Stegte rosenkål

Næste gang der er en form for kød på menuen, en steg eller kylling f.eks. – så prøv lige at server dette grønne tilbehør til. Stegte rosenkål som først er ristet af på en pande sammen med soya og lys sirup og derefter serveret med masser af høvlet parmesanost og citronskal. Det smager bare hammer godt. Jeg spiste vitterligt hele fadet her alene! Det er både sødt og salt, sprødt og saftigt. Mums! Få opskriften herunder og mine bud på serveringsmuligheder og andre grønne nemme tilbehør.

stegte rosenkål

Stegte rosenkål

 

Rosenkål er jo lidt en ting man enten elsker eller hader. De fleste er måske mest på den sidste! Jeg elsker at elske noget andre hader, så derfor har jeg af flere omgange tvunget mig selv til at spise rosenkål. Men jeg må bare erkende, at rå tiltaler de mig ikke lige frem. Men så prøvede jeg at stege dem og nu har jeg fundet metoden der gør at jeg virkelig elsker rosenkål. Du må lige love mig at prøve dem sådan her. Stegte rosenkål kan helt sikkert serveres på en masse andre måder og med andre toppings, men her får I lige mit bud på nogle med parmesan og citron. Velbekomme

Stegte rosenkål

Opskrift til 2-3 som tilbehør

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 15-20 rosenkål
 • 1 stor spsk. smør til stegning
 • 3 spsk. soyasauce
 • 2 spsk. lys sirup
 • 50 g parmesan eller hvad du synes
 • citronskal fra 1 halv økologisk citron
 • lidt sesam til toppen

Sådan gør du

 1. Fjern enden fra dine rosenkål, skær dem i halve og skyl dem grundigt.
 2. Kom lidt smør på en pande og varm godt op, kom rosenkål på og steg dem gyldne og let sprøde
 3. Kom så soyasauce og sirup ved og rør rundt. Giv det et par minutter mere sådan
 4. Kom dem så på et fad og riv citronskal og parmesan over
 5. Server med en smule sesam

Bedøm denne ret

Server dine stegte rosenkål sammen med..

En form for kød, fisk eller kyllinger. Jeg synes næsten ikke man skal gå med noget kød, der i sig selv er ret fedtet, sødt og saltet – da det her tilbehør virkelig er sådan. Så selvom jeg elsker de her snaskede kyllingespyd eller de her saftige asiatiske frikadeller – føler jeg ikke det taler så godt sammen med de stegte rosenkål. Derfor kommer der lidt bud på mere neutralt kød herunder:

 

Kartofler og stegte rosenkål er gode venner

Derfor kan du også servere en form for kartofler hertil. Jeg har samlet alle mine kartoffel opskrifter her.

 

Andre lækre grønne tilbehør

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret