Lakselasagne

Lakselasagne er nok nærmest min yndlings lasagne. Jeg elsker kombinationen af denne her ostesauce med spinat, hvidvin og citronskal. Den krydrede tomatsauce med et hint af balsamico. Og selvfølgelig plader og lækker laks.

Lakselasagne

Lakselasagne
Lakselasagne med spinat og ostesaue

 

Lakselasagne opskrift

 

Lakselasagne er faktisk noget vi får alt for sjældent. Det er virkelig en skam for det smager jo så godt. Mads er bare ikke særlig stor fan af det og vil til en hver tid foretrække den klassiske oksekødslasagne. Øv, for jeg elsker denne her version med laks og spinat.

Denne fiskelasagne består af den bedste oste-citron-spinatsauce, en krydret tomatsauce, frisk lækker laks og lasagneplader. En kombination som er lige i øjet.

 

Få min opskrift på lakselasagne lige her

Lakselasagne

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

30-40 minutter

Samlet tid

80 minutter

Ingredienser

Tomatsauce

 • lidt olie
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dåse hakket tomat
 • 2 stk. oregano
 • salt og peber
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 nip chilipulver

Spinat-ostesauce

 • 2 skalotteløg
 • lidt olivenolie
 • 400 g frossen spinat
 • 1 økologisk citron
 • 1 dl hvidvin
 • 1/2 tsk. revet muskatnød
 • 150 g parmesanost
 • salt & peber
 • 2 dl fløde

Desuden

 • 450 g fersk laks
 • 10-12 lasagneplader
 • 100 g revet mozzarella til toppen

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Start så med at lave din tomatsauce ved at komme olien i en gryde og rive hvidløg herned i.
 3. Kom resten af ingredienserne her i og rør rundt, smag til med ekstra salt, peber, chili og måske et nip sukker.
 4. Lav så din spiant-ostesauce ved at hakke løg fint
 5. Kom olie og de hakkede løg i en gryde og rør til løgene er bløde og gennemsigtige
 6. Kom så spinaten ved og varm op til spinaten er blød
 7. Riv citronskallen herned og kom hvidvin, muskatnød, revet parmesanost og fløde ved. Smag til med salt og peber.
 8. Klargør din laks ved at fjerne skindet og skære den i tynde strimler
 9. Saml din lasagne, start med et lag spinatsauce, så et lag laks, tomatsauce og plader. Gentag til du har brugt det hele. Slut med et lag sauce
 10. Bag lasagnen i ovnen i 30-40 minutter til pladerne er bløde. Efter 20 minutters tid tilsættes revet mozzarella til toppen

Bedøm denne ret

Lasagne med laks

lasagne med laks
Lakselasagne

Kan man lave lakselasagne med både fersk og røget laks?

Det kan man sagtens ja. Jeg har prøvet begge dele, og begge giver et glimrende resultat. Jeg har desuden også lavet lasagnen med både friske og tørrede lasagneplader. Igen kan begge bruges, dog skal de friske ikke have lige så lang tid som de tørrede. De friske lasagneplader suger heller ikke helt så meget væske som de tørrede (almindelige) plader. Så brug lidt mindre væske (sauce), hvis du laver lakselasagnen med friske plader.

 

Hvad kan jeg servere til lakselasagne?

Hvis du mangler en salat at servere sammen med denne her lakselasagne, så vil jeg anbefale nogle af disse. De er nemlig simple og gode som tilbehør til gryderetter, supper og netop lasagne

. Det kan også være du gerne vil bage et brød til, så er dette snoede ostebrød helt genialt.

 

Et forslag til at spise med fisk

Vi forsøger virkelig at spise alt det fisk vi nu kan hjemme hos os. Men vi får det ikke så tit som jeg ønsker. Fisk (og laks) er simpelthen så sundt og jeg elsker det. Men af en eller anden underlig grund, ender vi bare ofte med kylling eller i hvert fald bare ikke helt så tit med fisk. Men denne her lakselasagne er en meget god og syndig måde at spise fisk på. Jeg håber den også kan få jer til at spise mere fisk, hvis I har det på samme måde som os.

 

Lignende opskrifter

Se også min opskrift på en klassisk oksekødslasagne lige her, det er en rigtig familieklassiker som til gengæld altid går rent ind her hjemme. Hvis du generelt er til lasagne, skal du også prøve mine lasagneruller med kyling og spinat. Det er altså også en fantastisk opskrift. Se også min kategori Familiefavoritter for mere mad i denne dur.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev på mail

Besøg meget gerne min instagramprofil lige her for flere opskrifter og mad inspiration. Du kan også få mine madplaner i din indbakke hver weekend helt gratis. Hvis du ønsker at være med på bølgen, kan du tilmelde dig lige her.

Kommentarer

 1. Hej Julie,

  Kan man fryse retten, har lige lavet den i dag, kan ikke rigtig se det noget sted 🫣 Det er virkelig en lækker lakselsagne, italiensk inspireret ☀️

 2. Vil prøve den her i morgen. Tænkte på at komme frisk spinat i saucen. Hvis man lige balancere det er det vel okay?
  Hilsen Betina

 3. Hej Julie,
  Det lyder som en lækker lasagne som skal prøves! Kan man undvære hvidvinen og evt erstatte med noget andet? ?

  1. Hejsa. Tak for det 🙂 Ja det tænker jeg godt du kan, har ikke selv lige prøvet – men tror sagtens den kunne blive lækker uden også. Måske du ikke behøver en erstatning, da væsken svinder ret meget ind. Måske lidt vand eller mælk i, for at holde konsistensen. Du kan prøve dig frem, og hvis det bliver for tørt, så tilføj lidt væske 🙂

 4. Hej Julie.
  Jeg vil meget gerne lave lasagnen i morgen til min familie, for den ser alt for lækker ud 🙂
  I forhold til laksen, brugte du fileter, eller hvad gjorde du?

  1. Hej Malene 🙂 Hvor dejligt, du har lyst til at prøve den. Jeg brugte fersk laks, nogle fileter ja 🙂 Fjernede skinnet og brugte al fisken..

   1. 1000 tak for hurtigt svar Julie! Lasagnen var virkelig god, og hele familien elskede den. Det er ikke sidste gang, den skal laves!

 5. Hej Julie. Hvor meget laks vil du umiddelbart vurdere skal bruges? Og mange tak for altid at lægge nogle lækre opskrifter op :-). KH Emilie.

  1. Hej Emilie. Selv tak, dejligt hvis du kan bruge dem. Måske omkring 400-500 g. til en hel lasagne :o) Alt afhængigt af hvor vild I er med laks..

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret