Citronkage med marcipan og hvid chokolade

Her er den bedste opskrift på citronkage. Altså wauw den smager godt. Det er en vildt saftig og svampet citronkage, den er blød og let, men alligevel med lidt knas fra de her blå birkes. Kagen har en intens og frisk smag af citron, men er sød fra den hvide chokolade og marcipan. Jeg lover for en virkelig god citronkage opskrift.

citronkage

citronkage

Citronkage

Opskrift til 12 stykker

Verdens bedste citronkage med hvid chokolade, marcipan og birkes. Denne her citronkage må du bare prøve

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

20 min

Samlet tid

35 min

Ingredienser

 • 100 g sukker
 • 120 g smør (blødt)
 • 4 æg
 • 100 g marcipan
 • 120 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. blå birkes
 • 1 økologisk citron
 • 100 g hvid chokolade
 • Glasuren er lavet på flormelis, citronskal og saft

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader (jeg bruger varmluft)
 2. Tag æg og smør ud af køleskabet, så det bliver stuetemperatur og smørret bliver blødt.
 3. Kom smør og sukker i en skål og pisk godt, så det bliver lyst og luftigt.
 4. Kom så æg i et af gangen mens du pisker.
 5. Kom mel, bagepulver og birkes i dejen og pisk lidt igen
 6. Riv skallen fra citronen i og pres også saften med
 7. Hak den hvide chokolade groft og riv marcipanen og kom begge dele i, vend det hele rundt.
 8. Kom dejen i en form (jeg brugte et ildfast fad på 20*25 cm beklædt med bagepapir)
 9. Bag  i ovnen i cirka 25 minutter
 10. Lav glassuren ved at komme flormelis i en skål, riv skallen af citronen og kom ved og  pres saften ved også. Jeg har ikke skrevet mængder på denne, da det er meget forskelligt hvor tyk glasur man ønsker. Samt hvor meget den skal smage af citron
 11. Når kagen kommer ud af ovnen, prikkes der huller med en gaffel og glasuren kommes på. Jo flere huller, jo bedre for så kan citronensmagen rigtig trænge ned i kagen
 12. Lad kagen køle af. Den er klart bedst helt kold

Bedøm denne ret

 

Citronkage med birkes og marcipan

 

Citronkage er simpelthen så lækkert, især denne opskrift med marcipan og hvid chokolade. Faktisk vil jeg mene, at det her er opskriften på VERDENS BEDSTE citronkage. Sjældent har jeg fået så mange forspørgsler på en opskrift, som jeg fik på denne forleden. Jeg lagde nemlig et billede af den på Instagram, og nu skal I nok få den, den er virkelig også møghamrende lækker.

Her er nok til 12 stykker saftig citronkage, og den kan sagtens fryses. Jeg vil anbefale at lave en kæmpe portion og have den i fryseren. Man fortryder pænt meget når kagen er spist efter én dag, så lav endelig rigeligt. Hvis du har en større form så lav dig en citronkage bradepande – altså en stor bradepande du fylder med denne skønne dej. Lav i så fald dobbeltportion. Bagetiden er nogenlunde det samme, da kagen ikke bliver højere – måske den lige skal have 5 minutter mere. Men husk at ovne er meget forskellige, så stik i din kage – hvis der ikke hænger dej fast, men små kagestykker – så er den færdig.

Citronkage

Citronkage med marcipan og hvid chokolade

Jeg har kommet både marcipan og hvid chokolade i min kage med citron. Du kan sagtens undlade en af delene og blot lave den med enten chokoladen eller marcipanen. Det smager hammergodt med begge dele, da de bidrager med sødme og fedme på hver sin måde. Men ofte har jeg ikke begge dele på lager, og så bruger jeg bare den ting jeg har. Hvis jeg skulle vælge, vil jeg synes at marcipan er det bedste eller mest uundværlige.

 

Citronkage med birkes

Jeg bruger også blå birkes i min citronkage. Det kan du egentlig også undlade, men jeg synes det er en skam. Birkes giver nemlig knas, det er vildt lækkert at tage en bid af en fedtet, svampet og saftig kage – hvor du så også bliver mødt af noget knas. Så hvis du kan skaffe blå birkes (kan købes i alle supermarkeder), så prøv det. Det er perfekt her i.

 

Citron glasur

Jeg er egentlig ikke rigtig normalt til glasur, men lige her med denne her citronglasur er det anderledes. Man prikker nemlig en masse huller i kagen med en gaffel og glasuren trænger så godt ned. På den måde får man endnu mere sød og syrlig citronsmag ned i sin citronkage. Det er min mormor der har lært mig det her trick. Hun serverer ofte citronmuffins når vi er på besøg – netop med en glasur på denne her måde. Apropos citronmuffins – du kan sagtens lave kagen om til muffins. Vær dog obs på bagetiden, her skal den så ikke have helt så lang tid. Jeg tænker omkring 20 minutters bagetid.

 

Lad kagen stå og trække

Denne citronkage bliver kun endnu bedre af at stå lidt på køl. Lav den meget gerne nogle timer inden den skal serveres, så den er helt kold og fast i konsistensen. Den kan også sagtens opbevares i fryseren, både med og uden glasur. Lad da kagen tø op på køkkenbordet et par timer inden servering.

 

Andre skønne kager og desserter

Få her nogle af mine favoritter – jeg elsker kage, det er nok ingen hemmelighed. Chokolade og kage er klart mine favoritter frem for alt andet i dessertkøkkenet. Så derfor har jeg efterhånden også snart en del kager på siden. Se her nogle er mine absolutte favoritter.

 • Se også opskriften på makronkage – jeg lover jer for den også er god. Den er kompakt og konfektagtig.
 • Ellers er dette min bedste chokoladekage
 • Dette er mine yndlings cookies.
 • Se også min opskrift på brownie, – bedste kompakte og intense chokolade drøm
 • De bedste romkugler med digestivekiks, bagte mandler, dadler og romessens
 • Min yndlings svampede gulerodskage med ostecreme på toppen
 • Luftige amerikanske pandekager.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min profil her for flere madbilleder og inspiration

Kommentarer

 1. Fantastisk kage 🤩 1000 tak for at dele 💛 Jeg bagte den til en barnedåb – 2 dage i forvejen – og den var perfekt 🤗 Blev rost til skyerne 🤩

  1. Hej Anne 🙂 Tak for din kommentar. Skønt at høre, at du kunne bruge den – og dejligt at den smagte! Kh Julie

  1. Hej Christina. Det har du da helt ret i. Jeg har lige rettet opskriften til nu. Jeg er glad for, at du kan lide den 🙂 kh Julie

 2. Hold da op for en lækker kage, selv manden min som ikke er kage spiser var begejstret ❤️. Tror jeg vil prøve at erstatte de blå birkes med knuste pistacie nødder næste gang. Har du erfaring med det? Og tak for en skøn hjemmeside, tror vist nok lige at jeg vil surfe lidt rundt når der er ro i huset

  1. Mange tak skal du have. Nej faktisk ikke, men wauw det lyder godt 😀 Det må jeg da også selv prøve.. Tak for din søde kommentar

 3. Hej Julie
  Vil lige først sige at du har bare den mest skønne hjemmeside… SÅ mange lækre opskrifter, har prøvet lidt af hvert og de er bare mega gode allesammen… 👍☺️ Har lige bagt din citronkage, MUMS altså, kunne ha spist det hele men må hellere lade kollegerne få lidt i morgen også 😂😂😂
  Bare et stort tak herfra, du er virkelig inspirerende….

  Knus Bettina

 4. Hej Julie

  Tror du, at man udelade hvid chokolade eller evt. erstatte med mørk chokolade? Eller vil det ødelægge smagen i kagen? Jeg kan ikke tåle laktose, og det er desværre svært at finde hvid chokolade uden laktose 🙁

  Mvh. Camilla

  1. Hej Camilla. Jeg vil hellere undlade det så 🙂 Den kan sagtens laves uden, det har jeg også prøvet flere gange og det fungerer også fint.

  1. Det kan man sagtens ja, det gjorde jeg selv lige forleden. Så kom jeg blot lidt ekstra sukker i i stedet – 2 spsk. ekstra 🙂

 5. Kan den laves som små muffins til en brunch? eller har du en anden ide – gerne noget der kan laves dagen før 😃

  1. Hej Mette
   Det kan de helt sikkert sagtens laves som 🙂 Og de er klart bedst, hvis du laver dem dagen før

  1. Hej Helena
   Jeg kan godt forstå du spørger. Det må jeg lige ha glemt at tilføje. Ja enten smeltet eller bare blødt smør 🙂

   1. Hej Julie.
    Kan man smage de blå birkes eller er de for at give kagen et lækkert look?
    Jeg vil egentlig høre om de kan undværes, for jeg har ingen 😀

    1. De kan sagtens undværes. Det er ikke rigtig for smagen jeg har dem i. Det er fordi de giver et virkelig lækkert knas til kagen 😀

 6. Hej Julie
  Overvejer at lave denne kage 🙂
  Er dog ikke så vild med glasur. Tænker du at en oste-frosting med citron vil passe til kagen, eller vil det blive for meget?

  1. Nej det ville blive dødlækkert. Jeg er faktisk overhovedet heller ikke til glasur, men lige når der er masser af citron i den – er det rigtig godt. Men tænker din idé er nærmest endnu bedre 🙂

  1. Hej Ida. nej glasuren prøver jeg mig lidt frem til. Det er ret forskelligt om folk ønsker glasuren tynd eller tyk. Og hvor meget citronsmag den skal have. Men jeg vil nok mene 2 spsk. citronsaft kan gøre det 🙂

  1. Hej Marlene.
   Jeg har ikke lige prøvet det, så tør ikke love for resultatet.
   Men hvis du prøver, hører jeg meget gerne om det blev godt 😀

 7. Citronkagen lyder virkelig lækker! Kan man bage den en dag i forvejen hvis man vil servere den som dessert eller er den mest lækker helt frisk tror du? 🙂

  1. Nej den er næsten endnu bedre dagen efter. Den bliver virkelig god af at stå og trække i køleskabet 😀

Vis alle kommentarer (36)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret