Frokostidéer, lynhurtige og sunde

Frokostidéer – her er en masse inspiration til din frokost, hvis det skal være sundt, grønt, nemt og hurtigt.

frokostidéer

Frokostidéer

 

Nu har jeg haft en baby på slæb i godt og vel 8 måneder og jeg ved derfor godt hvor svært det kan være at få noget ordentligt mad i løbet af dagen. Morgenmaden skal gå tjept, især hvis man som os har en stor, der også skal følges i børnehave. Aftensmaden er lidt lettere, da far igen er kommet hjem og han kan tage ungerne, imens jeg har god tid (eller lad os bare sig tid) til at få lavet noget ordentligt, noget varmt og noget sundt til os. Men frokosten, der hvor man er alene med baby og egentlig gerne vil spise noget ordentligt – den kan meget hurtigt blive til en bolle med ost eller en rugbrødsmad med leverpostej.

Her hjemme får jeg altid en bolle (måske oftest to) når jeg er hjemme igen fra aflevering af Noah i børneren, selvfølgelig sammen med et par kopper kaffe også. Derfor vil jeg helst spise noget andet end brød til frokost, men hvad er lige så hurtigt og overskueligt som en leverdreng? Jeg giver lidt forslag her og viser hvad der oftest ender på min tallerken.

Psst.. det her er del 1, så mon ikke der kommer en del 2 snart igen

 

En typisk frokosttallerken for mig består af

 

 • et spejlæg
 • lidt rå grønt (typisk agurk, avocado, gulerodsstave, peberfrugt eller cherrytomater)
 • lidt nødder
 • falafler fra fryseren som blot varmes
 • en frostblanding med grøntsager (eksempelvis grønne bønner som på billedet) der får en hurtig tur på panden

 

Det er ret meget standard tallerkenen, som så justeres lidt alt efter hvad jeg har i køleren eller fryseren. Alternativer:

 

 • Spejlægget kan erstattes af et blødkogt æg.
 • De rå grøntsager kan erstattes af andre rå grøntsager og frugt, så som sukkerærter, fintsnittet hvidkål, mango, æble osv.
 • Nødderne kan erstattes af dadler og andet tørret frugt eller knækbrød.
 • Falaflerne kan erstattes af veggiedeller som jeg plukker fra fryseren (f.eks. har jeg en opskrift på min favoritversion her, ellers er de her med majs også virkelig gode), de skal bare som falaflerne have en hurtig tur i ovnen eller mikroovnen. Ellers kan jeg også godt lide at lave falafler selv, men det er bare ikke lynhurtigt. Jeg har dog en opskrift her. 
 • Det kunne også være torskerogn man lige rister og giver et skud citron, tun i dåse, der evt. røres op med lidt cremefraiche og krydderier og det kan være chorizopølse man lige rister sprødt osv.
 • Frostblandingen, tjae det er bare at vælge andre grøntsagsblandinger – jeg elsker sød kartoffel fritterposen fra Rema, ellers kan man købe rodfrugter osv.

 

Andre lynhurtige frokostidéer

frokostidéer

ÆGGEWRAP MED RISTEDE KIKÆRTER 〉

frokostidéer

LAKSERILETTE PÅ EN SKIVE RUGBØD, ELLER I EN SPIDSKÅLSWRAP 〉

〈 RUGBRØD MED TOMAT, MAYO, PURLØG, AFSKALLEDE HAMPEFRØ OG FLAGESALT & ÈN MED FLØDEOST, AVOCADO, PURLØG, FLAGESALT OG CHILIFLAGER 〉

frokostidéer

〈 FRISK GRØNT, STEGTE BØNNER OG EN BLANDING AF ÆG, CHORIZO, FLØDE OG REVET OST 〉

KIKÆRTESALAT BESTÅENDE AF RISTEDE KIKÆRTER I FAVORITKRYDDERIER, FETA, CHERRYTOMATER OG BREDBLADET PERSILLE 〉

BØNNESALAT MED KARAMELLISEREDE RØDLØG, FETA OG GRANATÆBLE 〉

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret