Livretter

Livretter – her er mine personlige favoritter samlet i et indlæg. Både morgenmad, frokost og aftensmads-retter samt desserter. Jeg har for nyligt opdateret det og bragt endnu flere familiefavoritter på planen. Jeg håber I kan finde lidt inspiration herfra. Besøg også gerne kategorien: familiefavoritter og se mange flere opskrifter.

livretter

Livretter

 

Jeg tænkte at dele mine personlige livretter med jer her i indlægget. Altså de opskrifter vi laver igen og igen. Hvis jeg måtte udvælge de allerbedste opskrifter – i hvert fald dem vi bruger oftest, så kommer de her

 

Morgenmads-opskrifter:

 

 • Birchermysli, denne her sætter vi over til ca. 3 gange om ugen (om aftenen). Næste morgen blandes det med yoghurt. Vi spiser ikke noget oven på, men bare sådan her. Det smager SÅ godt, er nemt og ungerne elsker det også.
 • Grovboller – de her boller er altid i vores fryser. Under normale omstændigheder spiser vi de her hver weekend, for tiden er det hver dag.
 • Grove gulerodsboller eller bløde gulerodsbrud. Hvis vi lige trænger til lidt udskiftning i bollerne, så er de her to opskrifter også helt geniale. Faktisk endnu bedre end grovbollerne, men de grove boller er bare så nemme, hvor valget ofte lander på dem.

 

Frokostopskrifter:

Her vil jeg henvise til dette indlæg som rummer en række idéer til sunde og nemme frokostløsninger. Samt dette, som er andet indlæg i rækken. Ellers får vi nu også tit helt almindelige rugbrødsmadder, – især lige nu i denne hjemmetid.

 

Eftermiddagsmad:

Her spiser vi ofte en bolle (typisk en af de tre jeg henviste til ved morgenmads-idéerne), eller hjemmebagt knækbrød – dette bager jeg nemlig også hver eneste uge. Eller smoothies, f.eks. denne grønne sag.

 

Livretter når det gælder aftensmad:

 • Svensk pølseret. Hver eneste gang jeg spørger Mads hvad vi skal have, svarer han med garanti enten lasagne, bolognese eller svensk pølseret. Det her er min bedste opskrift.
 • Kylling karry (ristaffel) eller boller i karry – det får vi virkelig også tit, det er så nemt og godt. Hvis det skal gå ekstra stærkt, bytter vi de friske grøntsager i retten ud med en pose frostgrønt.
 • Spinatpandekager med fyld, enten oksekød eller kylling, en slags dip og godt med grønt. Yndlingsretten!
 • Kyllingenuggets, de her smager bare genialt. Det eneste negative der er at sige om nuggets, er at det sviner en smule. Men det er det hele værd, når først man smager dem. Vi får ofte en stor mættende salat til.
 • Indonesisk kylling i fad – en gryderet (fad i ovnen ret) jeg elsker allermest
 • Hvis ungerne skal bestemme, står den altid på risengrød eller tarteletter. Jeg laver en virkelig nem udgave af tarteletterne, da jeg blot koger kyllingebryst. Det er bare så nemt at vi til en hver tid kan overskue den ret.
 • Indisk chicken tikka masala
 • Byg selv salat – noget vi får igen og igen. Her er lidt for alle og det er en stensikker måde at få ungerne til at spise mere grønt.
 • Laksetærte med spinat, eller lakselasagne med spinat – åh jeg elsker begge dele.

 

Salater:

 

Bagværk og kage:

 • Søde sager, desserter og kager vi får igen og igen: her skal de her romkugler i hvert fald med på listen, for dem laver vi dæleme også tit.
 • Vi bager også ret tit pandekager, især lige i denne tid. Gerne med marmelade og is.
 • Hvis jeg skal bage en kage, falder valget virkelig tit på denne chokoladekage. Jeg synes det her er verdens bedste chokoladekage og jeg fatter ikke en brik af hvordan noget så lidt usundt kan smage så sindssygt syndigt.
 • Min yndlings gulerodskage
 • Min yndlings citronkage

livretter

Svært at vælge bland mine mange livretter

Jeg kunne nævne så mange flere opskrifter på både brød (f.eks. hele mit glutenfri univers), mange flere kager og snacks vi laver rigtig tit, mange flere salater og især et hav af flere aftensmadsretter som vi også får igen og igen. Men her får I dem jeg umiddelbart lige tænker at er de mest brugte i vores lille hjem, alle vores familie livretter. Jeg håber det kan bruges!

 

Hvad bruger I mest?

Jeg vil også meget gerne høre hvad I laver oftest? Og hvilke opskrifter fra min side I bruger allermest. Det er meget sjovt for mig at høre. Kh. Julie

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Skønt indlæg. Jeg laver ofte din salat med broccoli, chorizo og solsikke og især når vi har gæster. Når vi får madpandekager er det ofte dine med spinat. Men jeg bager oftest dit bananbrød uden dadler – det er børnene vilde med.

Vis alle kommentarer (1)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret