Pommes frites

Pommes frites lavet i ovnen. Det perfekte tilbehør sammen med en bearnaise og måske endda et godt stykke kød. De klassiske, friturestegte fritter er ofte fede og til den meget snaskede side. Men disse fritter, som er lavet i ovnen, er lette – både i sin smag og i tilberedningen. De kræver nemlig næsten ingen forberedelse og passer sig selv det meste af tiden.

pommes frittes

Pommes frites opskrift

 

Her er min opskrift på nemme pommes frites i ovn, der ikke kræver ret meget arbejdstid. Her behøver du hverken have en friture, eller at tilberede dine fritter af mange omgange. Da de ikke er badet i olie, er de også et lidt sundere alternativ til friture-fritterne – men mindst lige så gode. Spar dog ikke for meget på olien, de må gerne være godt fedtet til inden de kommes i ovnen. Jeg bruger en olivenolie hertil. Arbejdstiden er som sagt minimal, men det kan være en god idé at afsætte tid til at lægge kartoffelstavene i blød i koldt vand, inden de bages. Det er med til at fjerne noget af stivelsen. Hvis du har tiden til det, så lad dem ligge i koldt vand i nogle timer. Ofte så får mine kun 30 minutters tid.

Pommes frites

Opskrift til 4-6 personer

Jeg har skrevet antal personer som 4-6, det afhænger af hvad der spises sammen med pommes fritterne. Men hvis der er noget kød til, en sauce og en god salat synes jeg den rækker til 4-6 personer.

Ift. tiden tager de 15-20 minutter at lave og så skal de ellers bare passe sig selv i ovnen. Ovne er ret forskellige, men efter 35-45 minutter får de fleste ovne vist sådan en omgang klare. Husk at læg lidt tid til i starten, hvor kartoflerne skal trække i koldt vand. 30 minutter kan godt gøre det, men 2 timer er kun bedre.

Forberedelsestid

20 minutter + en time I koldt vand

Tilberedelsestid

35-45 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

 • 1 kg kartofler
 • 1/2 dl olivenolie
 • 1 spsk. flagesalt
 • 1 tsk. timian
 • frisk timian til servering

Sådan gør du

 1. Skær kartofler ud i de her strimler eller stænger. Jeg skræller dem som regel ikke, men bruger økologiske. Jeg kan godt lide at der er skræl på mine fritter.
 2. Læg stængerne i en skål med iskoldt vand, og lad dem stå i 30 minutter mindst, gerne længere tid.
 3. Læg dem op på et rent viskestykke, og tør dem godt. Det er herfra du skal komme dem i en frituregryde, hvis du bruger denne metode. Ellers fortsætter du bare opskriften her:
 4. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
 5. Kom kartoffelstrimlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie og krydder ud over og vend det godt rundt. Spred dem så meget som muligt fra hinanden. Der hvor de rør ved hinanden bliver de bløde. Så derfor vender jeg også godt undervejs, så alle sidder af fritterne har ligget frie på et tidspunkt. Ind i ovnen med pladen.
 6. Bag dine fritter i en god halv time, vend godt undervejs. Hold øje med dem, for ovne kan være ret forskellige. hvis de begynder at bliver brændte, uden at være bløde inden i, så skru ned. Hvis de mangler lidt sprød overflade, så skru op for varmen. Jeg synes de her 220 grader er passende.
 7. Tag dem ud og kom lidt frisk timian over, server med det samme og helst til denne her bearnaise.

Bedøm denne ret

Friturestegte pommes frittes

Pommes frittes kan også sagtens laves i friture frem for ovn, så skærer du dem på samme måde, men venter med at krydre dem og vende dem rundt i olie. I en gryde med fritureolie (som er varmet godt op), kommes de rå kartoffelstrimler i. Når de er blevet gyldne og er kommet op og lægge på et stykke køkkenrulle, krydret de med salt og drysses med frisk timian.

 

Forslag til servering

pommes frittes

Andre typer af pommes frites

Hvis du søger inspiration til pommes frites lavet på andet end kartoffel, kommer jeg her med mine bud på andre lækre slags fritter.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret