Pizza med parmaskinke og rucola

Her er et bud på en nem og lækker hjemmelavet pizza, nemlig en pizza med parmaskinke og rucola.

pizza med parma og rucola

Opskrift på pizza med parmaskinke og rucola

 

Pizza er hjemme hos os lidt en weekendting, der er ligesom noget hyggeligt over sådan en omgang hjemmelavede pizzaer. Ofte laver vi lidt forskellige pizzaer, nu vi er i gang. Så pizzadej og pizzasauce er typisk den samme opskrift jeg bruger – men så fylder vi på med lidt forskelligt. Hvis du tænker at gøre det samme, kommer jeg med lidt forskellige pizzaer nedenfor.

Pizza med parmaskinke

Opskrift til 2 pizzaer

Se pizzadejen her

Samlet tid

2 timer i alt

Ingredienser

Pizzadej + fyld

 • 0,5 X pizzadej opskrift (så har du til 2 store pizzaer)
 • 150 g revet mozzarella
 • 1 pakker god parmaskinke eller serranoskinke
 • 100 g rucola
 • 100 g parmesan

Pizzasauce

 • 1 lille løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1-2 cm frisk chili
 • 3 spsk. olie
 • 1/2 dåse hakket tomat
 • 1/2 tsk. sukker
 • 1/2 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 spsk. balsamico
 • 1/2 tsk. tørret oregano
 • 1 stor spsk. tomatpure

Sådan gør du

 1. Start med at røre pizzadejen sammen, og stil den til hævning. Mens dejen hæver forberedes pizzasauce.
 2. Snit løg, hvidløg og chili fint. Kom olien i en gryde og svits ovenstående af i olien til det er blødt (3 minutters tid). Kom så resterende ingredienser i og rør rundt imens det kommer hurtigt op og koge. Skru ned til middelvarme og lad det blot stå og småsimre i 30-60 minutter (til din dej er hævet færdig og er klar til saucen)
 3. Tænd ovnen på 250-275 grader varmluft. Lad en bageplade/et bagestål varme op i ovnen. 
 4. Når dejen er færdighævet, rulles den ud i to og lægges på hvert sit stykke bagepapir. 
 5. Kom tomatsauce på begge.
 6. Fordel mozzarellaen ovenpå.
 7. Før pizzaen ind i ovnen ovenpå den varme bageplade/det varme bagestål. Bag i 5-10 minutter, eller indtil bunden er sprød i kanten og virker gennembagt. Mens pizzaen bager, kan du forberede toppings: skyl og dup rucola tør, høvl parmesan og åbn dine pakker med parmaskinke. 
 8. Fordel ovenstående på din bagte pizzabund og spis

Bedøm denne ret

En nem pizzadej

Denne her opskrift giver 2-3 pizzaer, du kan fint både gange op og halvere – så mængden passer dig. Pizzadejen er en gærdej, som består af ganske få ingredienser. Den laves på en røremaskine, da den på den måde kan røres kraftigt og få en masse luft ind i sig. Det er også knap så hårdt som at ælte en dej i hånden. Jeg bruger en god hvedemel, gær, lidt olie, salt og vand. Jeg har linket til min pizzadej nedenfor. En gærdej gør at din pizza kan laves lynhurtigt. Det er virkelig også lækkert med surdejspizza, men så skal man starte i god tid flere dage inden. Især hvis man skal starte sin surdej op fra start.

 

Smagfuld pizzasauce

En pizzasauce bliver rigtig god af at stå og trække. Så lav meget gerne din tomatsauce i god tid, så den har mulighed for at stå og trække god smag til sig. Jeg elsker at komme løg, hvidløg og chili i min pizzasauce. Men også en smule sukker, rigeligt med olie og en sjat balsamicoeddike. Det er så godt, synes jeg.

 

Pizza med parmaskinke og rucola

Her er så mit bud på en lækker og nem pizza, netop lavet med ovenstående pizzadej og pizzasauce. Jeg har brugt rucola, parma og parmesan som fyld. Kom meget gerne ristede pinjekerner, avocado og balsamicoglace hen over også.

 

Andre lækre pizzaer

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret