Indonesisk karrysuppe

Indonesisk karrysuppe er en af de første supper jeg lærte at lave. Jeg kan huske vi fik denne ofte, da jeg boede hjemme. Jeg elskede den, det gør jeg stadig! Så da jeg startede min blog i 2014, var denne opskrift også en af de første opskrifter som sneg sig ind på domænet. Her er min opskrift på indonesisk karrysuppe med rejer og fløde.

indonesisk karrysuppe
indonesisk karrysuppeIndonesisk karrysuppe – en opskrift på en lækker cremet, fyldig og smagfuld karrysuppe med rejer, søde ferskner fra dåse og fløde. Denne ret har været i vores familie lige siden min mors kæreste kom ind i billedet. Det er 16 år siden, så jeg har spist denne her suppe virkelig mange gange og elsker den lige meget hver gang.

 

Indonesisk karrysuppe

 

Her kommer endnu en suppeopskrift at lune sig på i den kolde tid. En indonesisk karrysuppe med tigerrejer, chili, søde ferskener og en cremet konsistens fra fløden.
Man kunne tilføje flere grøntsager, for at oppe sundheden lidt i retten. Hvis du ønsker flere grøntsager, kunne gulerod, peberfrugt, pore, aubergine, rodfrugter eller tomater være nogle forslag. Så ville jeg blot hakke det forholdsvis fint og komme det i sammen med løg og hvidløg. Dog synes jeg piskefløden giver et virkelig lækkert touch, som ville være synd at pille ved.

Her var nok til 6 portioner, hvis det spises som forret. En indonesisk karrysuppe er nemlig helt perfekt som forretten, når man får gæster. Jeg håber I har lyst til at prøve opskriften. Hvis man skulle mangle et godt suppebrød her til, vil jeg foreslå de her oste-citronsnurrer.

Indonesisk karrysuppe

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 2 spsk. olie
 • 2 spsk. karry
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 dåser hakket tomat med chilismag (kan du ikke finde dette, så tilsæt i stedet lidt ekstra chili)
 • 1 dåse ferskner, dem der ligger i sukkervand (400 ml)
 • 1 grøntsags bouillonterning + 5 dl vand
 • 1/4 liter piskefløde
 • 400 g rejer fra frost, som er fikset - så de er klar til brug
 • godt med salt & peber
 • evt. creme fraiche og friske krydderurter til pynt

Sådan gør du

 1. Hak løg og riv hvidløg
 2. Kom olien i en gryde og svits karry, løg og hvidløg af i olien (ikke så det bliver brændt, men så det får lidt farve og løgene bliver let bløde)
 3. Kom de hakkede tomater i og lad det små-simre i 5 minutter
 4. Skær fersknerne i tern og kom dem i suppen sammen med 2/3 af sukkervandet fra dåsen
 5. Kom vand og boullionterningen i
 6. Lad dette koge op i 5 minutter
 7. Tilsæt fløde og rejer og giv det 5 minutter, så rejerne når at tø helt op nede i suppen
 8. Smag til med salt og peber, og pynt evt. med lidt creme fraiche og friske krydderurter

Bedøm denne ret

Indonesisk karrysuppe
karrysuppe

Lignende opskrifter

For flere suppeopskrifter – vil jeg klart anbefale at prøve nogle af mine personlige favoritter her på stedet:

 

 

Jeg elsker virkelig især de her 3 supper, og thaisuppen er også bloggens mest populære opskrift over dem alle. Men denne her indonesisk karrysuppe kan du også noget. Sødmen sammen med det stærke fra de her hakkede tomater med chili. Rundet af med den fede og cremede fløde. Denne her suppe skal nu altså også prøves.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Den har min svigermor lavet meget – hun serverede altid iceberg til den – fungerer faktisk godt sammen selv om det lyder lidt spøjst og gør den lidt firser 😉

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret