Fetadip med hvidløgsbagte tomater

Fetadip med citron og græsk yoghurt. På toppen er der hvidløgsbagte tomater og peberfrugter. Det her smager så godt og er vildt nemt.

fetadip

Fetadip

 

Jeg har set de her fetadip figurere rundt ore på pinterest blandt udenlandske madbloggere. Her i landet så jeg Frederikke Waerens lave en lækker udgave med netop bagte tomater på toppen, så jeg har ladet mig inspirere lidt rundt omkring, for at komme frem til min egen udgave af en fetacreme. Det er super simpelt og smager så godt! Man kan sagtens servere med en masse andet eller variere dippen lidt, se forslag herunder. Jeg har bagt lidt peberfrugter, hvidløg og cherrytomater i ovnen, som kommes over – så kan man lige fiske både dip og grøntsager op med sin tortillas chips

Fetadip + hvidløgsbagte tomater og peberfrugter

Opskrift til 4-6 personer

Denne fetadip med bagte grøntsager rækker til 6 personer, hvis det serveres sammen med lidt andet. F.eks. kyllingefrikadeller, ovnbagte kartofler og en græsk salat. Opskrifterne er linket til nedenfor.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

Fetadip

 • 150 g fetaost (jeg bruger blok feta / Puck ost)
 • 1 (lille) dl græsk yoghurt eller cremefraiche
 • 2 spsk. citronsaft eller limesaft
 • 2 spsk. balsamico
 • evt. lidt sødende: honning eller sukker
 • evt. et lille nip Cayennepulver

Bagte grøntsager

 • 1 rød peberfrugt
 • 1 bakke cherrytomater
 • 2 fed hvidløg
 • 3 spsk. olie (jeg bruger olivenolie)
 • salt + peber
 • evt. lidt frisk timian

Sådan gør du

 1. Start med at lave de bagte grøntsager ved at tænde ovnen på 180 grader varmluft
 2. Skyl tomater og peberfrugter, halver tomaterne og skær peberfrugterne i mindre stykker. Kom begge i et ovnfast fad sammen med grofthakket hvidløg.
 3. Hæld lidt olie over og drys med salt og peber. Bag i ovnen i 10 minutters tid.
 4. Imens kan du blande fetadippen. Jeg moser fetaosten med en gaffel og kommer resterende ved og rører rundt. Smag til med ekstra salt, peber, sødende eller syre (citronsaft)
 5. Smør cremen ud på et fad.
 6. Dræn det meste af væsken fra de bagte tomater og kom dem ellers over fetadippen. Pynt med friske krydderurter, f.eks. timian.

Bedøm denne ret

Hvad andet end tortillas chips?

Jeg har valgt tortillas chips, fordi det er super nemt. Klip en tortillas pandekager op i mindre stykker. Læg dem på en bageplade, hæld lidt olie over og drys med flagesalt. Ind i ovnen med dem i 10 minutter og bum, sprøde hjemmelavede chips (som måske er en anelse sundere end købe-chips). Ellers kunne du servere knækbrød her til, gerne noget hjemmebagt. Eller gulerods-, agurke-, bladselleri- eller peberfrugtstave.

 

Hvilke grøntsager kan bages her til?

Jeg har bagt peberfrugt, cherrytomater og hvidløg. Men du kan også bage squash eller aubergine og toppe det med dette. Eller bagte gulerødder, lidt som serveret her, det elsker jeg virkelig også.

 

Hvad kan jeg ellers servere til denne fetadip?

Græske kyllingespyd, tyrkisk køfte eller sprøde kyllingenuggets. Ellers ovnbagte kartofler og en omgang salat, måske en græsk salat. I denne græske salat har jeg faktisk også serveret tortillaschips til.

fetadip

Andre lækre dips

 

Instagram, min Facebookside og mine nyhedsbreve

Du er altid velkommen til også at følge med på min Instagramprofil, her viser jeg et udpluk af opskrifter frem, jeg deler også en masse træningsinspiration og viser glimt fra vores nybyg projekt. Jeg har lavet nogle kategorier / højdepunkter, hvor man kan få inspiration til madpakken, til børnevenlig mad, til glutenfri bagning, madplaner og meget mere. Jeg håber I har lyst til at følge med der ovre.

Ellers er der min facebookside fuld af inspiration til grønne, nemme, børnevenlige hverdagsretter. Det sidste jeg lige vil slå et slag for, er mine nyhedsbreve (det er helt gratis at tilmelde sig disse). Her får du tilsendt mine madplaner til din email hver fredag. Jeg forsøger altid at lave mine madplaner nemme og overskuelige, med råvarer som alle kan købes i Netto eller lignende. Jeg tænker madspild ind i dem, så råvarer og retter genbruges. Jeg forsøger at gøre retterne dejlig grønne og også børnevenlige.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret