Svensk pølseret

Reklame for Creme fine

Svensk pølseret er jo så undervurderet. En ny favorit her hjemme. Det her må være en af de retter vi får alleroftest, da den er et kæmpe hit hos hele familien. Hver gang jeg spørger Mads hvad vi skal have, svarer han med garanti enten svensk pølseret, lasagne eller spaghetti bolognese. Tror vi har nogle favoritter der, men man kan regne med at denne ret altid bliver foreslået. Min svensk pølseret er med både kartofler og rodfrugter, gode kvalitetspølser (vigtigt!) og en sauce med masser af smag. Ej men du må love mig at prøve retten!

svensk pølseret

Svensk pølseret opskrift

 

Svensk pølseret er måske en klassiker hjemme hos mange, en ret man er vokset op med, men faktisk ikke her. Ind til nu! Det er ikke en ret hverken Mads eller jeg er vokset op med og husker nærmest ikke at have fået den før. Men for en måneds tid siden så jeg et billede på instagram af en klassisk svensk pølseret, og jeg blev vildt fristet af at prøve opskriften af.

Jeg er elendig til at følge en opskrift, så fik hurtigt lavet en masse om og bl.a. tilføjet en masse ekstra grønt. Dog har jeg holdt mig ret meget til den klassiske sauce med piskefløde, tomatpure og paprika. Desuden har jeg tilføjet retten et skvat balsamico, for at give lidt syre. En smule sukker for at give sødme og selvfølgelig godt med salt og peber.

Her var nok mad til 4 sultne personer. Håber I har lyst til at prøve opskriften af på hvad jeg synes er verdens bedste svensk pølseret

Svensk pølseret

Opskrift til 4-6

Svensk pølseret med gode kvalitetspølser, en sauce af tomatpuré, balsamico, paprika og fløde. Ud over kartofler, har jeg tilføjet retten lidt ekstra grønt og rodfrugter. Den blev så lækker.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 500 g kartofler
 • 200 g gulerødder
 • 200 g pastinak/persillerod eller sød kartoffel
 • 1 god spsk. smør
 • 2 løg
 • 1 peberfrugt
 • 300-400 g pølser af god kvalitet (jeg brugte nogle fra Aalbæk)
 • 1 spsk. sukker
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 3 spsk. balsamico
 • 1 spsk. paprika
 • 1 tsk. salt + lidt sort peber
 • 3 dl Creme Fine piske 38 % eller almindelig piskefløde
 • 2 dl af kogevandet fra kartoflerne
 • frisk purløg til toppen

Sådan gør du

 1. Skær kartofler, gulerødder og selleri (og/eller sød kartoffel) i i forholdsvis store tern og kog det i letsaltet vand i 10 minutters tid (jeg skræller dem ikke, men køber øko). Bruger du sød kartoffel, skal disse ikke koge så lang tid som de andre. Kom da blot disse ned i det kogende vand efter 5 minutter
 2. Smelt imens smør i en wok eller dyb pande
 3. Skær løg i tern og kom det ned til smørret, vend det rundt til de er bløde
 4. Skær peberfrugt og pølser i mindre stykker kom det ned til løgene. Lad det simre i 5 minutters tid til det får lidt farve.
 5. Tilsæt sukker, tomatpuré, balsamico, paprika og rør rundt. Giv det et minuts tid
 6. Kom fløde og vand ved og lad simre i 10 minutters tid.
 7. Smag til med salt og peber
 8. Kom til sidst de kogte kartoflerne og rodfrugter i retten og server med frisk purløg

Bedøm denne ret

Lav en kæmpe portion svensk pølseret når du er i gang

På den seneste måned har menuen nok stået på svensk pølseret 4-5 gange, egentlig mest efter mandens ønske. Vi er nemlig alle sammen fuldstændig vilde med retten. Selvom svensk pølseret måske lyder rimelig ueksotisk og rimelig kedeligt. Vi var virkelig imponeret, det smager virkelig virkelig godt, og er jo så nemt. Retten kan med fordel laves i dobbeltportion, så man har til dagen efter – eller til en god portion til fryseren.

 

Kan retten fryses?

Ja det kan den nemlig sagtens. Vi laver gerne en stor portion, så vi kan fylde en madkasse med det og komme den i fryseren. Det er nu en ganske hurtig ret at lave fra nu, men det er endnu hurtigere hvis man kan hive en portion frem fra fryseren.

 

Hvordan laver man svensk pølseret?

Det er som sagt ganske nemt at lave. Jeg starter med at klargøre det hele, jeg skærer løg, peberfrugt og pølser ud samt skærer kartofler og rodfrugter i tern. Jeg skræller ikke, jeg bruger blot økologiske kartofler og rodfrugter som jeg skyller grundigt inden. Kartofler og rodfrugter koges. Det andet svitses af i smør sammen med de ting der udgør saucen: tomatpuré, sukker, paprika, salt, peber, fløde og balsamico samt kogevand fra kartoflerne. Til sidst kommes de kogte rodfrugter og kartofler i – og så er der mad. Simpelt og hammerlækkert.

 

Hvilke pølser til svensk pølseret?

Jeg synes det her er et ret afgørende element i retten. Man kan sagtens købe de helt billigere pølser, men ærligt – de smager jo ikke godt. Jeg vil ikke nyde retten på samme måde, som når jeg ved at pølserne er af god kvalitet og at de smager af noget (og godt). Jeg bruger gourmet pølser fra Aalbæk, da de er både gode i konsistensen og så har de en dejlig krydret smag. De har også nogle brunchpølser, som er rigtig gode.

 

Hvad spiser man til svensk pølseret?

Vi spiser faktisk aldrig noget sammen med, da retten i sig selv både indeholder en masse grøntsager, kartofler, sauce og kød. Så vi synes slet ikke det er nødvendigt. Jeg har flere gange overvejet at lave en kartoffelmos eller ris til frem for de kogte kartofler og rodfrugter. Jeg synes bare retten er så perfekt som den er, så jeg har lidt svært ved at lave om i den. Men hvis nogle af jer prøver det, så meld lige tilbage. Jeg kunne forestille mig at det er ret lækkert. Hvis du ønsker en simpel salat til svensk pølseret, foreslår jeg en af disse:

 

Børnevenlig svensk pølseret

Hvis du gerne vil lave mad til de helt små hoveder også, kan man jo undlade salt i vandet hvor kartoflerne koger. På den måde kan man tage fra til dem inden man smider det over i retten. Hvis man ikke er helt så saltforskrækket, kan grøntsagerne blot fiskes op med sauce på også. De første gange jeg lavede retten så den ud som ovenfor. Her til aften da jeg igen lavede den, brugte jeg sød kartoffel frem for selleri og det var virkelig også godt. Dog skal den søde kartoffel måske koge knap så lang tid som resterende kartofler og rodfrugter. Så kom dem i kogevandet lidt efter.

svensk pølseret

svensk pølseret

Andre nemme og lækre familieretter

Hvis du er til svensk pølseret, kunne det være jeg har et par andre lignende retter som også frister dig. Hvad med en gullashsuppe med oksekød og masser af grøntsager og smag. Eller måske denne italienske simret

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Det her er en absolut favorit! Den egner sig også rigtig godt til at blive lavet over bål, hvilket jo bare gør retten ekstra hyggelig 🙂
  Den er også meget populær blandt kollegaerne. Når én har rester med af den, skaber det altid en bølge af Julie Bruuns svenske pølseret i madkasserne i ugerne efter 🙂

 2. Synes instruktionerne er noget mangelfulde. Pølser og peberfrugter skal vel svitses lidt tid – hvor længe? Pure tilsættes og skal vel også svitses – hvor længe? Fløde og vand tilsættes og så skal det vel simre eller hvad? Og igen hvor lang tid?

  1. Hej Nette. Det kan jeg faktisk godt se, det beklager jeg. Jeg har skrevet dem mere detaljeret nu, håber det er ok 🙂

 3. Jeg husker simpelthen ikke om det også er mig der skrev en kommentar til din svenske pølseret d. 13 januar 2020. Men jeg synes faktisk godt at den kan bruge lidt mere ros 😉😅 Svensk pølseret er måske ikke en typisk gæste-spise, men nu har jeg alligevel serveret den for gæster til hverdage, og den får altid mange rosende ord med på vejen. Tror endda at den skal på menuen i næste uge 😀

  1. Ej hvor godt. Tusinde tak skal du have, vi elsker den også mega meget selv herhjemme.

 4. Dine opskrifter er altid så dejligt smagfulde, denne her var ingen undtagelse 👍 tak for gode opskrifter.

 5. Ha ha min mand og jeg var sådan – uah svensk pølseret, vi 80’er børn har fået den serveret mangt en gang i forskellige mere eller mindre vellykkede versioner – MEN din opskrift gik rent ind – alle 5 i familen er vilde med den 👌🏻

  1. Ej det er jeg bare SÅ glad for. Det er også min egen yndlingsversion. Dejligt I kunne lide den. Tak for kommentaren

 6. Super lækker ret – og perfekt til gæster da den er let at lave! Tak for fantastisk inspiration og gode opskrifter 😃

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret