Ingefærshot med citron og honning

Ingefærshot med citron og honning. I indlægget her kommer jeg med to bud på lækre ingefærshots. Den ene smager langt bedst (synes jeg), den er sød, syrlig og også lidt stærk. Den minder mest af alt om de her ingefærshot man får på café, I ved – dem man kunne drikke en hel kande af. Dog indeholder den version også en del mere honning. Den anden version er virkelig nem og hurtig. Her skal du hverken skrælle, skære eller koge. Her er heller ingen ventid – så den vil jeg lave hvis jeg er lidt doven og mest af alt har brug for noget hurtigt, der er godt stærkt. Du kan jo lave begge varianter og selv vurdere hvilken du er mest til. Jeg har fremhævet det første og søde ingefærshot i opskriften her. Det smager SÅ godt.

Ingefærshot med citron

Ingefærshot med citron og honning

 

Her deler jeg min bedste opskrift på ingefærshot. Jeg er faktisk ret vild med de her shots og ingefær generelt, selvom det er en smule krads – det er bare så lækkert lige at rense igennem. Især de ingefærshots man får på caféer, de smager så godt – sådan rigtig søde. Sådan en opskrift har jeg længe haft lyst til at udvikle, og nu er den her. Helt perfekt sødt, stærkt og syrligt. Håber I kan bruge opskriften på vitterligt verdens bedste ingefærshot.

Ingefærshot - smager som dem man får på café

Opskrift til 15 shots

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 200 g ingefær
 • 8 dl vand
 • 1 citron
 • 50 g honning

Sådan gør du

 1. Skræl ingefær og skær det i mindre stykker
 2. Kom dem i en gryde sammen med vand, kom låg på og skru op for varmen, så det småkoger
 3. Efter 20 minutter sies det
 4. Kom så citronsaft og honning ved, rør det rundt
 5. Lad det køle lidt ned og hæld så på en kande – som stilles i køleskabet. Nyd dem iskolde.

Bedøm denne ret

Nem ingefærshot

Jeg har været lidt på google og tjekket en masse forskellige opskrifter på ingefær shot ud, og jeg kan se at det nemt kan blive ret besværligt. Man skal ofte skrælle ingefær, koge det, si det, og så vente en masse timer på at det trækker og sætter sig. Jeg havde jo ligesom lyst til ingefærshot her og nu. Så derfor blev min metode noget nemmere og hurtigere. Om det er den rigtig, det ved jeg ikke. Men den er hurtig. På 10 minutter max, havde jeg en helt kande friskpresset hjemmelavet ingefærsaft eller ingefærshots som det nok mere skal bruges til. Det eneste jeg brugte var min blender og en si.

Her kommer den hurtige opskrift på meget nemme ingefærshots

 • 250 g ingefær (økologisk, da skrællen skal blendes med)
 • 8 dl vand
 • 2 citroner
 • 100 g honning

 

 1. Skær ingefær i mindre stykker og kom det i en blender med vand (du behøver ikke skrælle det, hvis det er økologisk)
 2. Blend det
 3. Hæld det igennem en si ned i en skål, og pres saften fra pulpen med, kasser pulpen
 4. Tilføj citronsaft og honning og rør det sammen. Du kan evt. give det en tur med i blenderen, for at få det blandet helt.

 

Verdens bedste ingefærshot

Som nævnt oppe i starten af indlægget, har jeg jo lavet to varianter. Den hurtige, og så den virkelig geniale velsmagende variant. Det er sødt, det er godt syrligt og så er det selvfølgelig stadig stærkt og lidt krads – som ingefærshot skal være.

 

Hvordan laver man ingefærshot

Det kan laves på forskellige måde. Enten kan du skrælle ingefæren og skære det i mindre stykker. Kom det i en gryde med rigeligt vand, låg på og så lad det småkoge i 20 minutter. Derefter sier du det og blander citronsaft og honning i. Stil det på køl.

Ellers kan du i stedet komme dit ingefær direkte ned i en blender sammen med vand, blend det og si det. Kom så citronsaft og honning ned til dette og stil igen på køl. Den sidste metode er klart den hurtigste, men kræver så også en blender. I den første udgave bliver din ingefær kasseret efter den er kogt, hvor du i min får meget mere ingefær med i nummer 2 version – da det hele bruges.

 

Variationer til smagen

 • Brug gerne en masse citronsaft i dine ingefærshots, det giver et lækkert syrligt touch.
 • Brug evt. appelsinsaft også, det gør også kun smagen endnu bedre
 • Kom evt. frisk gurkemeje i også, det er super helse sundt og godt for immunforsvaret
 • Kom rødbedesaft ved, så man får de her smukke pinke rødbede-ingefær shots.
 • Kom chlorella eller spirulina i og tilføj evt. også æblesaft for at gøre det lidt sødere. Disse alger indeholder en masse proteiner, mineraler, vitaminer og omega 3 fedtsyrer, og er derfor også virkelig helseagtige.

Ingefærshot

Hvorfor er ingefær sundt?

Ingefær er antiinflammatorisk og derfor super godt til at bekæmpe betændelsestilstande. Ingefær styrker immunforsvaret og det kan også afhjælpe kvalme. Det giver en dejlig varme til maven, som kan være gavnlig hvis man f.eks. har spist en del koldt i løbet af dagen. Så er det godt for maven at blive varmet lidt op. Så er det rigt på en masse vitaminer og mineraler, som f.eks. kalium der øger blodtilførslen til huden.

 

Skal citronerne være økologiske?

Gerne, men det er ikke et must. Jeg bruger kun saften til denne opskrift. Brugte jeg også skrællen, vil jeg til en hver tid altid bruge økologiske eller i hvert fald ikke sprøjtede og overfladebehandlede.

 

Kan man bruge de her ingefærshots i ingefær te?

Ja du kan sagtens hælde lidt af det her ingefærshot i et glas og komme kogende vand ved. Så får du en lækker citron- ingefær te. Ellers kan du skære lidt skiver af en frisk ingefær og kom det i et glas med skiver af økologisk citron (her bruger du jo skrællen). Top igen med kogende vand.

 

Kan man erstatte honning med sukker?

Det kan man sagtens ja. Sukker er et fint alternativ til honningen, det er billigere og ofte lige det man har liggende og så bruger du det bare. Honning eller agavesirup er i min verden lige lidt mere luksus og giver en anden form for sødme, så jeg elsker.

 

Få flere opskrifter på andre drikkevarer

Se også min grønne smoothie, min iskaffe (nærmere end iceblend) og en havtornssmoothie hvis du mangler inspiration til noget der kan drikkes.

 

Få flere opskrifter der indeholder ingefær

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter.

Kommentarer

 1. Behøver man at skræller ingefæren når det koges hvis det er økologisk?
  Tror jeg vil prøve at koge citronskal med for at se om det ikke kan tilføje en lækker citrus smag oveni citron saften.
  Tak for gode opskrifter.
  Dbh. Emilie

  1. Nej det gør du faktisk ikke. Det er jeg også begyndt at droppe, så det kan man sagtens 🙂 Lyder lækkert med citronskallen ja

 2. Hej Julie ..Kan du anbefale et godt sted og købe chlorella og spirulina , hvor det ikke er heeelt vildt dyrt.???

  1. Hej Maria. Åh gid jeg lige havde et godt svar. Nej desværre, jeg kender ikke rigtig nogle super billige steder.

 3. Hej Julie. ☺️

  Jeg er lige igang med at prøve den øverste opskrift (café-opskriften). Synes dog, at min ser meget vandet ud i forhold til den du har på billedet. Skal man blende ingefæren, som man har siet fra, eller hvordan? 🤔

  1. Den jeg har på billedet er også den hvor det er blendet med – derfor er farven meget mere koncentreret. Nej i denne her udgave skal det blot kaseret, efter det har været kogt 🙂 Min er heller ikke lige så koncentreret i farven, når jeg laver “café-udgaven” 🙂

 4. Jeg elsker at koge blåbær med ingefæren i “café-opskriften” – synes det smager SÅ godt ❤️

  1. Ikke særlig meget, det er ret krads i smagen. Hvis det f.eks. skal i en smoothies, som gerne må smage godt 😉 så vil jeg bruge 1/2 tsk. ish..

  1. Vores stod 6 dages tid i køleskabet 🙂 Jeg vil selv smide det ud efter en uge, hvis man ikke drikker det inden 🙂

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret