen. Men du kan også skifte rabarber ud med jordbær, og komme disse over din chokolademousse. De her råsyltede rabarber skal stå på køl i mindst 1 døgn – så er det den du vil servere hertil, skal du lige forberede lidt dagen inden gæsterne kommer. Håber I kan bruge min opskrift.

chokolademousse

chokolademousse

Hvid chokolademousse

 

Her finder du en opskrift på en nem og simpel dessert. Noget som man med fordel kan lave i god tid inden gæsterne kommer. De kan sagtens stå i køleskabet nogle dage de her.

Jeg serverede dem som en del af en kagetapas til vores venner. Et ret fedt koncept med kaffe på kanden og en masse små desserter i glas. På menuen var disse små mazarinmuffins, små pavlovaer (som jeg deler snarest), nogle koldskåls cheesecake i glas og så netop en cremet hvid chokolademousse. Jeg kommer nedenfor med flere forslag til flere små desserter. Her får I først denne opskrift, som giver 6 små serveringer. Hvis det er den eneste dessert man vil servere, vil jeg nok lave dem lidt større, så opskriften i stedet rækker til 4 glas.

Hvid chokolademousse

Opskrift til 6 små glas

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

mindst 1 time på køl

Samlet tid

1,5 timer

Ingredienser

Chokolademousse

 • 20 g sukker
 • 2,5 æggehvider
 • 1,5 dl piskefløde
 • 100 g hvid chokolade

Råsyltede rabarber

 • 200 g rabarber
 • 1,5 dl vand
 • 100 g rørsukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1/2 dl eddike

Sådan gør du

Chokolademousse:

 1. Kom æggehvider og sukker i en helt ren og tør skål (vigtigt der ikke er dråber af vand her i, for så vil æggehviderne ikke blive stive). Pisk med en elpisker, til du kan vende skålen på hovedet uden at det ryger ud
 2. Pisk fløden til en letpisket flødeskum
 3. Smelt chokoladen og vend den forsigtigt over i de stive æggehvider. Rør let sammen.
 4. Kom flødeskummen ved og vend let rundt.
 5. Fordel den hvide chokolademousse i glas og stil i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere tid. Den kan sagtens stå til dagen efter.

Rabarber:

 1. Rengør rabarber og skær dem i små stykker – kom dem i et rent glas
 2. I en gryde kommes vand, sukker, vaniljesukker og eddike – lad det koge hurtigt op, så sukkeret smelter.
 3. Hæld væsken over rabarberne og lad dem køle af på køkkenbordet til stuetemperatur. Stil så på køl med et låg over.
 4. Server lidt af de her rabarber over den hvide chokolademousse og top med lidt høvlet chokolade

Bedøm denne ret

Hvid chokolademousse med råsyltede rabarber

Jeg har serveret lidt råsyltede rabarber på toppen af min mousse. Det passer virkelig godt sammen, da moussen er meget sød og mild. Rabarberne er nemlig meget syrlige og med lidt bid. Man skal dog lige være opmærksom på at sådan nogle skal stå på køl i et døgns tid inden, så de kan nå at trække godt. Men moussen kan også sagtens laves dagen inden. Så er det bare at samle når gæsterne kommer

 

Andre slags toppings

Hvis du ønsker at servere din chokolademousse med det samme, så top med noget andet. For selve den hvide chokolademousse er hurtig bikset sammen og skal kun stå på køl i en times tid. Her kommer lidt forslag:

 • Råsyltede jordbær (laves på samme måde, men er klar til at blive spist efter en lille time)
 • En form for chrunch er også godt oven på. F.eks. kan man lave karamelliserede mandler eller peanut praline. Man kommer sukker i en gryde og får det langsomt til at smelte. Undervejs kommes mandler eller peanut i og vendes rundt i sukkeret. Rør konstant til alt sukker er smeltet og nødderne er godt vendt her i. Læg det på et stykke bagepapir og lad det stivne. Server de sprøde og søde nødder over din mousse.
 • Friske bær kan også fungere som toppings
 • Passionsfrugt eller mango + høvlet hvid chokolade

 

Andre små kager til en kagetapas

Nu nævnte jeg denne her kagetapas længere oppe, – hvor de her chokolademousse jo passer helt perfekt ind. Men her kommer lidt flere idéer til hvad du ellers kan servere

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev. Dette sender jeg ud hver weekend, hvor man får mine madplaner het gratis. Det foregår lige her

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret