Bagt laks med citron persillesmør

Bagt laks med citron og persille smør. Pakket ind i staniol og grillet. Bedste sommerspise sammen med kartofler og friske sommersalater.
Bagt laks med citron
Bagt laks med citron
Skærmbillede 2017-04-11 kl. 21.32.25

Bagt laks med citron

Bagt laks med citron og persille smør, hvor smørret er hjemmelavet. Pakket ind i staniol og grillet – åh den bedste sommerspise sammen med danske kartofler og friske sommersalater, evt. også lidt hvidløgsbrød. Jeg har i samarbejde med Lurpak, leget lidt med smør. Jeg har forsøgt at lave mit eget smør, hvilket er vildt nemt, sjovt og ret sejt. Noget jeg helt klart skal prøve igen. Det er egentlig blot at hælde fløde og kernemælk i en røremaskine og give den gas ind til du har en klump smør. Som sagt, virkelig nemt! Det er da også lidt sejt at servere mad for dine gæster, hvor du selv har kværnet smørret.

Hvis du vil i gang med at kværne din egen smør, deler jeg en opskrift her samt viser en video over hvordan man gør. Denne her smør kan du bruge i alle mulige forskellige sammenhænge, jeg bagte bl.a. en kanelsneglekage med det, som jeg deler med jer meget snart. Så lavede jeg også en persille-citronsmør til en bagt laks, helt perfekt her til sommeraftenerne. Hvis du nu ikke magter at lave smør fra bunden, kan du jo sagtens hakke lidt persille og rive lidt citronskal og komme i en færdigkøbt. Håber du føler dig fristet til at prøve at lave din helt egen smør, med lige den smag du bedst kan lide.

Ingredienser

Hjemmelavet smør (450 g. færdigt smør)

 • 1 liter piskefløde
 • 1 dl kernemælk
 • 1 tsk salt

Laks med citron og smør

 • 600 g fersk laks (4 stykker)
 • 50-100 g smør (fra opskriften) alt efter hvor fedtet din laks skal være
 • en håndfuld frisk persille
 • 1 økologisk citron

Sådan gør du

SMØR:

 1. Kom fløde og kernemælk i en røremaskine
 2. Rør rundt ind til massen bliver først til en flødeskum, og videre til smør. (Pas lidt på her, nu begynder det at sprøjte, da væsken sorteres fra og gerne sprøjter ud over det hele)
 3. Skru lidt ned for maskinen og lad den ellers køre til alt smørret hænger fast i piskeriset
 4. Hæld kernemælken fra og pres det sidste væske ud af dit smør
 5. Gnid salten ind i smørret og stil det på køl

 

LAKS MED CITRON:

 1. Læg laksen i et ovnfast fad i sølvpapir
 2. Hak en håndfuld frisk persille fint og riv skallen fra citronen
 3. Bland smør, persille og citronskal
 4. Læg et par stykker af smøren over laksen
 5. Kom evt. lidt ekstra persille og et par skiver citron over og bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter alt efter din ovns evner, samt hvor gennembagt du ønsker din laks. Evt. bare tjek til den efter 20 minutter, måske du synes den er færdig allerede her.

Bedøm denne ret

DSC00605

DSC00400

Spis bagt laks med citron sammen med

Kommentarer

  1. Hej Laura. Det er for at laksen ikke får for hård varme på grillen og for at holde på væsken, så den forbliver saftig. Du kan nok også godt bruge bagepapir i stedet for, men så ville jeg nok bage den i ovnen i stedet for på grillen 🙂
   Kh Julie

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret