Grape cocktail med rom og myntesirup

Grape cocktail med myntesirup. En virkelig lækker og frisk drink, som både er perfekt til de lune sommeraftener på terrassen. Men også til nytårsaften, som jo er lige om hjørnet.

grape cocktail grape cocktail

Grape cocktail

 

Disse drinks med grape smager så godt, og er enormt friske og syrlige. De er lavet med lys rom, men har du en sjus vodka eller gin, kan du sagtens skifte rom ud med en af de to. Så er der ellers godt med grapesaft i, en smule danskvand for at få brus og en myntesirup. Jeg har lavet myntesiruppen selv, det er meget nemt og består blot af frisk mynte, sukker og vand. Siruppen kan sagtens laves dagen inden, så det kune tager et par minutter at smække din cocktail sammen.

Jeg håber, du kan bruge opskriften og måske får lyst til at servere herligheden til dine gæster fredag, til nytårsaften.

Cocktail med grape

Opskrift til 4 glas

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

4 minutter

Samlet tid

15-20 min i alt

Ingredienser

 • 1 bundt frisk mynte
 • 4 spsk. sukker
 • 1 dl vand
 • 2 grapefrugter
 • 8 isterninger
 • 4 cl lys rom
 • fyld op med danskvand i hvert glas
 • Grapeskiver og frisk mynte til toppen

Sådan gør du

 1. Start med at lave myntesirup: kom mynte, sukker og vand i en gryde og varm op. Lad det små-koge i 10 minutters tid til det bliver tykt (uden låg). Rør undervejs, så det ikke brænder på. Når det tyknes, sies blandingen – så bladene sorteres fra. Kom din sirup i en shaker.
 2. Pres alt saften ud af grapefrugterne ned i en skål. Si også dette over i shakeren (bare så du ikke får frugtkød med)
 3. Kom isterninger og rom her i, låg på og ryst så godt.
 4. Fordel det i 4 glas og top med danskvand i den mængde du synes, så du har til kanten. Vi brugte 1-2 dl i alt.
 5. Pynt med skiver af grape og frisk mynte.

Bedøm denne ret

grape cocktail

Andre lækre cocktails

Står du og mangler andre lækre drinks til nytår eller til andre festlige lejligheder, så har jeg et par, jeg vil anbefale. Se denne passionsfrugtdrink med passionsfrugtsirup, appelsin og rom. Især hvis du er til de syrlige drinks, ligesom denne grape drink, så tror jeg også, du vil kunne lide en drink med passionsfrugt. I den lidt sødere afdeling er en iskaffe med Baileys og vaniljeis altså også virkelig lækker. Jeg har også en klassisk espresso martini og en espresso martini med Baileys og vaniljeis – den sidste af dem er sødere og nærmest dessertagtig i sig selv.

Hvis du er ude efter desserter til nytårsaften, kan du prøve at lure om en af disse ikke kunne være noget.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Kan du have saften af 2 grapefrugter I en shaker? Synes umiddelbart det lyder af meget? 🙂 Men ellers lyder det som en vildt lækker drink jeg vil afprøve i morgen 🙂

  1. Ja, men det kan da egentlig godt være at min shaker er ret stor, hehe.. Men ellers presser du bare den mængde saft du kan have der i og supplerer med det sidste i glassene 😉

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret