Knuste kartofler

Knuste kartofler er et skønt tilbehør til en masse retter, både til bøffen lørdag aften og til grillmenuen en sommerdag. Samtidigt er de geniale, hvis du har en rest kogte kartofler stående i køleskabet. Se opskrift og forslag til servering herunder.

knuste kartofler

Knuste kartofler

Disse knuste kartofler med flagesalt, timian og parmesan kan både laves fra bunden den dag, hvor de skal bruges, men de er også oplagte at lave ud af resterne af kogte kartofler fra dagen før. Det første du skal gøre er nemlig at koge dine kartofler. Og der sker ikke noget ved, at de kogte kartofler er blevet kolde i køleskabet natten over, før de knuses.

Kartoflerne skal simpelthen bare mases med en gaffel, og her må det gerne være lidt rustikt. Der sker ikke noget ved, at nogle er gået mere eller mindre i stykker, mens andre kun har fået et lille tryk. Og så skal de blot have et par dråber olivenolie, et drys flagesalt, frisk timian og parmesan, og så i ovnen i en halv times tid. Voila! Så er der sprødt, lækkert og nemt tilbehør til aftensmaden.

Jeg vil anbefale, at man bruger kartofler med skræl, fordi skrællen er med til at holde lidt sammen på kartoflen, når den knuses. Så køb gerne økologiske kartofler. Så kan du nøjes med at skrubbe dem godt i stedet for at skrælle dem.

Knuste kartofler med parmesan og timian

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

 • 1 kg små kartofler, gerne øko + 1 tsk. salt til kogning
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 30 g friskhøvlet parmesan
 • 1/2 dl olivenolie
 • 2 spsk. flagesalt

Sådan gør du

 1. Skrub kartoflerne grundigt.
 2. Kog dem i saltet vand i 15 minutter, eller til de lige nøjagtigt er møre.
 3. Tænd ovnen på 180 grader.
 4. Hæld vandet fra kartoflerne, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 5. Knus hver enkelt kartoffel med en gaffel. De skal ikke mases helt ud, men de må gerne få et godt tryk.
 6. Dryp lidt olie på hver enkelt kartoffel. Hvis du gerne vil spare lidt på olien, kan du også pensle kartoflerne i stedet for – så går der ikke så meget olie til.
 7. Drys med flagesalt, hakket timian og parmesan.
 8. Giv kartoflerne cirka 30 minutter i ovnen. Men ovne er forskellige, så hold øje med dem undervejs. De skal blive godt gyldne og sprøde i kanterne.
 9. Top dem evt. med lidt mere friskhøvlet parmesan og flagesalt lige inden servering.

Bedøm denne ret

Spis dine knuste kartofler sammen med

Til en god middag i weekenden ville det være oplagt at servere de knuste kartofler sammen med et godt stykke kød. F.eks. culottesteg, og en omgang hjemmelavet bearnaise. De ville også være gode til grillmaden på en lun sommerdag. Prøv dem f.eks. sammen med helstegt kylling på grill, hvidløgsbrød og en tomatsalat med jordbær.

 

Vild med kartofler?

Prøv også en klassisk portion flødekartofler, hjemmelavede fritter med bearnaise, en blød kartoffelmos eller måske en omgang fyldte kartofler med ost og hvidløg.

knuste kartofler

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret