Spidskålssalat med frisk dild, æble og avocado

Spidskålssalat er nok den salat jeg har lavet flest gange af alle salater. Den er bare virkelig nem og hurtig. Den indeholder får ingredienser og det er ofte ingredienser jeg har liggende hjemme. Jeg elsker spidskål, både smagen og denne her sprøde konsistens. Jeg elsker det endnu højere, hvis det blandes med fed avocado, syrlige og sprøde æbler. Frisk dild og sprøde salte nødder – f.eks. mandler vendt i soya. Jeg har vendt min spidskålssalat i en olie-sennep-honning dressing.

spidskålssalat
Spidskålssalat med æble, avocado og frisk dild. Det her er ikke bare min yndlings spidskålssalat, men også min yndlings kålssalat

 

Spidskålssalat med æbler og frisk dild

 

Spidskålssalat, en sindssyg nem og simpel opskrift som vi får igen og igen. Og igen og igen her hjemme.

Den smager bare virkelig godt. Kombinationen af spidskål, de syrlige friske æbler, den bløde og cremede avocado (og gerne feta hvis du synes). Den friske dild og de sprøde og salte mandler – det er bare helt genialt. Hvis du vil gøre det en lille smule nemmere, kan du bruge pinjekerner fremfor soyamandler. Så kan du evt. lige riste dem på panden inden de kommer over salaten.

Ud over at smage fortrinligt, er denne spidskålssalat også bare enormt nem og simpel. Den indeholder kun ganske få ingredienser og mange af dem har jeg ofte hjemme. Så tit når jeg handler, ved jeg at det kun er frisk dild og evt. selve spidskålet vi mangler for at kunne lave denne spidskålssalat.

Spidskålssalat

Opskrift til 2-3

Her er min ikke bare yndlings spidskålssalat. Men min yndlings salat over dem alle. Hvis jeg skulle vælge én salat, så tror jeg faktisk det skulle være denne. Den er bare så god, så nem og med få ingredienser. Derfor får vi denne herhjemme hver eneste uge

Forberedelsestid

10 min

Samlet tid

10 min

Ingredienser

 • 1/2 spidskål
 • 1 lille håndfuld frisk dild
 • 1 avocado
 • 1 æble (gerne lidt syrligt)
 • evt. lidt feta- eller salatost
 • 1 håndfuld mandler + 2 spsk soyasauce

Dressing

 • 3-4 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. agavesirup eller honning
 • 1 tsk. sennep
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Start med at lave dine soyamandler ved at tænde ovnen på 200 grader. Kom mandlerne ind i ovnen i 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen, hæld soyasauce over dem. Vend dem rundt her i og træk dem væk fra væsken. Så kan de ligge og tørre
 2. Skyl spidskålet og snit det fint – kom det i en stor skål
 3. Lav din dressing ved at blande tingene i en skål og vend den rundt sammen med spidskålet.
 4. Hak dild, avocado og æble og kom over i skålen
 5. Kom feta over, hvis du ønsker dette
 6. Hak soyamandlerne og kom dem over salaten.

Bedøm denne ret

spidskålssalat
spisdkålssalat

Den perfekte salat:

Den er både sprød, sød, fedt og salt – derfor får den flueben i min hvad-skal-en-salat-kunne-liste. Faktisk har jeg delt et indlæg på den perfekte salat lige her, hvor jeg går lidt mere i detaljer med hvilke smage og konsistenser en perfekt salat skal have.

Desuden er denne spidskålssalat et hit, fordi den passer til nærmest alt. Det er nok også derfor vi får den hele tiden. Den er altid på bordet, hvis menuen byder på kød, sauce, kartofler og rødvin. Den er også helt perfekt sammen med gryderetter, lasagne og fisk.

 

Sådan kom denne spidskålssalat til verden:

Jeg spurgte min mor en dag, om hun havde en idé til en super simpel grøn salat, som kunne serveres til en steak, kartofler og sauce en lørdag aften. Hun foreslog en spidskålssalat med spidskål, frisk dild og dressing. Ekstrem simpelt! Jeg svarede hende at jeg kunne ikke kunne lide dild, så den gik ikke. Hun fik mig alligevel overtalt til at give den et forsøg og hvor godt. Frisk dild er jo ganske enkelt genialt. Jeg har tænkt dild som tørret (ikke lige mig) men frisk, ja det er jo noget helt andet. Så giv den et forsøg hvis du tænker som jeg gjorde. Jeg tilføjede lige lidt sprødt (æble og mandler), lidt fedt (avocado) og lidt salt (soyaen mandlerne vendes i). Resultatet blev intet mindre en perfekt.

Instagram

Følg i øvrigt meget gerne med på min Instagram for flere madbilleder, inspiration og opskrifter

Kommentarer

  1. Jeg bruger næsten altid den mildeste fra De 5 Gaarde, den hedder Christiane Sennep. Men bare du ikke bruger en alt for stærk én, så tror jeg det er fint 😉

 1. Hej Julie, super lækker og inspirerende side du har. Jeg vil fortsat følge dine opskrifter flittigt. Tag gerne et kig forbi min blog. Der er eksempelvis inspiration til en let og lækker hvidkålssalat, som er lidt i tråd med denne. God dag 🙂 /Cathrine

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret