Carbonara – opskrift på spaghetti carbonara

Opskrift på carbonara – en klassisk spaghetti carbonara, som så alligevel ikke er helt klassisk. Den har nemlig fået et lidt nymoderne indspark af en håndfuld grøntsager. Det er sjælden jeg laver aftensmad uden lige at presse lidt ekstra grønt ind i retten. Både for sundhedens skyld, mætheden i retten og så fordi jeg elsker grøntsager

Carbonara – opskrift på spaghetti carbonara

 

Her får I et bud på en lidt anderledes spaghetti carbonara. Min udgave er stadig med denne her lækre parmesansmag, med æg og fløde i saucen. Jeg har også toppet min carbonara med sprød bacon, og faktisk også ristede pinjekerner. Men jeg synes sådan en klassisk italiensk carbonara godt kunne bruge lidt mere grønt. Jeg elsker den ret, både smag og konsistens. Men det er nu også en ret jeg hurtigt får nok af, den er sådan liiige fed nok til min smag. Men ved at tilføje lidt grøntsager, synes jeg den bliver så meget bedre. Så her er en “sund” carbonara, med blomkål og peberfrugt. Jeg håber I har lyst til at prøve den af.

Grøn carbonara

Opskrift til 4 personer

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 200 g spaghetti
 • 1 pakke bacon i tern
 • 300 g blomkål
 • 1 striml forårsløg
 • 1 gul peberfrugt
 • 3 dl fløde
 • 35 g parmesanost
 • 2 æg
 • salt og peber
 • pinjekerner og persille til toppen

Sådan gør du

 1. Start med at riste pinjekerner af på en tør pande og tag dem af varmen.
 2. Sæt spaghetti over til kogning
 3. Rist bacon sprødt og læg det til side, behold så meget fedt på panden som muligt
 4. Imens bacon rister, kan du klargøre dine grøntsager: skyl og skær blomkål og peberfrugt ud i mindre stykker. Snit forårsløg
 5. Steg grøntsagerne i det her baconfedt til det falder let sammen
 6. I en skål røres æg, høvlet parmesan, fløde, salt og peber sammen
 7. Denne blanding kommes over de stegte grøntsager og der skrues ned for varmen, til svag-middel varme
 8. Giv det 5 minutters tid, mens du rører lidt rundt undervejs.
 9. Kom den kogte (og siede) spaghetti ned til saucen og vend rundt
 10. Top med ristede pinjekerner, den sprødstegte bacon og lidt hakket persille, giv det et drys salt, peber og parmesan og server.

Bedøm denne ret

carbonara

Små justeringer i din Carbonara

Jeg laver nærmest altid mad ud fra tøm-køleskabet-konceptet. Så jeg tømmer ofte grøntsagsskuffen og så finder jeg på noget ud fra indholdet her. Derfor vil jeg også meget gerne lægge op til at I bare kan skifte ud, så det passer til jeres indhold. Selvfølglig er der nogle ting, som er svære at undlade. Men ofte er der virkelig mange muligheder for at lave små justeringer, så du slipper for at handle.

F.eks. kan blomkål her skiftes ud med broccoli. Du kan tilføje squash (enten som små tern, eller som strimler – så det minder om spaghetti). Du kan bruge aubergine, gulerod og porre hvis du synes. Fløden kan erstattes af creme fine eller plantebaseret fløde. Forårsløg kan skiftes ud med almindelig løg eller skalotteløg. Spaghettien er der heller ikke så mange regler omkring, brug bare den slags du har lignede. En frisk spaghetti er også god. Som topping har jeg brugt bacon, pinjekerner og persille. Her kan man bruge chorizopølse, du kan undlade pinjekerner og du kan bruge andre slags friske krydderurter. Her er min udgave af carbonara, håber jeres bliver skøn også.

 

Grøn carbonara

Jeg har faktisk tidligere delt sådan en grøn carbonara, det er et gammelt indlæg. Billederne er også lidt derefter, men retten smager nu super godt. Den er med spinat og broccoli. Bacon er skiftet ud med kylling, spaghettien er kommet i selvskab med squash-spaghetti. Generelt har den fået mange ændringer og er stukket rimelig langt væk fra orignalen. Hvor denne her version er lidt mere som den klassiske carbonara. I kan jo prøve begge slags, og se hvilken I er mest til. Jeg tror jeg går med denne her.

 

Klassikere med et twist

Jeg elsker at tage de her klassikere ind og give dem et begge grøntsagsspark. Så her kan I lure på nogle af mine andre lidt grønnere udgaver af klassikere

 

spaghetti carbonara

carbonara

Instagram og min nyeste bog

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter. Jeg håber også meget I kunne have lyst til at lure med i min nyeste bog HVERDAGSMAD. Den kan man få fingrene i her.

Kommentarer

 1. God idé med pinjekerner. Fløden er dog ikke nødvendig og er ikke del af en autentisk carbonara. Cremetheden er skabt af primært pastavand, derefter æggeblommer og til sidst pecorino eller parmesanosten.

  Guancale, pancetta + gode æggeblommer og lidt æggehvide + pecorino eller parmesan + ru italiensk spaghetti + pastavand (aldrig si din pasta, hvis den skal bruges sammen med en sauce eller olie, det binder alle ingredienser sammen og tilfører smag og cremethed).
  Tag pastaen direkte fra gryden og op i panden. Tilsæt pastavand indtil den har den rigtige konsistens. Eksempelvis brugte jeg næsten 1 liter pastavand til carbonara til 8 personer.

  1. Hej. Tak for din kommentar. Man kan selvfølgelig bare udelade fløden, hvis man ikke er til dét. Jeg kan bedst lide den med et skvæt fløde 😉 Men så er der et godt fif til dem, som gerne vil undgå fløde i maden ☺️
   Kh Julie

  1. Ej hvor godt, tak for din kommentar 🙂 Jeg elsker også blomkål her i. Bruger blomkål i virkelig mange gryderetter faktisk, synes det passer super fint ind i mange retter 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret