Ostebrød

Ostebrød er det perfekte tilbehør til aftensmaden eller på et tapasbord. Få opskriften her.

ostebrød

Ostebrød
Ostebrød – en slags pizza med et lækker ostecitronfyld

Ostebrød med citronskal og frisk rosmarin

 

Jeg bagte forleden 3 forskellige madbrød, bl.a. et hvidløgsbrød, et snoet brød med soltørret tomat og så det her. Jeg lavede en kæmpe portion dej, delte den i 3 og smækkede ellers lidt forskellige slags fyld sammen. Den version der umiddelbart blev mest efterspurgt på Instagram, var dette hvidløgsbrød.

Det brød vi selv synes var bedst herhjemme, er dette ostebrød. Det er faktisk intet mindre end helt genialt. Det er en slags pizza, hvor man kommer dette ostefyld over og bager den til bunden er sprød og osten er smeltet. Der er masser af smag i fra både citronskal og citronpeber, jeg håber så meget I vil give det et forsøg. Hvis du også vil lure på brødet med soltørret tomat, kan I se den her.  Her får du min opskrift på ostebrød med citron.

Ostebrød

Opskrift til 10 stykker

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

70 minutter (hævning + bagning)

Samlet tid

1 time og 25 min.

Ingredienser

Dej:

 • 20 g gær
 • 3 dl lunken vand
 • 1 tsk. salt
 • 1 lille tsk. honning
 • 2 spsk. olivenolie
 • 100 g speltmel
 • 300-350 g hvedemel

Fyld:

 • 60 g cheddarost (revet)
 • 1/2 tsk. citronpeber
 • 35 g blødt smør
 • 1/2 økologiske citron (skallen)
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 spsk. eddike
 • 1 spsk. frisk rosmarin
 • lidt ekstra olivenolie

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen: kom gær og vand i en skål (gerne på røremaskine) og rør gæren ud i vandet
 2. Tilsæt de andre ingredienser og ælt det godt. Jeg giver det 10 minutters tid på røremaskinen, ind til dejen slipper kanterne
 3. Stil dejen til hævning, klip en plastikpose op eller brug film og kom det over skålen. Læg et viskestykke hen over og lad dejen hæve her i i en time
 4. Tænd ovnen på 230 grader varmluft
 5. Imens kan du klargøre fyldet: kom cheddarost, citronpeber, blødt smør, citronskal, salt og eddike i en skål og mos det sammen med hænderne (det er lettest)
 6. Pres nu dejen flad som en pizzabund og læg den på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir
 7. Smør fyldet ud over bunden og drys med lidt frisk rosmarin samt hæld en smule olie ud over (som på billedet)
 8. Kom pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter til bunden er bagt sprød og osten er smeltet. Kom evt. lidt frisk rosmarin over til sidst

Bedøm denne ret

ostebrød

ostebrød

Hvad kan man spise brødet sammen med?

Spis evt. dette ostebrød som en del af en tapas. Der ville dette brød være helt perfekt på tapasbordet. Du kan jo f.eks. lave nogle lette salater, nogle dips og servere lidt nødder, knækbrød, oliven og den slags til. Jeg kommer med lidt forslag herunder

 

Kan dette ostebrød fryses?

Ja, det kan det sagtens, jeg plejer at skære det ud fra start og så komme det i en frysepose. På den måde kan man tage de antal stykker op man skal bruge og blot varme det op igen.

 

Kan man bage ostebrød uden røremaskine?

Ja det kan du godt. Jeg synes både det er nemmest med en røremaskine, da den klarer arbejdet for en. Så synes jeg også resultatet er bedre, da den kan banke en del luft ind i sådan en dej. Dejen bliver virkelig elastisk og luftig på en røremaskine. Men når det så er sagt, kan man godt selv klare det. Den skal blot røres så meget man orker.

 

Kan man købe en færdiglavet pizzadej i stedet for at bage den?

Ja, hvis du vil spare tid, kan du sagtens købe en bund der allerede er lavet. Så kommer du blot dette fyld på og bager det til osten er smeltet. Det er virkelig nemt. Men det hjemmebagte brød er dog klart lækrest.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Tak for en skøn opskrift 👍 Jeg bagte brødet til vores aftensmad i går, og især min mand var HELT VILD med brødet 👏

 2. Dit ostebrød og hvidløgsbrød er altid mit “go-to-brød”, da det bare virker hver gang. Det er så enkelt og så smager det vanvittig lækkert.
  Første gang jeg bagte dit ostebrød, overvejede jeg at droppe citronskallen, men det var virkelig godt at jeg ikke gjorde det – det er lige prikken over i’et, og fungerer overraskende godt med cheddarosten 👌🏼👌🏼😍

 3. Rigtig lækkert brød og super nemt at lave. Vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente mig af citron-smagen, men det var virkelig godt ?

 4. HOLD NU OP! Lavede brødet i går til familiefrokost, og jeg kan kun sige, det gik som varmt brød. Længe siden jeg har smagt så lækkert et brød!!! Det skal helst sikkert laves meget snart igen 😀

  1. Ej hvor fedt 😀 Super skønt. Mange tak! Det er nu også et ret lækkert brød ja 😀

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret