Blomkålssalat med æble og nødder

Blomkålssalat vendt i cremefraichedressing, med sprøde æbler og nødder. En mættende, cremet og alligevel sprød blomkålssalat som er det perfekte tilbehør til rigtig mange retter. Denne blomkålssalat er simpelthen så nem og den smager bare virkelig godt.

blomkålssalat
Blomkålssalat vendt i en cremefraichedressing, toppet med sprøde friske æbler, persille og nødder

 

Blomkålssalat med få ingredienser som er cremet og mættende

 

Blomkålssalat er favorit herhjemme, da den mætter rigtig godt. Blomkål er vildt sundt, da det indeholder en masse fibre og holder blodsukkeret stabilt. Der er få kalorier i, samtidig med at det mætter. Rå blomkål kan være en smule hårdt for maven at fordøje, så du kunne evt. give det en hurtig tur på panden, i ovnen eller under lidt kogende vand.

Jeg elsker personligt smagen af blomkål, især når det er vendt i en skøn dressing. Eller hvis det er bagt eller stegt. Gerne i masser af olie og med et godt drys flagesalt over. Jeg har også en del andre salater herinde med blomkål, da det er en råvarer jeg bruger ofte. Faktisk har vi altid blomkål her hjemme i køleskabet. Så her er en idé til hvordan man kan få det brugt.

Egentlig er den denne her blomkålssalat ganske simpel og uden særlig mange ingredienser, men nogle gange er det altså også det som hitter mest. Selve salaten består egentlig kun af 2 ingredienser, men det vendes i en lækker dressing og toppes med lidt friske krydderurter og nødder.

Blomkålssalat

Opskrift til 2-3 personer

Denne her blomkålssalat er super nem, mættende, cremet og alligevel sprød. Den er en af mine personlige favoritter. Håber også I kan lide den.

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 150 g blomkål
 • 1 æble
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 nip salt
 • 1 stor tsk. sennep
 • 100 g skyr eller cremefraice
 • frisk persille
 • nødder og/ eller kerner til toppen (jeg brugte mandler, pecannødder og græskarkerner)

Sådan gør du

Hak blomkålet i bitte små fine buketter, eller i hvert fald så fint som du nu ønsker det

Hak æblet i mindre tern

Vend begge dele rundt i dressingen, som laves ved at blande citronsaft, salt, sennep og skyr

Rist lidt nødder og kerner af på en tør pande

Top salaten med frisk persille og de ristede nødder og kerner.

Bedøm denne ret

blomkålssalat

Hvad kan jeg servere til min blomkålssalat?

Opskriften rækker til 3 personer til en frokost, hvor der evt. spises lidt kylling eller fisk til. Jeg håber I har lyst til at give denne blomkålssalat et forsøg, jeg lover en salat som er både snasket, sprød, frisk, syrlig og cremet på en gang.

Psst hvis du mangler en idé til noget kylling man kunne servere til denne blomkålssalat, vil jeg tippe dig om verdens bedste kyllingenuggets. Hvis du mangler en opskrift på noget fisk som ville passe perfekt her til, vi jeg anbefale de her laksesteak med soltørret tomat og persille tapenade.

 

Kan jeg spise salaten dagen efter?

Salaten kan sagtens gemmes og spises dagen efter. Jeg ville blot komme lidt nye nødder og kerner hen over, for at bevare sprødheden. Den kan også sagtens pakkes ned i en bøtte og tages med som madpakke på arbejde dagen efter. Her kan du jo pakke nødderne i en lille bøtte ved siden af, og blot samle salaten på arbejdet.

 

Lidt forslag til alternativer og erstatninger

Du kan sagtens ændre lidt i opskriften her på blomkålssalat. F.eks. kunne man supplere med lidt syrlige friske granatæblekerner eller søde vindruer. Du kunne også tilføje bladselleri, hvis du er til det. Dressingen kan laves på græsk yoghurt, cremefraiche eller skyr – alt efter hvad man er til. Persille kan skiftes ud med andre friske krydderurter og nødder og kerner kan justeres efter smag og det du lige har på lager.

 

En anden opskrift på blomkålssalat

blomkålssalat

Jeg har også delt en anden opskrift herinde på en blomkålssalat. Men hvor den er en smule anderledes. Den får I også lige her. Her er der nemlig radiser, bladselleri, granatæblekerner og almindelig æble i. Dressingen er også en cremefraiche dressing, med et pift af sennep, eddike og citron. I er velkomne til at prøve begge opskrifter. Så kan vi lige hvilken I er mest til. Jeg tror min favorit er den opskrift jeg oprindelig deler i indlægget her.

 • 1/2 blomkålshoved
 • 1 æble
 • 5-6 radiser
 • 1 stængel bladselleri
 • 1/2 granatæble
 • 1/2 skalotteløg (et helt, hvis de er små)
 • en god håndfuld persille

Dressing:

 • 1 lille dl creme fraiche
 • 1 spsk. lime – eller citronsaft
 • 1 lille tsk. sennep
 • 1 spsk. æbleeddike
 • salt og peber

 

 1. Skær blomkålen ud i små buketter og kom dem i en skål
 2. Skær æble, radiser, bladselleri, løg og persille ud i mindre stykker og tern, og kom dem ved salaten
 3. Tag kernerne ud af granatæblet og kom ved
 4. Bland dressingen sammen og vend det hele rundt her i. (Du kan evt lade nogle af grøntsagerne være, uden at vende dem i dressingen og så toppe salaten med disse – lot for udseendets skyld)

 

Instagram:

Følg meget gerne med ovre på min Instagramprofil for flere opskrifter og madinspiration.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret