Mad til studenterkørsel og studenterfest

Studentertiden er lige om hjørnet, og selvom det efterhånden er en del år siden, jeg selv rendte rundt med studenterhue og havde en fest, så husker jeg tydeligt, hvor magisk den tid var. Nu er jeg dog mere optaget af, hvordan man kan forkæle de kære studenter, der kommer helt trætte og småfulde hjem i haven på et kort stop, inden de skal videre på studenterkørselsruten. Og ligeledes af selve studenterfesten, hvor der måske er indbudt både familie og venner – hvad kan man servere for gæsterne i forhåbentlig dejligt vejr i haven? Her kommer nogle bud på mad til studenterkørsel og studenterfest.

Mad til studenterkørsel og studenterfest

Mad til studenterkørslen

 

De er der kun lige en halv times tid, inden de skal videre. De har været i gang hele dagen – sikkert flere dage i træk. De er mætte og småfulde og har måske mest bare lyst til en hurtig hapser, der kan kastes ned uden bestik. Enten saltet og snasket – eller sød og kold. Eller noget frisk i form af bær, frugt eller lemonade. Sådan husker jeg det i hvert fald. Her er lidt overordnede idéer:

Her kommer nogle få udvalgte fra både det salte og det søde køkken. Man kunne jo for eksempel vælge én ting fra hver af ovenstående “kategorier”.

 

Nachos med kylling

Mad til studenterkørsel og studenterfest: Nachos med kylling

Nachos med kylling er deluxe-udgaven af nachos, som også mætter lidt mere end udgaven kun med chips og ost. Lav sådan nogle fade og stil frem til de sultne studenter. Så kan de lave sig en lille platte og smide sig et sted i skyggen.

 

Joe and the juice-sandwich

Mad til studenterkørsel og studenterfest: Joe and the juice-sandwich

Så hvad med at lave nogle små sandwiches? For eksempel de her lidt Joe and the juice-lignende sandwich med tomat og mozzarella, avocado og pesto. Eventuelt du kan lave nogen med kylling også.

 

Opskrift på de bedste pizzasnegle

De bedste pizzasnegle

Det kunne også være en ordentlig portion pizzasnegle. De kan opbevares i fryseren nogle uger inden, og altså laves i god tid. Så skal de bare lige i ovnen op til at studenterne ankommer. Og de kan jo få resterne med inden de kører videre. Det er da en god snack, man lige kan hive frem, når sulten akut melder sig i løbet af sådan en festlig dag.

 

Hjemmelavet is med dumle og knas

Is med dumle og knas

Salt er godt, men noget sødt taler da også lige til de glade studenter. Og hvis det er en varm sommerdag, de kører rundt, så tror jeg en omgang hjemmelavet is med dumle og knas vil gå rent ind. Den er lavet på kondenseret mælk, fløde og vanilje. Du behøver ikke ismaskine. Isen kan jo laves i god tid forvejen og stå og hygge sig i fryseren. Og så køber du bare en bunke isvafler i supermarkedet og lader studenterne lave deres egen is. Mums!

 

Mad til studenterfesten

Til en god studenterfest hører sig en dejlig buffet med blandet godt. Hvis du spørger mig i hvert fald. Jeg ville tænke I noget der dels er let at gå til, men i særdeleshed noget, der er let at lave til mange. Jeg ville nok servere to-tre-fire salater. En med pasta, en med kartoffel, en grøn salat med frugt og så en tomatsalat. Dertil kyllingespyd, frikadeller og noget brød. Og så en dip. Altså mums!

 

Pastasalat med karrydressing og bacon

Mad til studenterfest: pastasalat med karrydressing og bacon

Denne her kombi sidder bare lige i skabet. Det er en klassisk pastasalat med karrydressing, som både børn og voksne elsker og det er vores yndlingsversion her hjemme. Du kan eventuelt lave den uden kylling og bare med bacon.

 

Vandmelonsalat med feta og jordbær

vandmelonsalat med feta

Da studentertiden jo er om sommeren er det netop her vandmelonerne er gode – og så er det altså med at gribe muligheden for at bikse en frisk vandmelonsalat sammen. Prøv den her vandmelonsalat med feta og jordbær. Så lækker og indbydende.

Derudover ville jeg lave den her klassiske kartoffelsalat og så en tomatsalat med nektarin. Og her ville jeg skifte feta ud med burrata for at få lidt andet ost, nu der er brugt feta i vandmelonsalaten.

 

Kyllingespyd med chilimayo

kyllingespyd med chilimayo

Som den ene af to slags kød ville jeg lave kyllingespyd med chilimayo. Det er krydrede kyllingestykker på spyd, smurt med en hjemmelavet chilimayo og toppet med frisk basilikum.

Derudover ville jeg lave frikadeller. Helt klassisk, men også bare noget de fleste kan lide. Og så mangler vi bare noget brød og dip. Hvad med et hvidløgsbrød med ost og en haydari. Så er der vist noget for enhver smag.

Det er i hvert fald mit bud på en buffet, der kan serveres til sommerens studenterfester.

Jeg håber, I kan bruge indlægget her som inspiration til mad til studenterkørsel og studenterfest.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret