Haydari, den bedste bagte peberfrugtcreme

Haydari er min yndlingsdip. Det her er den allerbedste dyppelse man kan servere for mig. Bagte peberfrugter, feta og hvidløg. Ejmen hvilken kombi. Den tyrkiske dyppelse er perfekt til både brød, knækbrød, chips og grøntsagsstave. Hvis Ikke I allerede har prøvet haydari før, så er det nu du skal slå til.

Haydari
Haydari er en tyrkisk peberfrugtdip med hvidløg og feta. Den smager hammergodt og er nem at lave

 

Haydari med bagte peberfrugter, feta og hvidløg!

 

Haydari er bare.. Uhm.. Nok min ultimative yndlingsdip over dem alle. Hver gang jeg skal holde noget hvor der skal være lidt nipsemad eller tapas, kommer der haydari på bordet. Det gælder både vores barnedåb, min fødselsdag eller når der skal vælges pita hos Streetfood. Der er det 100 % sikkert man kan finde denne dip i min. Jeg elsker denne her bagte peberfrugtcreme eller tyrkiske fetadip som det også er. Den er helt tilpas krydret, sød, fed og frisk. I sådan en peberfrugtcreme har man bagte peberfrugter (jeg er sikker på du også kan stege dem på en pande). så er der feta, hvidløg, citron, cayennepeber (eller chili) og frisk persille. Det er der i hvert fald i min version af en hjemmelavet haydari.

 

Opskrift på den bedste peberfrugtdip

Haydari

Opskrift til 4-6 personer

Min yndlings dip med bagte peberfrugter, feta og hvidløg

Forberedelsestid

5 min

Tilberedelsestid

10 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

 • 2 peberfrugter + lidt olie (jeg brugte røde)
 • 200 g fetaost eller salatost (jeg brugte puck ost)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 nip cayennepeber
 • evt. lidt frisk persille

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den blot i store stykker, kom dem på en bageplade og hæld en lille smule olie ud over dem. Bag dem i 10-15 minutters tid i ovnen til de tager lidt farve
 3. Imens de er i ovnen, kommer du resterende ingredienser i en blender
 4. Kom nu de bagte peberfrugter ved og blend det hele til en cremet dip

Bedøm denne ret

Haydari

Haydari som en del af mellemøstlig menu

Billedet her er fra min fødselsdag, hvor vi kørte mellemøstlig tema. Her spiste vi den til falafler, kebabspyd, salater osv. Men den er virkelig også god i f.eks. pitabrød eller bare som dyppelse til grøntsagsstave. Mængden rækker til denne skål fuld – her er rigeligt til et tapasbord til 8 mand. På billederne ses de andre sager fra den mellemøstlige aften. Her er både en marrokansk gulerodssalat, oliven, en klassisk hummus, bagte auberginer med tahindressing, grønne falafler og lækre (købte) brød som jo er helt perfekte til at dyppe i haydari. Hvis du ønsker nogle hjemelavede brød, kan man også sagtens lave sådanne. Jeg har f.eks. en opskrift på naanbrød her.

 

En anden form for peberfrugtcreme, uden feta

Du kan også lave en peberfrugtcreme uden feta, men til gengæld med lidt yoghurt i, gerne cremefraiche. Den smager også helt vildt godt og er også meget anbefalelsesværdigt.

 

Er det nemt at lave haydari?

Det er meget nemt. Man bager først peberfrugterne i ovnen eller steger dem på en pande, meget gerne en meget varm grillpande. Hvis det skal være helt rigtigt, så skal de have så meget at de bliver helt brændte og så piller man derefter det her peberfrugtskin af. Men du kan altså sagtens bage dem en lille smule kortere tid, så de ikke bliver sorte og så bare bruge det hele fra peberfrugten. Ned med peberfrugten i en blender sammen med feta, hvidløg, evt. persille og citronsaft og også et lille nip chili. Jeg bruger også nogle gange en sjus balsamico, det smager skønt synes jeg. Persillen kan også hakkes, frem for at blive blendet ud.

 

Flere opskrifter på hjemmelavet dip

Hvis du skal bruge flere opskrifter på lækre dip og dyppelser, så har jeg en række her:

 

Hvor længe kan haydari holde sig?

Denne dip holder sig i 3-4 dage i køleskabet. Den smager lige så godt nogle dage efter. Dog skal man være opmærksom på, at jo længere tid den står og trækker, jo stærkere bliver den. Hvidløg smager nemlig af endnu mere dagen efter.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg også deler en masse opskrifter og nem mad-inspiration.

Kommentarer

 1. Jeg har forsøgt at lave din haydari et par gange nu. Den smager fantastisk! Men den er virkelig flydende og mere en dressing. Jeg har forsøgt at afkøle peberfrugterne helt inden jeg blender det, men det hjælper ikke. Hvad pokker han jeg gøre forkert? Din ser mere “fast” ud.

  1. Hej Lisbeth. Det kan være når man blender yoghurten, at den bliver lidt tynd i det. Du kan evt. blende det uden yoghurt, og så blande det sammen med det efterfølgende. Håber det kunne fungere 😀

  1. Hej Wickie. Det tror jeg ikke, jeg ville ikke gøre det. Ved ikke helt hvordan den arter sig, når den kommer op igen 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret