Kyllingeburger med sprød kylling og guacamole

Reklame for Fødevarestyrelsen

Kyllingeburger med crispy chicken, guacamole og syltede rødløg.

kyllingeburger

Kyllingeburger med crispy chicken

 

Her får du en opskrift på lækre hjemmelavet burger med kylling. De er smurt med en guacamole med masser af citronskal. Så er der lidt salat, sprøde panerede kyllinger, agurk, tomat og hjemmesyltede rødløg. Burgerbollerne er også hjemmebagte, bløde og søde brioche burgerboller, hvor overen så er smurt med ketchup. Jeg håber I har lyst til at prøve min opskrift på kyllingeburger af.

Kyllingeburger

Opskrift til 8 burgere

Her får du opskriften på hjemmelavet burger med kylling. Selve burgerbollerne kan du finde her, resten af elementerne finder du opskrift på nedenfor: Burgerboller

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

Guacamole

 • 3 avocadoer
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 økologisk citron (både skal og saft)
 • 2 dl creme fraiche
 • smag til med salt og peber

Sprøde kyllinger

 • 600 g kyllingebryst
 • 2 dl mel
 • 2 æg
 • 3 dl rasp (jeg bruger pankorasp) + salt og peber

Syltede rødløg

 • 2 små rødløg
 • 2 dl eddike
 • 1/2 dl sukker

Burgeren samlet

 • 1* burgerboller opskrift
 • 1 god skefuld guacamole på hver
 • salatblade (jeg bruger 1 pakke crispsalat)
 • sprød kylling på hver
 • 1 agurk, 3 tomater og 1 rødløg
 • 1 skefuld syltede rødløg
 • evt. ketchup på over'en

Sådan gør du

 1. Hvis du laver dine burgere helt fra bunden, skal du starte med at bage dine burgerboller. Følg linket oven for.
 2. Imens disse hæver kan du sylte rødløg: I en gryde kommer du eddike + sukker og bringer det i et hurtigt kog. Sluk for komfuret og hak imens rødløg. Kom rødløg i et syltetøjsglas og hæld den varme eddike over. Lad dem trække i en times tid.
 3. Klargør kyllingen nu: hæld mel i en skål/ tallerken. Hæld rasp, salt og peber i en anden. Slå æg ud i en tredje. Tag kyllingerne frem og bank dem gerne en tur inden de paneres. Jeg lægger dem på et skærebræt, lægger et stykke film over dem (så kagerullen ikke skal i kontakt med den rå kylling) og tager en kagerulle frem. Så banker jeg dem flade og fjerner det her stykke film igen.
 4. Vend nu kyllingen i melet, derefter i ægget og til sidst i raspen – læg dem over på en tallerken og gentag, til alle dine stykker kylling er paneret.
 5. Tag en pande frem og kom rigeligt med olie her på. Steg kyllingerne godt sprøde her i.
 6. Klargør grønt: skyl salat, snit agurk, tomat og rå rødløg
 7. Lav også din guacamole ved at mose avocadoerne, rive citronskal og hvidløg. Presse citronsaft, vende creme fraiche, salt og peber her i. Rør godt rundt.
 8. Læg dine panerede kyllinger på et skærebræt og skær i strimler/ skiver.
 9. Nu skal burgeren samles: skær burgerbollerne over, smør med guacamole på underen og evt. ketchup eller salsa på overbollen.
 10. Kom salat, kylling, tomat, agurk,rå rødløg og syltede rødløg på. Luk den sammen og server.

Bedøm denne ret

Kyllingeburger i samarbejde med Fødevarestyrelsen

Opskriften er lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen. Ovre på min Instagramprofil laver jeg nemlig lige nu en kampagne med fokus på bedre dyrevelfærd. I er velkomne til at hoppe over forbi for at høre mere om Dyrevelfærdsmærket. Her får I en opskrift hvor jeg bruger kylling, der netop er markeret med sådan et dyrevelfærdshjerte. I sidste uge var det gris der var på menuen, klik her for at se hvilken fantastisk ret der kom ud af det.

kyllingeburger

Andre burger opskrifter

Jeg er generelt helt vild med burger! Nogle er mest til pizza, mens andre er mere burger-typerne. Jeg er klart mest til burgere, og her kommer mine favoritter

 

Elemeter fra denne burger

Burgerbollerne er denne opskrift! Helt hvide og bløde brioche burgerboller. Guacamole opskriften er næsten denne her! Dog har jeg i min opskrift på kyllingeburger kommet en del citronskal i også. De sprøde kyllingenuggets fik du en opskrift på længere oppe, men jeg vil anbefale disse krydrede kyllingenuggets også. De er lidt mere besværlige, da de skal vendes i en marinade først – men wow en smagsoplevelse, de er virkelig gode. Så har jeg også hjemme syltede rødløg her i.

Salsa er også altid et hit i burger. Jeg vil anbefale en tomatsalsa, en avocadosalsa eller en mangosalsa.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Kære Julie. Allerførst – TAK for en lækker lækker blog med stor inspiration! Og så denne opskrift – wauv!
  Lavede dem til vores tre unger, og der blev helt stille ved bordet… så kom der gloser som: total ny livret. Det lækreste jeg længe har smagt. Endelig noget mad jeg kan li’. Det sidste sagt af vores ret kræsne datter på 9 år, og hun spiste 2 stk. Så det er vist en succes, der skal gentages 😃

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret