Broccolisalat med sprød bacon

Broccolisalat er en af mine yndlings salater. Jeg elsker kombinationen af denne her rå og sprøde broccoli og så den fede cremede dressing, søde rosiner, stærke rødløg og det salte og sprøde bacon. Broccoli salat lever virkelig op til det jeg synes udgør en perfekt salat. Den indeholder netop noget sprødt, noget salt, fedme, noget sødt, noget fylde osv. Man kan lave denne broccolisalat med bacon, men man kan også sagens lave den vegetarisk og fri fra kød. Her kommer min yndlings udgave af salaten, verdens bedste broccolisalat.

Broccolisalat
Broccolisalat – opskrift på klassisk broccolisalat med cremefraichedressing, rosiner, rødløg og sprød bacon

 

Opskrift på broccolisalat

Broccolisalat

Opskrift til 2-3 personer

En klassisk broccolisalat med rosiner, rødløg og bacon. Hele herligheden er vendt rundt i en cremefraiche dressing.

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

0 min

Samlet tid

10 min

Ingredienser

 • broccoli (ca. 300 g)
 • 1/2 rødløg
 • 2 store spsk. creme fraiche
 • 2 spsk. god mayo
 • 1/2 tsk. sukker
 • 2 tsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 80 g bacon
 • 2 spsk. rosiner
 • 2 spsk. solsikkekerner

Sådan gør du

 1. Start med at skære broccolien i ønsket størrelse og kom den i en skål, hæld lidt kogende vand over og lad det trække bare et minut eller to. Hæld så vandet fra igen
 2. Hak rødløg fint og kom det ned i skålen
 3. Bland dressingen sammen og vend det ned til broccolien og rødløget
 4. Rist bacon sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle, så det kan suge lidt af fedtet
 5. Kom solsikkekerner, rosiner og sprødt smuldret bacon over

Bedøm denne ret

 

Meget nem broccolisalat klar på 10 minutter

Denne salat med broccoli er virkelig nem og virkelig hurtig. Den tog mig 10 minutter at lave, da det eneste der skal en tur under en kniv er broccoli og rødløg. Så skal dressingen bare lige blandes og salaten drysses med rosiner og solsikkekerner. Nemt! Hvis du vil have sprødstegt bacon til, tager dette lige nogle minutter også. Men det behøver man selvfølgelig ikke, man kan sagtens lave en broccolisalat uden bacon.

 

Hvad spiser man til broccolisalat?

Jeg synes nærmest ikke man behøver at spise noget sammen med broccolisalat. Især ikke hvis man tilsætter bacon. Det er lidt et helt måltid i sig selv, især hvis man spiser den som en frokostsalat. Men hvis man ønsker salaten som tilbehør til aftensmaden, kommer jeg her med nogle anbefalinger:

Broccolisalat Broccolisalat

Skal broccoli koges i broccolisalat?

Jeg har givet broccolien et hurtig opkog, men jeg er faktisk også ganske meget til rå broccoli. Den må bare ikke blive for blød, så hælder du kogende vand over, er det kun et minuts tid det skal ligge her i.

 

Er det her en sund broccolisalat?

Nu er begrebet “sund” ret diskuteret og hvad gør overhovedet at man kan kalde det en sund salat. Men jeg vil mene denne salat er sund. Den indeholder jo i hvert fald en masse broccoli, som er enormt sund. Det indeholder en masse vitaminer, jern, calcium, magnesium og fosfor. Det mætter godt og fylder i maven. Dressingen er måske knap så sund, men nu skal det heller ikke gå hen og blive en kedelig salat. Solsikkekerner er jo også rigtig sunde og man kan for at toppe den – tilføje andre frø og kerner. Måske hampefrø, chiafrø, mandler eller græskarkerner.

 

Har du andre salater med broccoli?

Ja jeg har et par broccolisalat opskrifter, jeg er nemlig ret vild med at bruge broccoli i salater. Jeg har f.eks. en med peanutbutterdressing, broccolisalat med en krydret dressing og soyamandler og en salat med broccoli, bønner og sprød chorizo. Tag et kig på en af dem, hvis du har lyst.

 

Har du andre salater med kål?

Ja jeg elsker kålsalater, jeg synes kål giver den bedste mættende base til salater. Hvad end det er en blomkålssalat, en hvidkålssalat, rødkålssalat eller en spidskålsalat (som nok er den jeg laver oftest).

 

Hvad skal der i en broccolisalat dressing?

I en dressing til broccolisalat kommer man typisk mayo og eller cremefraiche. Noget salt, sødt og enten citronsaft eller eddike. Jeg har brugt citronsaft til min variant.

 

Hvordan laver man broccolisalat?

Det er virkelig nemt at lave broccolisalat. Den kan både laves helt rå og også hvor broccolien får et opkog. I min salat skal den kun have et meget hurtigt opkog, for ikke at blive for blød. Men ellers er det kun broccoli og rødløg der skal snittes. Dressingen skal blot blandes sammen og vendes rundt med broccoli og rødløg. Her efter tilsætter jeg lidt rosiner og solsikkekerner samt evt. sprød bacon. Så nemt.

 

Hvor længe kan en broccolisalat holde sig?

Denne salat kan holde sig et par dage. Jeg synes den er bedst på dagen eller dagen efter. Denne her dressing kan godt gøre salaten lidt smattet i længden. Jeg ville sagtens spise den dagen efter, men nok ikke 2 dage efter, da den så er blevet lidt blød i det.

 

Er denne opskrift på salat billig?

En broccolisalat er faktisk rigtig økonomisk. Det er billigere råvarer og ofte har man en del af sagerne liggende hjemme i forvejen. Vi har i hvert fald altid både ingredienserne til dressingen, rosiner, solsikkekerner og rødløg her hjemme. Så det er kun broccoli og evt. bacon jeg plejer at handle ind hertil. Et broccoli mætter også godt og rækker ret længe.

 

Instagram:

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

 1. ELSKER broccoli salat!
  Jeg bliver også lige nødt til at fortælle at jeg igår aftes lavede dine veggie deller, som var en succes! I over en uge havde jeg prøvet at overtale min mand til at vi skulle spise veggiedeller ( han elsker kød), men han blev ved med at finde på andre retter og igår skulle det så være! Han sagde faktisk: “Vil du høre noget sygt? De smager faktisk godt!! Whaaat. Han hader ellers falafler og diverse veggie ting, men din opskrift var godkendt 😉

  1. Ej hvorfor er din kommentar helt forsvundet. Ser den først nu 🙁 Beklager. Men ihh hvor godt opskriften var godkendt 😀

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret