Skinkestang som små butterdejspakker

Cremet, saftig og sprød. Tre ord som virkelig beskriver den her skinkestang som små butterdejspakker. Vi var helt vilde med den – den smeltede nærmest i munden. Et meget godt bud på hvad man kan servere til aftensmad, da det er virkelig nemt og hurtigt. Jeg håber, at du vil prøve opskriften.

Skinkestang som små butterdejspakker

Skinkestang som små butterdejspakker

Opskrift på skinkstang som små butterdejspakker

 

Hvis ud ikke ved hvad du skal lave til aftensmaden – så ved du det nu. Og det fede er bare, at du lynhurtig har en lækker middag klar. Du køber blot en færdig butterdej og skærer den ud i firkanter. Smækker fyldet sammen, som består af flødeost, skinkestrimler og purløg. Saml pakkerne og bum, så har du dig nogle lækre butterdejspakker med skinkefyld. Hvis du nu ikke gider til at stå og skære dem ud i firkanter, kan du også nøjes med at halvere dejen, og så smække den anden halvdel over. Så kan du spare lidt tid. Omvendt, kunne du også lave pakkerne endnu mindre, hvis nu du vil lave dem som del af en tapas.

Skinkestangen er ret tung i det, så jeg synes det vil klæde den godt, at blive serveret sammen med en frisk salat. Nedenfor kommer jeg med nogle forslag til, hvad du kan servere til den.

 

Skinkestang som små butterdejspakker

Opskrift til 4 butterdejspakker

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 rulle butterdej
 • 100 g skinkestrimler
 • 130 g flødeost naturel
 • 30 g creme fraiche
 • 1 stængel forårsløg
 • 2 spsk. purløg
 • 2 store champignoner
 • 1 tsk. salt + peber

Desuden

 • 1 æg til pensling
 • Sesam

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Rør skinkestrimler sammen med flødeost og cremefraiche. Klip purløg i små stykker, og hak champignon og forårsløg fint. Rør i fyldet sammen med salt og peber.
 3. Rul butterdejen ud, og skær i 8 lige store stykker. Snit halvdelen af butterdejsstykkerne (alle lågene) på skrå inde i midten (se billeder/video).
 4. Fordel fyldet på de fire butterdejsfirkanter, som der ikke er snittet i. Læg alle lågene ovenpå. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesam.
 5. Bag butterdejspakkerne i ovnen i 10-15 minutter. Butterdejen skal være gylden og puffet godt op.

Bedøm denne ret

Video af skinkestang

 

Server skinkestang som små butterdejspakker sammen med…

Som sagt, så kunne jeg godt finde på at servere en lækker, frisk salat sammen med. Det kan give lidt syre og friskhed til retten, ved siden af den ellers ret tunge skinkestang. Og så er jeg bare generelt fan af en lækker salat som tilbehør. Jeg vil selv overveje at lave følgende:

 

Andre variationer?

Man kan nemt lave om i opskriften, så det ikke altid laver den samme butterdejspakke med skinkefyld man laver. Du kan evt. tilføje champignon i fyldet. Hvis du ikke gider skinkestrimer, kan du også sagtens ersatte dette med noget andet f.eks. kyllingetern eller laks.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret