Passionsfrugt drink

Passionsfrugt drink med friskpresset appelsinjuice, en passionsfrugtsirup, rom og danskvand. Jeg har så længe haft lyst til at lave sådan en passionsfrugt drink – med passionsfrugter på toppen.

passionsfrugtdrink

drink med passions frugt

Passionsfrugt drink

 

Generelt gad jeg godt have mange flere drikkevarer, cocktails, lemonader, juices og den slags herinde på siden. Det er klart et mål i fremtiden, at få mange flere drinks her ind. Nu kan I denne opskrift til en start. Håber I har lyst til at prøve opskriften af.

Her er nok til 4 store glas. Jeg har presset frisk appelsinjuice her til ud af 4 appelsiner. Du kan sagtens bruge købt appelsinjuice, dog synes jeg det skal være en lækker udgave som er friskpresset. Det smager klart bedst

Passionsfrugt drink

Opskrift til 4 store glas

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

PASSINSFRUGT SIRUP

 • 70 g sukker
 • 1,5 dl vand
 • 4 passionsfrugter

DRINK

 • 4 appelsiner
 • 3 dl danskvand
 • 4 cl rom pr. drink
 • godt med isterninger

PYNT

 • 1 passionsfrugt, skåret i kvarte

Sådan gør du

SIRUP

 • Start med at lave din sirup, som med fordel kan laves i god tid inden drinken skal samles. Kom sukker, vand og kernerne fra passionsfrugterne i en gryde.
 • Lad det koge stille op og skru derefter ned, så det bare står og varmer uden at koge. Giv det 10-15 minutters tid, ind til du synes konsistensen er passende. Jo længere tid det varmer, jo tykkere bliver din sirup.
 • Når det er tykt nok, sies kernerne fra. Pres alt “væsken” fra dem, så du får den rene sirup tilbage.

DRINK

 • Pres saften fra appelsinerne og kom det i en shaker sammen med sirup og rom
 • Kom isterninger i glas, shake godt og hæld det over isterningerne. Kom danskvand i glasset til sidst. Til én drink skal du bruge 1/4 af siruppen, saft fra 1 appelsin, 2/3 dl danskvand og 4 cl rom
 • Pynt med passionsfrugten og evt. et mynteblad eller citronmelisse, hvis du har

Bedøm denne ret

drink med passionsfrugt

Alkohol i min passionsfrugt drink

Jeg har faktisk både prøvet at lave den med rom og med vodka, for at afprøve begge dele. Et par stykker fik med vodka og et par stykker lavede vi med rom. Du kan sagtens bruge begge dele, så har du alligevel en flaske stående – så brug bare den. Jeg skriver opskriften her med rom, da det var den jeg bedst kunne lide.

 

Passionsfrugtsirup

Jeg har lavet en sirup selv på vand, sukker og passionsfrugter. Den kan du sagtens købe dig til, så sparer du lige tid. Det er dog meget nemt at lave den selv og så er det sikkert billigere. Jeg tror ikke vi ville få brugt en stor flaske passionsfrugtsirup, og jeg kunne heller ikke lige finde en i Rema. Derfor lavede jeg en lille portion selv. Du kan med fordel lave denne her sirup i god tid inden, så du ikke skal bruge så lang tid når dine gæster er på besøg. Den kan sagtens opbevares på køl i en uges tid inden.

Brug også din passionsfrugtsirup til andre desserter. Det ville også være lækkert ud over is, f.eks. hvis det serveres til pandekager eller belgiske vafler.

 

Andre drikkevarer

passionsfrugt drink

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Helle. Jeg har brugt en hvid rom. Min var Captain Morgan, men du kan bruge alle mærker 🙂
   Kh Julie

  2. Hej, det ser super lækkert ud! Jeg tænkte på, om man mon også kan blande fersken danskvand i, hvor det stadig vil smage godt?😊

   1. Jeg har ikke selv prøvet det, men det tænker jeg sagtens at du kan prøve – mon ikke det nok skal smage godt 🙂 kh

 1. Hej Julie

  Godt nytår! Tak for dine fede opskrifter, de er vildt inspirerende 👍
  Jeg har lige et spørgsmål ang. din drink. Hvis man vælger at købe sig til passionsfrugtsirup. Hvor mange cl. skal der så bruges?
  Hilsen Gitte

  1. Hej Gitte.
   Ej undskyld sent svar, jeg ser af en eller anden underlig grund først din kommentar nu.
   Man kan som regel få det i Kvickly, Super Brugsen, Føtex og den slags supermarkeder.
   Jeg tænker 2-3 cl sirup pr. drink 🙂

  1. Du har da så meget ret, hvor underligt det ikke bruste over for mig. Måske fordi jeg blot vendte det et par gange. Tak for at lægge mærke til det, jeg har skrevet nu at det blot tilføjes til sidst.

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret