Løgringe

Løgringe er en dejlig fedtet snack, til når det gerne må være lidt ekstra snasket. Det er vaskeægte comfort-food, når det er bedst, og passer perfekt til kolde øl og gæster på terrassen. Kombineret med chili cheese tops har du den lækreste snackkurv, som vil kunne imponere enhver, til trods for, at det er meget nemt at lave. Sådan en omgang sprøde snacks ville også passe perfekt til weekendens EM-kamp! De her cheesetops kommer også snarest, nu kan I starte med en opskrift på løgringe.

løgringe

Indbagte løgringe med pankorasp

Her kommer min løgringe opskrift, som giver sprøde, indbagte løgringe. Der er nok til 4 personer, hvis de serveres som en snack eller sammen med andet som en hovedret. Jeg kommer med lidt serveringsforslag nedenfor. En ting jeg synes er et must til de her hjemmelavede løgringe er godt med limesaft. De er jo en smule fede i det, det kan vi hurtigt blive enige om – så limesaft giver bare lidt kant og friskhed her til. Jeg har også lavet en hjemmelavet sød chilisauce hertil.

 

Løgringe

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15

Tilberedelsestid

10

Samlet tid

25

Ingredienser

 • 2 løg
 • 2 dl hvedemel
 • 2 æg
 • 1,5 dl pankorasp
 • 2 tsk. salt
 • lidt peber
 • 1/2 liter raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du

 1. Skær løgene i ringe af cirka 1 cm.
 2. Læg løgringene i blød i koldt vand i cirka 15 minutter. Gør evt. resten af ingredienserne klar imens.
 3. Find tre skåle frem. I den første skål hældes 1 dl mel, i den anden skål slås æggene ud og røres sammen, og i den tredje skål blandes den resterende hvedemel, pankorasp og salt og peber.
 4. Tag løgringene ud af køleskabet. Hæld vandet fra og dup dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
 5. Vend hver løgring i mel, derefter æg, og til sidst i mel- og panko-blandingen, og læg dem på et skærebræt eller lignende.
 6. Put olien i en gryde og varm det godt op. Det skal ikke sprudle og sprøjte fra olien, men den skal være varm. Jeg skruer komfuret op på 7-8 ud af 9. Lav evt. en lille tester for at se om olien er klar. Det skal boble omkring løget. Hvis den er klar, kom løgene her i. Du kan evt. friturestege dem af to omgange, så de ikke kommer i gryden alle sammen. Giv dem et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Læg dem derefter på et stykke papir, som kan suge den overskydende olie.

Bedøm denne ret

løgringe

løgringe

Hvordan laver man løgringe?

Friturestegte løgringe kan købes på mange caféer, men det er faktisk rigtig nemt at lave selv.

Rå løgringe vendes i æg og panering, hvorefter de steges i rigeligt olie. Du kan varme olien i en almindelig gryde eller frituregryde, hvis du er så heldig at eje sådan en. Genbrug eventuelt olien, hvis du også skal lave chili cheese tops eller andet friturestegt.

Pankoraspen gør, at paneringen bliver sprød, knasende og grov. Det kan jeg godt lide, men hvis du er mere til den helt plain version, kan du også udelukkende bruge hvedemel.

Forslag til servering

 • Lav en snackkurv med de hjemmelavede løgringe og chili cheese tops
 • Dyp i en hjemmerørt aioli eller chili sauce
 • Løgringene kan også serveres sammen med en omgang luksus nachos med diverse lækre toppings
 • Hvis du serverer løgringene som en del af en tapas, kan du supplere med hjemmelavede ostebrød, dadler med bacon samt oste og pølser.
 • Du kan også bruge løgringene til at toppe ovenpå burgere med et spyd igennem. Prøv evt. min opskrift på burgere med oksekødsbøffer og bacon. Er du mere til kyllingeburger, har jeg også sådan en opskrift. Sidst men ikke mindst ville sliders spille perfekt sammen med de snaskede snacks.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret