Bagt laks med spinat-persille pesto

Bagt laks med en persille-spiantpesto. En nem måde at spise fisk på, hvor det smager af en masse og hvor fisken ikke dominerer helt så meget – nu den dækkes af en fyldig lækker pesto.

bagt laks

Bagt laks med spinatpesto

I sommers engang fik jeg noget lignende det her hos min mor. Hun pakkede laksen ind i sølvpapir og smed den på grillen. Det var SÅ godt og jeg har faktisk ikke sluppet retten siden. Den har ligget som et lille projekt i baghovedet siden og det er først nu jeg har taget mig sammen til at få den lavet. Jeg spurgte min mor om hun kunne huske hvad hun gjorde, hvilket hun ikke helt kunne. Men sammen kom vi frem til noget som nok kunne minde om det. Det har jeg nu forsøgt og uhm det smager godt.

 

Bagt laks med eller uden “låg”

Jeg tænker du både kan pakke dem ind i sølvpapir og bage dem i ovnen, men også lægge dem i et ovnfast fad og bage dem uden “låg”. Jeg har gjort det sidste.

Det lyder måske lidt skørt at der skal brød i denne her pesto, men det er også lidt praktisk hvis du har en skive tørt brød liggende, som er for sørgelig til kaffen. Så undgår vi madspild. Opskriften rækker til 2-4 personer, afhængig af hvor mange stykker laks du bruger. Fyldet rækker til 4.

 

Opskrift på bagt laks med pesto

Laks med pesto

Ingredienser

 • en håndfuld frisk spinat
 • en håndfuld frisk persille (basilikum eller dild vil også fungere)
 • 2 fed hvidløg
 • salt og peber
 • 3 spsk olie
 • 1/2 bolle / en skive brød
 • 25 g. parmesan ost
 • 2-4 lakse steaks

Sådan gør du

 1. Kom det hele (minus laks) i en blender eller minihakker og kør til konsistensen er en grov pesto
 2. Kom den over laksen i et ovnfastfad og bag i 20 minutter ved 190 grader

Bedøm denne ret

 

bagt laks
bagt laks

Hvad kan du servere til denne laks

 • bulgursalat, jeg elsker denne salat med bagte peberfrugter. Du kan sagtens undlade chorizopølsen, som jeg oprindelig kom i. Det behøver man ikke, nu det serveres med bagt laks
 • broccolisalat, en klassisk udgave af den skønne salat
 •  spidskålssalat med avocado og friske krydderurter
 • du kan også servere flødekartofler her til

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter

Kommentarer

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret