Rejecocktail

Rejecocktail er jo helt vildt lækkert og virkelig undervurderet. I hvert fald hvis man laver det hele selv, både denne her Thousand iland dressing og endnu bedre også bager sit eget flutes til. Her er min opskrift på luksus rejecocktails, hvis du mangler en lille forret til dine gæster. Håber den kan bruges

Rejecocktail

Rejecocktail
Rejecocktail med hjemmerørt thousand iland dressing, masser af grønt, rejer og rogn

Rejecocktail opskrift

 

Rejecocktail er jo noget der hører påsken lidt til, så jeg har skyndt mig at grifle opskriften ned så den var klar til årets påskefrokoster. Jeg lavede denne her rejecocktail i sidste uge, da jeg (lidt for sent måske) kom i tanke om at jeg burde lave flere påskeopskrifter til bloggen.

Denne rejecocktail er ret luksus. Den kan selvfølgelig forsimplet en del, og nogle af råvarerne kan sagtens undlades. Men hvis du vil forkæle dig selv og dine gæster lidt ekstra, så er denne version virkelig virkelig skøn. Det er med rejer, rogn, avocado, en hjemmerørt thousand iland dressing, frisk dild, agurk og grønne asparges.

Opskriften her rækker til 3 små anretninger, som jo ville være perfekte som en del af en påskefrokost. Ellers ville de altså også gå super godt til en forret, hvis til de lune aftener på teressen i sommeren. Sådan en sag skal selvfølgelig helst nydes sammen med en god skive brød og et iskoldt glas hvidvin.

Rejecocktail

Opskrift til 3

Her er en opskrift på små fine rejecoktails med en hjemmerørt thousand iland dressing.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

5 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

Rejecocktail

 • 1 god håndfuld salat (jeg brugte feldsalat)
 • 1/3 af en agurk i tynde skiver
 • 1/2 avocado i tynde skiver
 • 1/2 citron i tynde både
 • 3 grønne asparges, enden er knækket fra og de er let smørstegte på en pande
 • 50 g rejer (friske pillede)
 • 30 g ørredrogn
 • lidt frisk dild som pynt

Thousand Iland

 • 1/2 rød peberfrugt + lidt olie til stegning
 • 4 spsk. fed cremefraiche (jeg brugte 38%)
 • 1 lille fed hvidløg (revet eller presset)
 • 1/2 tsk. paprika
 • 1 knsp. cayennepeber eller chilipulver
 • 1/2 tsk. sukker
 • 1 god tsk. tomatpuré
 • smag til med salt og peber

Sådan gør du

Dressing:

 1. Skær peberfrugten i store stykker og rist dem på en pande med lidt olie til de bliver godt brændte i ca. 5 minutter (med skindsiden nedad). Lad dem køle lidt af og pil skindet af og kom så peberfrugten i en minihakker.
 2. I mens kan du blande de andre ting i en skål. Når den stegte peberfrugt er blendet, blandes den i dressingen.

Samle, samle:

 1. Kom lidt skyllet salat i bunden af nogle glas
 2. Så skal resterende ingredienser egentlig bare i glasset i den rækkefølge du nu synes er pænest. Jeg kom dressingen i et par gange, så der ikke er nogle bidder der er tørre. Desuden sluttede jeg med lidt rogn og frisk dild

Bedøm denne ret

 

Tilbehør til rejecocktail

Jeg har en opskrift på et lækkert franskbrød her. Dressingen her rakte til noget mere end de 3 glas. jeg brugte den bl.a. også til de her stjerneskud

Ift. påskefrokosten, så udgav jeg i fredags et indlæg fuld af idéer til hvad du kan komme på dit påskebord. Jeg håber du kan få lidt inspiration i det og rigtig god fornøjelse med denne rejecocktail.

Rejecocktail

Rejecocktail

Rejecocktail

Gør din hjemmelavede rejecocktail endnu nemmere

De kan sagtens forsimplet en lille smule de her rejecocktails. F.eks. kan de grønne asparges eller avocadoen undlades. Hvis det virkelig skal være nemt, kan dressingen jo også sagtens købes færdiglavet. Men jeg må sige at kvaliteten daler lidt ved at købe denne. Det er virkelig lækkert med en hjemmelavet dressing, og denne er altså slet ikke så svær. Desuden er det jo langt sundere når man laver alt fra bunden selv.

 

Brød til rejecocktail

Hvis du ønsker at servere til brød eller flutes til dine rejecocktails, så har jeg lidt idéer her:

 

Følg med på min Instagram

Hvis du vil se flere madbilleder og få endnu mere madinspiration, er du altid velkommen til at følge med ovre på min Instagramprofil.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret