Kartoffelsalat – opskrift på grøn kartoffelsalat

Kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til frikadeller, hakkebøffer, karbonader, farsbrød og alt muligt andet godt. En kold kartoffelsalat smager så skønt og er super nem at lave. Jeg kommer altid godt med grøntsager i min, da jeg synes det smager rigtig godt, giver en god mæthed og fylde og så komplimenter det de kogte bløde kartofler.

Jeg håber I kan bruge min kartoffelsalat opskrift, her er nok til 4, hvis den blot er tilbehør til maden.

kartoffelsalat med frisk dild
Kartoffelsalat med cremet dressing og godt med grøntsager.

kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15-20 minutter (+ 30 minutter hviletid)

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

 • 600 g kartofler (gerne økologiske, så de ikke behøver at blive skrællet)
 • 100 g ruccola eller anden type salatblade
 • 150 g grønne asparges
 • 150 g edamammebønner (jeg brugte dem som er pillet, på frost)
 • 1/4 rødløg
 • 1 håndfuld frisk dild

Dressing

 • 1 dl cremefraiche 18 %
 • 2 spsk. mayo
 • 1 lille tsk. dijonsennep
 • 2 tsk. æbleeddike eller citronsaft
 • 1 lille tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Skyl kartoflerne (jeg skræller dem ikke, da de er økologiske) og skær dem i lidt mindre tern. Kog i saltet vand i 15-20 minutter til de er møre
 2. Vend imens dressingen sammen i en skål
 3. Skyl ruccola og grønne asparges
 4. Skær asparges i mindre bidder og hak rødløg og dild fint
 5. Hæld edamammebønnerne i en skål og kom kogende vand over så de tør op, hæld vandet fra
 6. Når kartoflerne er kogte, skylles de i koldt vand. Lad dem køle af inden du blander det hele
 7. Når kartoflerne er kolde, blandes de sammen med dressing og grøntsager.

Bedøm denne ret

Opskrift kartoffelsalat

Kartoffelsalat er jo den ultimative sommersalat (lige sammen med en lækker tomatsalat og en lige så lækker vandmelonsalat). Jeg elsker denne her fyldige og mættende salat, ikke kun om sommeren, men hele året rundt. Her kommer lidt serveringsforslag, varianter af klassikeren og idéer til lignende fyldige salater.

 

Kartoffelsalat med grøntsager

Her er et bud på den bedste kartoffelsalat, en lidt anderledes version af klassisk gammeldags kartoffelsalat. Efter min mening er denne her grønne udgave langt bedre. Mads mener ikke man kan kalde den for en kartoffelsalat, sikkert fordi der er sneget sig en enkelt grøntsag eller to ind i salaten. Men altså det er en salat, der er kartofler i, så her på stedet bliver den kaldt en kartoffelsalat og den er simpelthen så lækker.

 

Dressing til kartoffelsalat

Ud over en masse kartofler og grøntsager, skal der selvfølgelig en dressing til. Jeg har lavet mig en klassisk cremefraichedressing med en fed cremefraiche, lidt mayo, et nip salt, sukker og sennep. Desuden kommer jeg lidt syre i, enten i form af eddike eller citronsaft. Du kan også sagtens komme et skvat karry i din dressing eller purløg.

 

Serveringsidéer

Hvad spiser man til kartoffelsalat? Der er virkelig meget som passer rigtig godt med kartoffelsalat. Jeg kommer med lidt forslag her:

 

Hvordan laver man kartoffelsalat?

Det her er en opskrift på en meget nem kartoffelsalat. Du skal blot koge kartofler, røre en dressing sammen, klargøre en smule grøntsager og så vende det hele sammen. Der er lige lidt kogetid på kartoflerne samt lidt ventetid – for at de bliver kolde, så de ikke smuldrer. Men der er til gengæld ikke meget arbejdstid i denne opskrift

 

Hvor meget kartoffelsalat pr person?

Jeg har vurderet denne opskrift til 4 personer, hvis det er som tilbehør. Så hvis du får en form for kød, f.eks. frikadeller og måske en skive rugbrød eller let salat til, som f.eks. en tomatsalat eller gnavegrønt – så synes jeg de her 4 personer rækker ganske godt. Hvis den skal være på en buffet, synes jeg godt du kan regne med 6 personer i sådan en skål her, da folk som regel tager en lille smule af hver skål.

 

Perfekt til buffet og mange mennesker

Apropos buffet, så er en hjemmelavet kartoffelsalat jo genial til mange mennesker. Det er både ret billigt at lave, og så er det nemt at lave til mange mennesker. Om man koger et halvt eller et helt kg kartofler gør jo ikke den store forskel. Slet ikke hvis man undlader at skrælle dem. Hvis du mangler andre idéer til sådan en buffet, kommer jeg med lidt her:

 

bedste kartoffelsalat

Holdbarhed

Den kan sagtens holde nogle dage i køleskabet. Jeg synes godt kartoflerne kan trække denne her dressing lidt til sig, så den bliver mere tør af at stå. Men hvis det er tilfældet, kan du blot komme en skefuld cremefraiche ekstra i inden servering. Ellers er den super fin både dagen og 2 dage efter den er lavet. Pynt den evt. med lidt frisk purløg eller dild dagen efter.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for flere opskrifter og mad inspiration

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret