Chicken tikka masala

Den bedste opskrift på indisk chicken tikka masala. Jeg er virkelig glad for denne ret og jeg synes opskriften er helt perfekt. Så jeg håber meget I har lyst til at prøve den af.

chicken tikka masala chicken tikka masala

Indisk chicken tikka masala

 

Okay her må jeg bare sige, wauw! Denne her indiske klassiker er jo intet mindre end helt forrygende og en kæmpe smagseksplosion. Jeg har sådan haft lyst til at kaste mig ud i det indiske køkken og teste en masse opskrifter her på det seneste. Jeg startede med en butter chicken (som jeg også deler snart), den var jeg også yderst begejstret over. Så søgte jeg lidt videre og besluttede så at prøve en chicken tikka masala af også, og om muligt elsker jeg denne her endnu mere. De minder meget om hinanden og til en start var jeg også lidt skeptisk, da jeg synes de lyder utrolig ens. Men der er alligevel noget over de her to indiske specialiteter som alligevel er ret forskelligt.

Denne her er sådan lige lidt mere intens og krydret, og jeg har virkelig glædet mig til at dele opskriften med jer. Jeg håber nemlig sådan at I vil være lige så vild med den som jeg.

Chicken tikka masala

Opskrift til 6-8

Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste, mange af tingene er krydderier – og mange af ingredienserne går igen i marinaden og i saucen.

Forberedelsestid

1,5 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Marinade

 • 150 g / 2 dl græsk yoghurt (jeg bruger den med 2 % fedt)
 • 1/3 tsk. chilipulver
 • 1 spsk. garam masala
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1/2 tsk. stødt nelliker
 • 3 fed hvidløg
 • 10 g frisk ingefær
 • 1 tsk. salt + peber
 • 600 g kyllingebryst

Sauce

 • 2 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning
 • 2 skalotteløg
 • 1 fed hvidløg
 • 10 g frisk ingefær
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. garam masala
 • 1 tsk. gurkemeje
 • 1/2 tsk. chilipulver
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 280 g tomatpuré
 • 1/2 liter fløde
 • 2 tsk. brun farin
 • smag til med salt og peber
 • Server med ris, friske krydderurter og evt. naanbrød

Sådan gør du

MARINADE:

 1. Start med at lave din marinade, ved at blande yoghurt, revet hvidløg, revet (og skrællet) frisk ingefær og krydderier i en skål.
 2. Klip eller skær kyllingen i mindre stykker og vend rundt i marinaden. Lad gerne denne marinade stå og trække i 60 minutter på køl – gerne længere tid
 3. Varm en dyb pande eller wok op og kom marinaden (med kyllingen) på. Lad det få lidt stegeskorpe på den ene side, og vend det så en omgang – så det får lidt stegeskorpe på den anden side. Giv det omkring 3 minutter på hver side, det skal ikke gennemsteges. Tag det af panden og læg det tilbage i skålen, mens saucen laves.

SAUCE:

 1. Gør nu klar til saucen, ved at hakke løg, presse hvidløg og rive lidt ekstra frisk ingefær.
 2. Hvis panden lige trænger til at blive tørret af efter marinaden, så tag lidt køkkenrulle og tør. Kom så olie og smør på panden og lad det smelte
 3. Kom ovenstående på og vend rundt, til løgene bliver bløde
 4. Kom så krydderierne ved og vend det rundt
 5. Kom tomatpuré ved og sæt på dette tidspunkt vand over i en gryde til ris
 6. Kom kyllingen tilbage i blandingen, og lad det simre i 5-10 minutter, kom ris i den anden gryde – så dette kan koge imens.
 7. Hæld fløden over din tikka masala og smag til med brun farin, salt og peber
 8. Server sammen med de kogte ris og lidt frisk koriander.

Bedøm denne ret

chicken tikka masala  chicken tikka masala

Chicken tikka masala med fløde

Min version af chicken tikka masala er med fløde og tomatpuré. Jeg har først lavet en yoghurt marinade, som kyllingen er vendt rundt i med masser af indiske varme krydderier. Den skal stå og trække, gerne i mindst en time. Så gå meget gerne i gang med retteni god tid. Hvis du vil gøre et større nummer ud af det, kan du imens det trækker – forberede naanbrød, en indisk salat og/ eller en raita også (som er en slags tzatziki med friske krydderurter og en smule stødt spidskommen).

 

Verdens bedste chicken tikka masala

Det er måske lidt store ord om sine egne kreationer, men altså – jeg må bare sige at jeg synes det smager så genialt. Jeg synes virkelig at vi snakker om en perfekt tikka masala her. Den er tilpas krydret og stærk, tilpas blød og cremet og tilpas mængde sauce mod mængden af kylling. Man kan sagtens bruge creme fraiche frem for fløde, sammen med vand. Jeg tænker også du kan skifte det ud med kokosmælk. Nu synes jeg bare denne udgave af retten ramte fuldstændig plet, så jeg vil nødigt skifte for meget ud i den.

 

Yoghurtmarinade til kylling

Jeg har lavet en marinade på græsk yoghurt (jeg bruger en med 2 % fedt) som jeg blander med lidt forskellige krydderier, frisk ingefær og hvidløg. Det lader jeg stå og trække i en times tid. I selve saucen kommer jeg ekstra af alle de her krydderier, hvidløg og ingefær – det gør at der både er pang på smagen omkring kødet og i selve saucen. Kyllingen bliver også enormt saftig på denne her måde.

 

Indiske krydderier

Af krydderier har jeg brugt stødt spidskommen, garam masala, gurkemeje, chilipulver, stødt koriander og nelliker, som jeg selv knuser. Egentlig er det her mit første forsøg med hjemmelavet chicken tikka masala, så jeg satsede lidt på mængden af krydderierne. Men mærkværdigt nok, blev det bare perfekt i første forsøg. Så næste gang jeg skal lave retten, vil jeg bruge præcis samme krydderier i præcis samme mængde.

 

Kan man komme mere grønt i

Ja du kan helt sikker spicy den op med lidt ekstra grøntsager, også uden det gør noget betydeligt for smag eller konsistens. Jeg vil bruge blomkål og peberfrugt hvis det var. Det kunne jeg sagtens finde på at komme i næste gang. Ellers kan du bage blomkål ved siden af i ovnen, som du serverer til. Eller bare en anden form for salat.

Jeg håber I kan bruge min chicken masala opskrift, – den kommer til at blive kreeret hjemme hos os igen og igen. Det her er en stor portion, så der er masser til de næste aftener. Ellers er den også super i fryseren, så har man rester til en anden god gang.

 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her

Kommentarer

 1. Synes det er svært at stege kød der er marineret på denne måde da det så bare står og koger uden at give stegeskorpe. Har du samme problem😊

  1. Hej Jannie. Kan godt følge hvad du mener. Prøv at kom godt med olie på panden, så det ikke brænder på – og skru så godt op for varmen og undlad at få alt marinaden med på panden, så det ikke blot står og simre. Sørg også for at vende lidt i det undervejs. Håber det kan hjælpe 🙂 kh Julie

 2. Vi får gæster på besøg, og jeg tænker at servere denne lækre ret for dem. Vi er enige om, at retten er glutenfri ikke? 🙋🏼‍♀️ Jeg bager selvfølgelig naan-brødene med glutenfri mel 😉

  1. Hej Anne. Beklager meget det sene svar, som jo nok er for sent nu.. Men jo, retten er glutenfri 🙂 god dag!

 3. Nu har jeg lige set din reel til denne opskrift, du skriver 280 g tomatpuré, hvilket lyder af meget (synes jeg), men det ligner også to forskellige slags tomat ting du kommer i retten…? 😅🤷🏼‍♀️

  1. Hej Linda. I reelen har jeg faktisk brugt tomatpassata, blot fordi jeg ikke havde mere tomatpuré. I Opskriften på bloggen har jeg kun brugt tomatpuré, som gør, at den bliver lidt mørkere og mere intens i smagen. Begge dele fungerer rigtig fint! Jeg har brugt 280 gram – men hvis ud synes det er for meget, kan du sagtens skrue ned for det 🙂 kh Julie

 4. Vi har lavet den mange gange nu og eeeelsker den!
  I aften skiftede vi kyllingen ud med blomkål og kikærter og et var også bare lækkert 🙂

 5. Har lige spist den og den smager himmelsk 🤩🤩 Brugte madlavningsfløde og tilføjede masser af stegte grøntsager.

 6. Kan man erstatte den græske yoghurt med skyr? Og fløden med kokosmælk eller evt en art madlavningsfløde?

 7. Kan det passe det både er marinaden og kylling der skal gennemsteges? Du har nemlig kun skrevet marinade.

 8. Kan det passe du mangler at skrive at det både er marinaden og kylling der lige skal gennemsteges? Du har nemlig kun skrevet marinade 🙈

Vis alle kommentarer (15)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret