Creme brulee

Creme brulee er en fransk dessert, hvor man brænder toppen af af vaniljecreme. Man bager først cremen i ovnen ved svag varme, så den bliver lidt mere fast – men stadig helt blød og lækker. Så drysser man godt med sukker på toppen, som brændes. Det bliver helt sprødt, hvilket jo er ganske genialt sammen med den bløde creme.

creme brulee creme brulee

Creme brulee

 

Her er min opskrift på den klassiske vanilje dessert. Jeg får lidt smag af sol, sommer, ferie og afslapning når jeg lukker øjnene og tager en bid af denne her dessert. Den minder mig om ferier og restaurantbesøg. Det er jo i virkeligheden vildt simpelt med creme brulé – en blød vaniljecreme, men det er det her sprøde sukkerlåg der gør det hele.

Creme brulee

Opskrift til 8 små portioner

Lav gerne din creme brulee i god tid inden gæsterne kommer, f.eks. dagen inden. Den bagte creme må gerne være helt kold idet sukkeret karamelisseres. Så bag dem gerne dagen inden og så inden servering brænder du toppen af. Det synes gæsterne sikkert også er meget sjovt at se.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

et par timer på køl

Samlet tid

2-3 timer i alt

Ingredienser

 • 2 vaniljestænger (evt. bare en enkelt og så lidt ekstra vaniljesukker)
 • 1/2 dl sukker
 • 2,5 dl fløde
 • 2,5 dl sødmælk
 • 6 pasteuriserede æggeblommer

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 140 grader over og undervarme.
 2. Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud. Bland det med sukker.
 3. Behold de tomme stænger, som kommes i en gryde sammen med mælk og fløde – varm det op til det næsten koger og sluk så igen.
 4. Pisk den hjemmelavede vaniljesukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps
 5. Kom mælkeblandingen over til æggensnapsen og fjern det meste skum, der lægger sig på toppen. Jeg bruger en ske til at skrabe det meste fra.
 6. Hæld det i forme som kan komme i ovnen og stil dem ind i midten af ovnen, bag i ca. 30 minutter til de er let gyldne på toppen og lidt faste, de må stadig gerne være bløde og skvulpe lidt når man skubber til skålene
 7. Lad dem køle af, enten til stuetemperatur eller gerne en tur i køleskabet til næste dag.
 8. Inden servering kommes godt med sukker på toppen og desserten brændes af med en gasbrænder. Det er vigtigt at du ikke holder flammen det samme sted hele tiden, men konstant holder din brænder i bevægelse. Ellers bliver den sort. Når du har brændt sukkeret godt af og det er brunt og lækkert, kan du gentage. Drys lidt ekstra sukker på og brænd igen. På den måde får du et tykt sprødt lag sukker.

Bedøm denne ret

creme brulee

Hvad er creme brulee

Creme brulee er en lækker blød vaniljecreme med fløde og/eller mælk, vaniljekorn og sukker. Den får sig et lag sukker på toppen, som bliver karamelliseret lige inden servering.

 

Hvordan laver man creme brulee

Det er meget nemt at lave creme brulee, der skal blot skrabes lidt vaniljekorn ud og blandes med sukker – som så piskes med æggeblommer. Så varmes mælk og fløde op til det tykner og det blandes med æggesnapsen. Det kommes i forme, som bages i ovnen. Inden servering, drysses sukker på toppen og desserten brændes af.

 

Med mælk eller fløde

Man kan sagtens lave desserten kun med fløde, men så bliver den mere fed i det. Det kan næsten være for meget, synes jeg. Jeg har blandet mælk og fløde, hvilket giver en lidt lettere konsistens og smag.

 

Andre små desserter

jeg har på det seneste lavet virkelig mange nye desserter her til siden. Jeg synes selv der er kommet rigtig meget godt til at små fine sommerdesserter, så jeg håber du vil tjekke nogle af disse ud:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret