Trifli med Baileys og Oreos

Trifli med Baileys og Oreos. Holy manoly. Jeg er kæmpe fan af Baileys, og hvis jeg skal forkæle mig selv efter en lang dag, er det med et godt skvæt Baileys i kaffen. Og at dømme efter den kæmpemæssige interesse for denne iskaffe med Baileys og vaniljeis er I (eller i hvert fald nogle af jer) lige så vilde med Baileys, som jeg er! Hvis du er én af dem, synes jeg helt sikkert, du skal kaste dig ud i denne dessert med Baileys og Oreos.

Trifli med baileys

dessert i glas

Trifli med Baileys og Oreos opskrift

 

Her får du min opskrift på trifli med Baileys og Oreos. Server den gerne i glas, så de fine lag kan ses igennem. Den er helt perfekt som en gæstedessert, både fordi det er lidt lækkert med de her fine trifli man som sagt kan se lagene på, og fordi det er nemt når man kan lave den i god tid inden den serveres. Men selvfølgelig også fordi Baileys er lidt ekstra dessert, gæste og weekendpassende. Jeg er sikker på at en god kop kaffe og sådan et glas her ikke bliver klaget over.

Trilfi med baileys og chokolademousse

Opskrift til 6 glas

Lav gerne din dessert i god tid inden gæsterne kommer, evt. om morgenen. Så er det blot at pynte med Oreos når den skal serveres.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer på køl

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

Chokolademousse

 • 75 g mørk chokolade
 • 3 past. æggeblommer
 • 25 g sukker
 • 2 dl fløde
 • 1/5 dl baileys

Oreos

 • 1 pakke (rulle på 154 g) Oreos

Flødeskum

 • 2 dl fløde

Sådan gør du

Start med at lave din chokolademousse:

 1. Smelt chokoladen og lade den køle lidt af igen
 2. Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps
 3. Pisk også fløden til en let flødeskum (pisk med fordel alle 4 dl, men tag halvdelen fra til flødeskummen der skal bruges i trifli)
 4. I en stor skål blandes den smeltede (og let afkølede chokolade), æggesnapsen, halvdelen af flødeskummen og Baileys.
 5. Kom et par skefulde af moussen i hver glas

Anret:

 1. Knus nogle af dine Oreos, behold andre hele. Kom lidt af de knuste over chokolademoussen
 2. Så lidt flødeskum (evt. med sprøjtepose)
 3. Så lidt mere chokolademousse
 4. Så lidt flere knuste Oreos
 5. Evt. lidt ekstra flødeskum (i så mange lag du nu synes)
 6. Stil på køl i 2 timers tid og pynt med ekstra knuste og hele Oreos til sidst.

Bedøm denne ret

Du kan også lave færre lag og derved undgå at dine Oreos skal på køl

Jeg har valgt at lave mine trifli i lidt forskellige lag, så chokolademoussen går igen et par gange. Det gør at Oreos er nødt til at komme i mellem lagene og derved ende i køleskabet som chokolademoussen. Jeg vil lige sige at det gør heller ikke noget, hvis det bare er 2 timers tid når de ikke at blive bløde. Så er der stadig knas, især fordi der kommer helt nye og sprøde Oreos på toppen også. Men vil du gerne lave din dessert om morgenen eller måske aftenen inden gæsterne kommer, så ender dine Oreos i køleskabet en del timer og når at blive bløde. SÅ!! Undgå i så fald de her mange lag. Start med et lag mousse, kom det i køleskabet (gerne natten over). Og så først ved servering kan du komme flødeskum og Oreos over. Dette kunne måske være en mulighed.

Trifli med baileys

Andre desserter i glas som trifli med Baileys og Oreos

 

Andre desserter med Baileys og Oreos

 • Som jeg nævnte tidligere, har den her iskaffe med Baileys og vaniljeis været virkelig populær. Den kan også sagtens bruges som en dessert og er især perfekt på en lun sommerdag.
 • Jeg har også denne cheesecake med Oreo, hvis du ikke kan få nok af den sorte, lille småkage.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre desserter og lidt sundere retter såsom aftensmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

 1. Jeg turde ikke lave top med mælkechokolade da jeg var bange for at det ville ødelægge/mase kagen, når man skulle skære stykker – derfor blot drysset revet chokolade på toppen.

  1. Hej Anette – tak for din kommentar 🙂 er det mon en anden opskrift du hentyder til? Denne opskrift er nemlig ikke en kage. Men dejligt du fandt en løsning! Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret