Salat med broccoli, bønner og sprød chorizo

salat med broccoli

Salat med broccoli, bønner, en lækker cremefraiche senneps dressing og sprødstegt chorizopølse

 

Salat med broccoli lyder måske lige umiddelbart lidt for sundt. Broccoli er i hvert fald sådan en råvare der bare er super super helseagtig og som de fleste måske finder en anelse kedeligt.

Men helt ærligt, en salat med broccoli, bønner og rødløg. Vendt i en lækker cremet dressing af cremefraiche og sennep, og så er herligheden toppet med sprødstegt chorizopølse. Lyder det ikke som en helt glimrende kombi? Jeg var i hvert fald selv ganske godt tilfreds med frokosten forleden.

Salaten mætter rigtig godt, den er virkelig hurtig og nem. Den består af ganske få ingredienser og passer perfekt med langt det meste aftensmad. Salaten er også glimrende som en frokost, f.eks. til at tage med i madpakken. Du kunne jo f.eks. pakke dressingen ned i en lille bøtte og tage med ved siden af. På den måde er salaten helt frisk når den skal spises.

Salat med broccoli

Opskrift til 2 personer

Salat med broccoli, bønner og rødløg. Vendt i en lækker cremet dressing af cremefraiche og sennep, og så er herligheden toppet med sprødstegt chorizopølse.

Forberedelsestid

15 min

Samlet tid

15 min

Ingredienser

 • 150 g grønne bønner (fra frost)
 • 150 g broccoli
 • 1/2 rødløg
 • 50 g chorizopølse
 • 2 spsk. solsikkekerner

Dressing

 • 2 spsk. mayo
 • 4 spsk. cremefraiche (18 %)
 • 1 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 spsk. honning

Sådan gør du

 1. Kom bønner og broccoli i en skål og hæld kogende vand over. Lad det ligge kun 1 enkelt minut og hæld så vandet helt fra. Det må gerne have masser af bid efter min smag
 2. Hak rødløget fint og kom i skålen
 3. Lav dressingen ved at blande de 5 ingredienser sammen og vend det rundt i skålen
 4. Fjern skindet fra chorizopølsen, skær den i mindre stykker og svits det godt af på panden. Du kan evt. komme det i en minihakker for at få det til at blive helt finthakket – hæld det over salaten (minus alt det stegefedt det har afgivet)
 5. Top med solsikkekerner

Bedøm denne ret

Denne salat med broccoli er også super god, da den indeholder lidt af det hele. Noget der er sundt og mætter (broccoli og bønner). Noget der er sprødt og fed (chorizopølse). Noget der er cremet og snasket (dressingen) og noget der er friskt eller lidt stærkt (rødløg). Den er også både lidt sød og lidt salt på en gang.

Jeg håber meget I har fået lyst til at prøve min opskrift af på en skøn salat med broccoli og andre gode sager.

 

Server salaten sammen med

Her var nok til 2 som en frokost eller som et tilbehør til aftensmaden. Server den f.eks. sammen med de her kyllingenuggets eller de her sprøde skønne falafler.

 

Vild med snaskede salater som denne salat med broccoli?

Hvis du er til denne her slags salater, hvor de er vendt i en cremefraiche kind of dressing. Så vil du helt sikkert synes om denne blomkålssalat med æble og nødder eller hvad med en helt klassisk broccolisalat. Håber du kan finde lidt inspiration blandt disse eller generelt i mit salat-arkiv.

salat med broccoli

salat med broccoli

salat med broccoli

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her, for mere mad-inspiration og billeder.

Kommentarer

 1. Tak for lækre opskrifter👍 Jeg vil gerne prøve denne salat. Hvilken sennep har du brugt her? Og hvor køber du chorizopølsen henne?

  1. Jeg bruger en dijon sennep 🙂 Chorizo køber jeg egentlig bare der hvor vi handler og det er ret forskelligt. Nogle gange Føtex, andre gange Kvickly eller Netto..

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret