Wraps med crispy pork belly

Få her opskriften på wraps med crispy pork belly. De er en genial kombination af noget sprødt og frisk, noget fed, noget salt, noget stærkt og noget sødt. De kan spises som en forret eller starter eller måske som en del af en asiatisk festmiddag. Jeg kommer med forslag nedenfor til lidt forskellige ting du kan lave og servere sammen med. Men først opskriften! Velbekomme

wraps med crispy pork belly wraps med crispy pork belly

Wraps med crispy pork belly

 

Forleden delte jeg en opskrift på det her crispy pork belly. Stegeflæsk som er stegt sprødt og vendt rundt i en dejlig krydret asiatisk marinade. Det smager skønt, men som jeg skrev i indlægget til kødet – så er det også ret fed og snasket. Ikke at det gør noget, men jeg føler det har brug for selskab fra noget langt mere frisk. Så her kommer dette match made in heaven ind i billedet. Det fede kød passer sindssygt godt til de her salatwraps. Fyld dem med ris og kød, gerne noget stærkt også. Jeg bruger kimchi, som er det her stærke fermenterede kål, man kan købe på glas i konserves afdelingen i Føtex, Kvickly, Super Brugsen osv. Der ud over kan du komme forårsløg, frisk koriander og eller avocado i dine wraps også hvis du synes. Her får du min opskrift (eller faktisk nærmere min nieces opskrift) på raps med crispy pork belly

Salatwraps med crispy pork belly

Opskrift til 15 små salatwraps

Start med at lave dit kød efter denne opskrift 

Her er nok til 4 personer, hvis der serveres lidt andet til! Eller hvis det er til frokost

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 portion crispy pork belly (følg link ovenfor)
 • 2 dl ris (målt inden de koges)
 • 2 hjertesalat
 • 1 lille glas kimchi (findes blandt konserves i Føtex)
 • 1 bundt frisk koriander
 • 1 dl salte peanuts
 • 3 strimler forårsløg

Sådan gør du

 1. Start med at lave kødet
 2. Kog ris efter anvisning på pakken
 3. Skyl salatbladene og dup dem tørre
 4. Hak de salte peanuts og snit forårslø
 5. Så skal de fyldes: kom lidt ris og kød i dine salatblade. Kom lidt kimchi i + koriander, peanuts og forårsløg

Bedøm denne ret

Byg selv mad som de her wraps med crispy pork belly

Jeg elsker konceptet i at folk (måske især gæsterne) byger deres egen mad, så man kan vælge til og fra og sammensætte et måltid der passer til ens præferencer. Det er også en fordel med børn ved bordet, så kan de meget bedre overskue det og spise mere, når de ved hvad måltidet består af. Så i dette tilfælde, sæt et fad med salatblade på bordet som folk kan fylde i. Lav en skål med ris, et fad med kødet. Anret lidt toppings i små skåle, f.eks. frisk koriander, agurk, avocado, en chilimayo, hakkede salte peanuts, og kimchi. Det er altså en base til nogle virkelig gode wraps. Jeg har delt en helt kategori her med byg selv mad.

 

Andre lækre asiatiske specialiteter

Server gerne de her war’s med crispy pork belly sammen med en spicy agurkesalat, en omgang gyoza eller wontons. Måske en nudelsalat, en chilimayo eller rejechips. Det er så lækkert med sådan nogle tema middage, hvor bordet er proppet med specialiteter fra et land. Man kan jo snyde og købe sig til halvdelen. Så ser det stadig lækkert og indbydende ud, men man kan lige spare en time eller to i køkkenet.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret