Grønkålssalat med bagte gulerødder

Reklame for Earth Control

Grønkålssalat
Grønkålssalat
Grønkålssalat Grønkålssalat med bagte gulerødder, avocado, granatæblekerner, sprøde pinjekerner og en lækker tahindressing. En kombi som blev ret så lækker.

 

Grønkålssalat med bagte gulerødder

 

Grønkålssalat er en af de salater jeg laver allermest. Jeg er generelt svært glad for store lækre og mættende salater. Jeg elsker når de er snaskede og fedtede, men samtidig friske og sprøde. En perfekt salat for mig skal indeholde noget sødt, noget salt, noget fylde, og en form for topping. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvordan du laver den perfekte salat, ved at sætte det op i steps og tænke alle smagssanser ind, det kan du læse her.

Hele salaten inkl. dressingen tog en halv time at lave, fordi gulerødderne skal bare i 20 minutters tid. Nu hvor ovnen alligevel er i gang, kunne du jo smide et par laks eller lidt kylling derind, så har du hele middagen klaret. Jeg foreslår denne kylling til eller denne bagte laks. Denne her grønkålssalat svarer som tilbehør til ca. 4 personer.

Grønkålssalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Salat

 • 150 g grønkål (+ 1-2 spsk. olie)
 • 3 gulerødder (+ 1/3 dl olie, 1 tsk. salt, 1 tsk. tørret timian)
 • 1 avocado
 • 1/2 granatæble
 • en håndfuld feta eller salatost
 • en håndfuld pinjekerner
 • en håndfuld græskarkerner

Tahindressing

 • 2 store spsk. tahin
 • 3 spsk. citronsaft
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. honning eller agavesirup
 • 3 spsk. cremefraiche eller yoghurt naturel
 • evt. lidt vand hvis du ønsker den tyndere
 • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

 1. Kom den skyllede og hakkede grønkål i en skål (du kan købe det i poser, hvor dette er gjort for dig) – og gnid det ind i lidt olie
 2. Skær gulerødderne ud i tynde og aflange stykker og kom dem på en bageplade
 3. Hæld lidt olie over og drys med salt og timian, bag dem i 20 minutters tid ved 200 grader
 4. Kom avocado og granatæblekerner ned til grønkålen
 5. Kom feta og græskarkerner over
 6. Rist evt. pinjekernerne på en tør pande inden du hælder dem over
 7. Lav din dressing ved at komme ingredienserne hertil i en minihakker, eller bare i skål (så skal hvidløget bare lige rives). Kør det godt rundt og kom det over i en skål
 8. Tag gulerødderne ud af ovnen og hæld dem over salaten, top med din dressing.

Bedøm denne ret

salat

DSC09968
DSC09987

Andre slags kålsalater

Jeg elsker kålsalater, som denne her grønkålssalat. Faktisk har jeg en del slags grønålssalater på min blog. F.eks. denne her reste-perfekte grønkålssalat, som netop er god flere dage i streg. Ellers skal du prøve min yndlings spidskålssalat, min yndlings broccolisalat eller min favorit blomkålssalat.

Ellers har jeg også en anden grønkålssalat som minder lidt om denne her. Den er nemlig også med bagte gulerødder. Den får I lige opskriften på her:

 

Grønkålssalat med bagte gulerødder og marokkansk dressing

Marokkansk dressing:
 • 4 spsk olie
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk tørret spidskommen
 • 1/2 tsk tørret koriander
 • 1 spsk tahin
 • saft fra 1/2 lime
 • 1 spsk soya

 

Her udover:
 • 3 gulerødder
 • 100 g grønkål
 • 1/2 rødløg
 • 1 avocado
 • 1 appelsin
 • 100 g feta/ salatost
 • 70 g mandler + 2 spsk soya

 

 1. Bland dressingen sammen i en skål
 2. Skær gulerødderne i strimler
 3. Kom gulerødderne i et ovnfast fad med dressingen henover, og bag det i midt ovnen ved 200 grader i 20 minutter
 4. I mellemtiden kommes den snittede grønkål i en skål sammen med hakket rødløg, avocado, appelsin og fetaost
 5. Når gulerødderne mangler 10 minutter, hælder du mandlerne ind på pladen, som fadet står på – så de kan bages de sidste 10 minutter.
 6. Tag både gulerødder og mandler ud af ovnen. Mandlerne vender du i soyaen og tager dem hurtigt væk fra væsken, så de kan ligge og tørre
 7. Gulerødderne kommer du over grønkålen
 8. Hak mandlerne og top salaten hermed.

grønkålssalat

Steps til den perfekte salat

Nu hvor jeg snakker perfekte salater, faldt det ret belejligt at Earth Control spurgte om jeg ville skrive et indlæg om netop de her steps, hvor jeg så skulle bruge deres nye toppings som en del af step 3. Steps, hvad er det nu for noget? Det lyder besværligt.. Det er det ikke, slet ikke – så ville jeg aldrig lave det ;o)

 • Step 1 er basen, det som fylder og mætter i din salat. Jeg har her brugt grønkål (mit favorit salatblad, hvis man kan kalde det det) og så bagte gulerødder. Det kunne også have været spinat, ruccola, broccoli eller lignende.
 • Step 2 er det der booster, altså giver noget mere smag og fylde – her har jeg brugt avocado og granatæbler (også to ingredienser som virkelig tit sniger sig ind i mine salater). Her kunne det også være sådan noget som agurk, peberfrugt eller cherrytomater. Noget som bare fylder lidt – men som ikke er basen i salaten
 • Step 3 her kommer det sjove, toppings – det der får din salat væk fra at være kedelig. Det der gør den snasket, her har jeg lavet en tahindressing og ellers toppet med feta og kerner (græskarkerner og pinjekerner). Det er altså nødder, kerner, dressing mm.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Jeg håber du har lyst til at prøve min grønkålssalat af.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret