Grønkålssalat med avocadocreme

Her er en opskrift på en grønkålssalat med avocadocreme. Grønkålen er nemlig vendt rundt i den beste avocadocreme med honning, sennep og limesaft. Jeg har tilføjet lidt ekstra avocadostykker til toppen samt lidt høvlet parmesan og ristede pinjekerner.

grønkålssalat med avocadocreme

Grønkålssalat med avocadocreme

 

Denne her grønkålssalat er utrolig simpel og det perfekte tilbehør til f.eks. kylling (f.eks. de her virkelig gode lasagneruller med kylling), fisk (f.eks. de her klassiske fiskedeller) eller falafler. Salaten er nemlig med meget få ingredienser og den er hurtig at lave. Den er fyldig og snasket, og denne her avocadocreme er bare helt perfekt til det ellers meget sunde og grove grønkål. Salaten er klart bedst når den er frisklavet, ikke at der er noget i vejen for at spise den dagen efter. Men lige med denne salat, vil jeg altid spise den med det samme – da den har det med at blive lidt for blød og slatten i det.

Jeg håber meget I har lyst til at prøve dette skønne mix af sprød grønkål, en avocado-lime-sennepscreme, høvlet parmesanost og ristede pinjekerner.

Den rækker til 2 personer uden andet til. Lav dig gerne lidt veggiedeller eller falafler til og få retten til at række til 4. God fornøjelse med den.

Grønkålssalat med avocadocreme

Få her opskriften på min mors yndlingssalat. Hvis der er noget hun laver igen og igen, så er det denne her. Så prøv om I er enige med min mor i at det her er en af de bedste salater.

Grønkålssalat i avocadocreme

Opskrift til 3 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 150 g frisk grønkål
 • evt. 1/2 avocado
 • 2 spsk. pinjekerner
 • 30 g parmesanost

Avocadocreme

 • 1 avocado
 • 3 spsk. limesaft
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1/2 tsk. honning
 • 1 lille tsk. sennep
 • 3 spsk. vand
 • 1/2 tsk. salt og lidt peber

Sådan gør du

 1. Skyl grønkål og hak den i mindre stykker. Kom det i en stor skål
 2. Lav avocadocremen ved at blende ingredienserne dertil enten i en minihakker eller en food processer.
 3. Vend grønkålen godt rundt i cremen og kom det i en serveringsskål
 4. Smuldr lidt frisk parmesan ud over
 5. Rist pinjekerner af på en tør pande og kom over salaten
 6. Hvis du ønsker ekstra avocado, skær 1/2 ud i tern og kom over

Bedøm denne ret

grønkålssalat med avocadocreme

grønkålssalat med avocadocreme

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Den er nemlig fyldt med grønne nemme hverdagsretter, både morgenmad, frokost og madpakke, salater, tilbehør, en masse aftensmad og søde sager. Her ud over indeholder den madplaner og træning. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret