Hasselback kartofler med hvidløg og timian

De her hasselback kartofler går bare godt som tilbehør i mange retter. De har en sprød crunch udenpå og er dejlig bløde indeni. De er langt fra en simpel kedelig kartoffel, der er nemlig masser af smag fra den smeltede smør, som er blandet med godt med hvidløg, persille og salt. Jeg håber, at i kan bruge opskriften.

hasselback kartofler hasselback kartofler

Opskrift på hasselback kartofler

 

Faktisk så har jeg erfaret mig, at der er mange der kalder de her kartofler for hasselbagte kartofler. Det kan jeg egentlig godt forstå, for de bliver jo rigtigt nok bagt i ovnen. Men! Hasselback er vidst nok det rigtige navn, da det er navnet på den tilberedningsmetode man bruger. Her får i så mit forslag på en lækker variant af den, som er med smør, persille og hvidløg. Jeg synes selv kartofler som de her bare er mums, og jeg laver det selv ret ofte til familien. Jeg har vist i videoen nedenfor hvordan jeg skærer kartoflerne ud – det er faktisk meget nemt.

Hasselback kartofler

Opskrift til 4

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Ingredienser

INGREDIENSER

 • 500 g kartofler
 • 30 g smør
 • 1 stort fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld persille
 • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

SÅDAN GØR DU

 1. Start med at tænde ovnen på 180 grader og skræl kartoflerne
 2. Skær en lille smule af hver kartoffel, så de får en kant de kan stå på uden at trille
 3. Nu skal de snittes. Jeg bruger to pinde (spyd) til at holde dem og skærer så ned til de her pinde. På den måde skærer jeg ikke helt igennem kartoflerne. Se videoen hvis du er i tvivl!
 4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 5. I en gryde smeltes smør sammen med revet hvidløg, hakket persille og salt
 6. Pensl kartoflerne med blandingen og kom dem i ovnen.
 7. Cirka hver 10. minut penslede jeg dem igen.
 8. Efter cirka 45 minutter er kartoflerne færdige. Men kig efter dine egne, ovne er forskellige. Hvis kartoflerne er sprøde og gyldne, er de klar til servering

Bedøm denne ret

Video af hasselback kartofler

Hasselback metoden – ikke kun med kartofler

Som nævnt før, er hasselback en teknik man bruger som tilberedningsmetode. Helt enkelt set, så betyder det, at en genstand kun bliver skåret halvt i gennem, i tynde jævne lag. Ved at gøre sådan, kan man fylde eller toppe med yderligere fyld og smage. Så man skaber egentlig bare mere plads til smag og ekstra tekstur. Det er ikke kun hasselback kartofler man kan lave med teknikken – det er egentlig kun fantasien der sætter grænser. Man kan f.eks. skære en aubergine i tynde lag og fylde den med mozzerella ost og tomat. Det er også nogenlunde samme metode jeg har brugt til fyldt kyllingebryst. Her snitter man bare én lomme i kyllingebrystet, og fylder det med en blanding af flødeost, spinat, citron og hvidløg – mit favorit fyld til kylling.

 

Hvad kan jeg servere til hasselback kartofler?

Jeg kommer lige med nogle forslag til hvad du kan servere sammen med dem. Jeg synes selv at de egner sig til rigtig meget. Jeg ville overveje følgende:

 

Jeg kunne selv finde på at lave en let salat til de kartoflerne og én af ovennævnte. Det kunne f.eks. være en mango salat eller en klassisk tomatsalat med burrata og balsamicoglace. For mere inspiration kan du se hele min kategori på forskellige tilbehørs salater.

 

Andre varianter af kartoflen

Man kan sagtens lave andre varianter af hasselback kartofler. F.eks. kan du tilføje revet mozzerella eller cheddar ost på toppen, for en lidt mere luksus udgave. Du kan også tilpasse smagene ved at ændre på krydderierne, så man ikke altid får den samme udgave. Evt. kan man skifte persille og hvidløg ud med timian eller paprika. Igen er det kun fantasien der sætter grænser.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret