Gulerodsboller

Gulerodsboller med solsikkekerner. De bedste hjemmebagte boller med gulerod, som er bløde og luftige. Disse er meget nemme at bage og de smager bare virkelig godt. De er både søde og salte, og så er de virkelig luftige. Men samtidig er de også sprøde uden på. En opskrift som jeg håber I vil prøve.

Gulerodsboller

Gulerodsboller
Gulerodsboller som er bløde og lækre med solsikkekerner og grahamsmel

 

Gulerodsboller opskrift

 

Hjemmebagte gulerodsboller er jo noget af det bedste, især med en skive ost på og en kop kaffe til. Vi har haft en dejlig weekend med besøg af min familie fredag, hvor vi netop fik disse boller til eftermiddagskaffen. Aftenen bød på en masse lækkert mad, benene oppe i sofaen, X factor i fjerneren og en lille krig om at være den som holdte Noah. Bollerne blev så gode, at de måtte deles med jer også.

Mine gulerodsboller er med solsikkekerner, havregryn og mel – her brugte jeg både hvedemel og grahamsmel. Du kan sagtens gøre dem endnu grovere, ved at bruge mere groft mel. Du kan også holde dem lysere og f.eks. kun bruge hvedemel.

Her er mit bud på de bedste gulerodsboller

Gulerodsboller

Opskrift til 15 boller

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 5 dl vand
 • 2 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 1/2 dl olivenolie
 • 100 g solsikkekerner
 • 200 g havregryn
 • 500 g hvedemel
 • 150 g speltmel eller grahamsmel
 • 150 g gulerødder
 • 1 æg til pensling

Sådan gør du

 1. Kom vand i en skål og opløs gær, salt, sukker og olie
 2. Kom nu havregryn, kerner, og mel i og rør rundt (jeg bruger en røremaskine og lader dejen ælte godt til den slipper skålens kanter)
 3. Rengør gulerødderne og skær enderne af (jeg bruger altid øko, så slipper man også for at skrælle) Riv gulerødderne og kom dem ned til dejen og rør kort rundt igen.
 4. Kom en frysepose man lige klipper, så den kun er et lag hen over skålen. Og kom et viskestykke over også. Lad dejen hæve i skålen på bordet i 60 minutter.
 5. Tænd ovnen på 225 grader (varmluft) og drys lidt mel ud over bordet
 6. Hæld dejen ud på bordet og vend den forsigtigt rundt i melet
 7. Skær dejen ud i stykker (jeg bruger en dejskærer) – og flyt dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir
 8. Pisk ægget sammen og pensl bollerne
 9. Bag bollerne i 15 minutters tid midt i ovnen til de er sprøde uden på.

Bedøm denne ret

gulerodsboller

Opskrift gulerodsboller

Denne her opskrift er en af dem vi bruger oftest hjemme hos os. Jeg bager virkelig tit disse boller og kommer dem i fryseren. Der er ikke noget bedre end at finde en omgang hjemmebag i fryseren, som man lige kan varme op til en anden god gang.

 

Andre opskrifter på lækkert bagværk

 

Hvad kan man komme oven på de her gulerodsboller

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

 1. Hvis nu mine boller bliver rimelig klæge indeni, hvad kan jeg så have gjort forkert?
  Synes generelt jeg har det problem, når jeg laver koldhævet brød

  1. Hej Maiken. Åh okay, det er så øv når det sker. Hmm, måske kan dejen være lidt for våd – eller det er ganske enkelt underbagt. Jeg ville give bollerne lidt længere tid, måske ved lavere varme til sidst. Du kan tjekke bollerne ved at banke under bundne, hvis de lyder hule – er de bagt nok 🙂

 2. hej julie, ved du om man kan fryse dem efter de er bagt? vi skal nemlig holde fødselsdag af tre omgange om ville være lettere kun at skulle bage en gang, nu der også skal bages kage

 3. Hej Anna
  Har du opskriften i gram og ikke dl?
  Er det meningen at dejen skal være meget våd inden de bliver bagt?
  Vh Karina

  1. Hej Karina. Jeg har desværre ikke mål i gram, men mon ikke man kan finde et sted man kan omregne det? Jeg ved at 5 dl er det samme som 400 gram i mel.. Ja dejen er ret våd, ikke sådan at bollerne falder sammen og bliver helt flade. Men den er godt klistret 🙂 Vh Julie

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret